zondag 5 juli 2020

Oefenkoers op circuit Zolder.


Vanmorgen werd er op de omloop van Terlaemen een open oefenkoers gereden door de junioren 1.14.3. Sinds de corona was er voor deze jongens geen sprake van koersen. Alles werd uitgesteld en zelfs afgelast. Een ideale manier om zich te te testen op een gesloten omloop. 100 Junioren vonden de weg naar het circuit van Zolder. 

Er werd gereden met de wijzer van klok. Een strakke wind over de helft van het parcours maakte het voor deze jonge garde het niet makkelijk. Het werd een gesloten wedstrijd. 19 ronden moesten er afgelegd worden oftewel 76 km. De wedstrijd bleef gesloten tot ongeveer half wedstrijd. Daarna begonnen de schermutselingen. Er werd gedemarreerd en een drietal renners konden zich afscheiden van het peloton. De maximum voorsprong die ze kregen was ongeveer 30 seconden. 

Dat bleef zo tot op de voorlaatste ronde. De vaart kwam terug in het peloton en zo werden de drie in de laatste ronde gegrepen. Daarna controleerde het peloton de zaak en kon er gespurt worden. Wie uiteindelijk als eerste over de meet reed is van minder belang, het waren allemaal winnaars want ze hadden terug kunnen koersen en dat was het enige wat telde vandaag. Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's