vrijdag 17 juli 2020

SFZ geeft toelichting over het aantal coronabesmettingen.

Deze voormiddag gaf Jeroen Ruysen, verpleegkundig en paramedisch directeur van het SFZ een toelichting over het aantal coronabesmettingen. In het ziekenhuis zijn drie personeelsleden besmet geraakt door Covid 19. Zij werden direct op non-actief gezet in carotine geplaatst Volgens de heer Ruysen is er geen direct verband tussen wat in de media werd verteld het zogenaamde verlovingfeest. Nog volgens Ruysen klopt de timing niet van de bronbesmetting, dus die link gaan we zeker niet leggen.

Of het SFZ klaar is voor een tweede golf van besmetting. “We zijn voorbereid” zegt de verpleegkundige, “maar of het personeel zo een tweede golf aan kan, dat is maar de vraag. Vergeet niet dat dit een zeer zware mentale belasting is voor het personeel.

Zijn er patiënten opgenomen met Covid 19? Er waren vier besmettingen maar er is maar één persoon opgenomen. De drie andere werden uit voorzorg in carotine geplaatst . De heer Ruysen benadrukt nog maar eens hoe groot het belang is van het dragen van mondmaskers, handen wassen en de afstand aderhalve meter te respecteren. Nog volgens de paramedisch directeur is er een andere groep van leeftijd die besmet raken. Door de versoepeling kan het zijn dat jongerenbesmet raken door in contact te komen met familie. Hij besluit dat wanneer iedereen zich aan de voorschriften houdt, de tweede golf kan ingedijkt worden. Wij zijn er als SFZ klaar voor besluit hij zijn toespraak.
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto