zaterdag 27 juni 2020

Zodadelijk startten de afbraakwerken brug Genenbos - EverselHoe worden de werken aangepakt.
De nieuwe brug komt op dezelfde locatie als de bestaande brug. Dit betekent dat de brug voor 9 maanden zal onderbroken worden. 

Hoe en wat met het verkeer?
Er zullen heel wat omleidingen zijn tijdens de bouw van de nieuwe brug. Ook voor de fietsers zullen er in 2 fases gewerkt worden. Een belangrijke vraag was “ wat met de kinderen van de lagere school, ook zij zullen de lange omleidingsweg moeten gebruiken. Is er geen alternatief mogelijk in de vorm van een veerpont” Dit heeft men niet onderzocht en vindt het geen goede oplossing. Iedereen zal de omleidingsweg moeten volgen aldus de woordvoerder. Wat met de beperking van tonnage en sluikverkeer? Tijdens werken is er geen verbod op tonnage. Sluikverkeer is er niet nodig voor de werken.

Wat met verkeer dat verkeerd is gereden?
Is er een keerpunt voorzien?
Men zal de nodige signalisatie aanbrengen om dit tot een minimum te beperken, eventueel kan dit verder geƫvalueerd worden.
Zijn de hulpdiensten op de hoogte?
Ja, er zijn duidelijke afspraken gemaakt met de verschillende hulpdiensten. Zij kunnen onderling ook afspreken wat voor hun de beste oplossing is.
Hoe zullen de werken verlopen?-Onderbreking Genenbosstraat 22/06/2020
-Afbraak brug 28/06/2020
-Invaren brug; november 2020
-Openstelling Genenbosstraat; maart 2021
-Einde werken; april 2021

Vanwege corona kan er geen publiek toegelaten en wordt er voorlopig althans geen publieksplaats ingericht. Wel wordt er met livestream gewerkt, dit heeft men ook gedaan met de brug in Stokrooi.
Hier is de LIVESTREAM link
Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en Rudi Coomans voor de foto's.