zondag 7 januari 2018

Blauwe Wijk sluit 2017 af.

 
  
  
En verwelkomd meteen 2018, én zijn nieuwe bewoners op hun jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Zoals elk jaar blijde en opgetogen geburen. Die elkaar Nieuwjaarswensen toezeggen. Gezellig een drankje of een soep nuttigen. Eventjes bijpraten over het voorbije jaar. De v.z.w. Blauwe wijk houdt die traditie in ere, door jaarlijks hun bewoners te trakteren op een lekker natje, maar ook het traditionele spek tijdens hun Nieuwjaarreceptie. En ondanks de gure wind en koude, kon het bestuur ervan, enkel vaststellen dat de opkomst groeit. Voorzitter Patrick Volders, en zijn kompanen, kunnen dan ook tevreden terugkijken op een succesvol jaar. Met het gebruik maken van social media, en het Internet, bereiken ze echt iedereen. 

De opkomst van nieuwe, jonge bewoners, gaf al snel aan dat dit enkel kan verder gezet worden. De moeite van het huidige bestuur, is niet voor niks. We zagen vooral nieuwe generaties. Nieuwkomelingen binnen Heusden-Zolder, die de traktatie van de Blauwe Wijk wel apprecieerden. Eén koppel wist ons zelfs te vertellen, dat ze dit nog nooit meegemaakt hadden. Als jong koppel uit een andere gemeente, waar nooit niks gedaan werd voor de buren, stelde deze geste zeer op prijs. Wel beste mensen, dit was dan enkel het begin.

Ook hun Sinterklaas- en wijkfeest is een voltreffer. En dan wil ik hier politiek niet publiceren, waar ze zich nog allemaal voor inzetten om Zolder Centrum een beetje levendig te houden. Met Marten Frederickx in hun bestuur, krijgt de Blauwe Wijk wel een stem op gemeentelijk vlak, en misschien wat meer aandacht. Zolder Centrum is nog niet ten dode opgeschreven. Dankzij de inzet van het bestuur Blauwe Wijk, wordt elke inwoner van Zolder Centrum een beetje wakker, of wakker gemaakt. Ook daar houden ze zich mee bezig. Geen onrecht aan hun dorp. Zeker niet aan hun wijk. Hun deel van Zolder Centrum. Waar je altijd welkom bent. Iedereen gelijk behandeld wordt, van jong tot oud. En waar meningen tellen. 2018 wordt dan niet alleen een traditioneel jaar. Met de huidige verkiezingen in Oktober, zou het ook wel eens een politiek jaar kunnen worden. Hoe dan ook, blijft het prioritair, hun inwoners te plezieren. Trakteren. En te blijven informeren over Hun Blauwe Wijk en Zolder Centrum in het algemeen. Hun inzet vandaag, op hun jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie, was daar weer een voorbeeld van. Bij de volgende editie, zijn er vast en zeker weer andere onderwerpen te bespreken. Politiek zal na de verkiezingen, zeker centraal staan… Met veel dank aan Tony Sempels