vrijdag 2 november 2018

Orde van Lady Tatiana met kerststoet op 22 december in Viversel om 17 uur

Het ontstaan van de orde . De groep is opgebouwd rond de figuur van Theo Feyaerts alias lady Tatiana bekend in de travestiewereld . 4 jaar geleden hadden we het idee om terug te beginnen met carnaval . We waren ieder afzonderlijk reeds enkele jaren gestopt . Maar ... zoals het altijd gaat .het bloed kruipt waar het niet gaan kan .eens een carnaval microbe altijd een microbe .

Theo Feyaerts heeft zijn sporen verdiend eerst als prins van Putte ,later Keizer geworden .daarna provinciale Prins van Antwerpen , en nog jaren later Europa Prins in het het jaar 2000 . Marina Verstraelen was eerst Prinses van vrij en vrolijk een vereniging in Dessel . Later Keizerin van de vereniging . Daarna provinciale Prinses van Antwerpen .
In het jaar 1999 werd ze verkozen tot Prinses van België,  Marc Leijzen ben haar hofmaarschalk .

De 2 kinderen werden jeugdprins en prinses van België . Jordy, de jeugdprins van toen is ook een lid van de vereniging . Nu enkele jaren later is de groep uitgebreid met enkele nieuwe leden die ook reeds jaren meedraaien in het carnaval .. .

Theo is niet zomaar iemand , hij is ondertussen met zijn 80 jaar een van de oudste nog actieve carnavalisten in België . Deze man maakt zijn kledij nog altijd zelf , daar is hij bijna het ganse jaar mee bezig . In deze kledij zit ongeveer 40 meter stof in verwerkt . Het volledige kleed en bijpassende attributen wegen samen ongeveer 50 kilogram . Tot 2 jaar geleden liep deze man nog te voet door de straten in de carnavalsstoeten ( gemiddeld 20 op een seizoen ) . Nu zit hij op een aanhangwagentje waar een stoel op bevestigd is .
 We draaien reeds 4 jaar mee in het Limburgs carnavalgebeuren . Daarom hebben we verleden jaar beslist om te verhuizen naar Viversel deelgemeente van Heusden-Zolder waar onze vereniging nu ook gevestigd is .hier zitten we onze plaats . Het is een geweldige gemeente om te wonen en we hebben hier ook steun van vele mensen . Onze bedoeling is om Viversel op de kaart te zetten en daarom hebben we besloten om een kerststoet te organiseren op 22 dec vanaf 17 uur hopende op gunstig advies van de gemeente, al denk ik niet dat dit een probleem zal vormen gezien onze huidige burgemeester zelf van hier afkomstig is.Dank  u allen Orde van lady Tatiana