zondag 22 augustus 2021

Dit is Heusden-Zolder => verbroederd met Saint Hubert


Saint-Hubert
De oude abdijstad Saint-Hubert is een toeristisch centrum omgeven door uitgestrekte wouden. Fiere getuigen van haar rijk historisch en religieus verleden zijn de prachtige basiliek uit de 16de eeuw, de oude abdijgebouwen, de Sint Gilliskerk uit de 11de eeuw en de “Fourneau Saint-Michel”.
Maar in Saint-Hubert gaan verleden en heden hand in hand. Hotels, restaurants en een camping maken een aangenaam, gastronomisch en rustgevend verblijf mogelijk. In het wildpark ontdekt u de dieren van onze Ardennen. U bent in de wolken met een luchtdoop in een motor- of zweefvliegtuig. In de winter is Saint-Hubert een sprookjesachtig kader voor langlaufski. Het hele jaar door kunt u prachtige wandelingen maken. En dan moet u  zeker proeven van de pittige Ardense charcuterie en andere lokale specialiteiten.
Toeristische verbroederingsakte ondertekend op 21/04/1988.

Verbroedering

Tijdens zijn kerst- en nieuwjaarsboodschap op 24 december 1986 sprak wijlen Koning Boudewijn de wens uit dat de Belgen wat meer inspanningen zouden doen om de anderstalige landgenoten beter te leren kennen en te begrijpen. Het is belangrijker, zo sprak de vorst, dat wij ons bezig houden met de dingen die ons binden dan met de dingen die ons scheiden. Volgens de Koning was het toerisme een ideale manier om aan zijn wens een gunstig gevolg te geven. Als gevolg hiervan kwamen in de loop van de komende jaren toeristische verbroederingen tot stand. In 1988 verbroederde aldus Heusden-Zolder met Saint-Hubert. De verbroederingsakte werd officieel ondertekend door de burgemeesters Jaak Vandenwijngaert en Constant Leclerc en door de voorzitters van de beide VVV’s, nl. Gaston Bielen voor Heusden-Zolder en Jacques Champion voor Saint-Hubert. Sinds die dag zijn er ontelbare initiatieven, uitwisselingen en aangename contacten geweest tussen zowel beide gemeentebesturen, verenigingen en inwoners van Heusden-Zolder en Saint-Hubert.

Aansluiten bij het verbroederingscomité 
Het verbroederingscomité komt maandelijks samen.
Wil je je actief inzetten voor het verbroederingscomité en wil je lid worden,
stuur dan een brief of een e-mail naar de voorzitter:
De heer Patrick Tartarin Dorpsstraat 53|1 te 3550 Heusden-Zolder
Tel 011 53 72 28  e-mail: ptartarin@hotmail.com
Met veel dank aan Patrick Tartarin voor deze info en foto's
Met dank aan Infokantoor toerisme - Vrunstraat 6 - 3550 Heusden-Zolder - t 011 80 80 88 - f 011 80 80 78 - toerisme@heusden-zolder.be voor bovenstaande tekst.