maandag 10 juli 2023

Dit is Heusden-Zolder => H|Z verbroederd met BrilonOp 19 september 1971 tekende burgemeester Jef Aerts van Heusden en zijn collega Hillebrand uit de Duitse gemeente Brilon een oorkonde om de vriendschapsbanden te bezegelen. Zo mocht dan 35 jaar later in Heusden-Zolder een mooie  zoals zij in Duitsland zeggen "" Briloner Schnadegrenspaal""  toekomen geschonken door partnerstad Brilon ter gelegenheid van de viering ""35 jaar Partnerstad Brilon"" op 1 mei 2006. Momenteel zijn de vriendschapsbanden met partnerstad Brilon nog steeds zeer goed en elk jaar worden er uitwisselingen gedaan met activiteiten. En al deze  voorbije 49 jaar zijn er tussen de inwoners van Heusden-Zolder en Brilon  echte, hechte en onuitwisbare vriendschap is ontstaan. Het Verbroederingscomité Heusden-Zolder zorgt steeds dat er contacten blijven met onze  partnersteden.

Brilon 
Brilon, woudrijkste stad van Duitsland, is gelegen in het sprookjesachtige Hochsauerland. Als luchtkuuroord en geliefde wintersportplaats biedt ze de bezoeker echte gastvrijheid en rust. De ongerepte natuur van het bekoorlijke middengebergte is een prachtig kader voor kuren, sport en ontspanning. De stad is voor dit alles voorbeeldig uitgerust en biedt de toerist in elk seizoen echte gastvrijheid.
Het historische stadscentrum wordt gedomineerd door één der oudste stadhuizen van Duitsland en de machtige Propsteikerk uit de 13de eeuw. De talrijke patriciërswoningen en vakwerkgevels in de verkeersvrije straten nodige uit tot rustig kuieren, rondkijken en winkelen. Verbroederingsakte ondertekend op 19/09/1971 in Brilon.
Aansluiten bij het verbroederingscomité
Het verbroederingscomité komt maandelijks samen.
Wil je je actief inzetten voor het verbroederingscomité en wil je lid worden,
stuur dan een brief of een e-mail naar de voorzitter:
De heer Patrick Tartarin Dorpsstraat 53|1 te 3550 Heusden-Zolder
Tel 011 53 72 28  e-mail: ptartarin@hotmail.com

Wil je meer weten over Brilon dan zijn hier de gegevens
Brilon Wirtschaft und Tourismus GmbH
Derkere Str. 10 a
D-59929 Brilon
Tel.: 0049 296 19 69 90
Fax: 0049 296 19 69 996
Mail: bwt@brilon.be
www.brilon.de Verbroedering