donderdag 21 december 2017

De Sint Jan Berchmansschool uit Viversel schonk maar liefst € 6820 aan’t Weyerke.


 
 
Music for Life brengt heel wat teweeg in heel Vlaanderen  maar wat de Sint Jan Berchmansschool uit Viversel deed was toch wel heel bijzonder.We zijn deze mensen zo dankbaar en weten dat het voor de kinderen van de school super zou zijn als ze met hun actie de pers halen. 
In bijlage de kinderen in actie in Wachtebeke en ook twee foto’s van onze mensen toen ze vandaag het nieuws kregen dat er nieuwe muziekinstrumenten zouden aangekocht worden en toen de gloednieuwe tablet werd overhandigd.
 
Music for Life brengt heel wat teweeg in heel Vlaanderen maar wat de Sint Jan Berchmansschool uit Viversel voor ‘t Weyerke deed was toch wel heel bijzonder. Niet alleen omdat er vele weken en maanden met hart en ziel werd gewerkt om tot een prachtig resultaat te komen maar ook omdat er zoveel prachtige projecten mee gerealiseerd kunnen worden.
Dankzij een Sinterklaasveiling, een kerstveiling, kerstmarkt, koekenbak en soepverkoop kon de basisschool naar buiten komen met een eindresultaat van maar liefst 6820€ voor ’t Weyerke. Daarnaast kreeg ook Groenhoef (dat ook behoort tot vzw Stijn) €550.

Met het geld zal ’t Weyerke heel wat dromen kunnen laten uitkomen: een nieuwe fietsenstalling met oplaadpunt voor elektrische fietsen (kostprijs €5000), grote gezelschapspelen (€250), een dreampan (€400) en klankschalen (€120), kookmateriaal (€250), tuinmaterialen (€300), een tablet (€500).


Dat de kinderen zélf kozen voor ’t Weyerke doet ons nog het meeste plezier. Het is hartverwarmend om te zien hoe betrokken ze zich voelen bij het dienstencentrum dat gelegen is in het centrum van Zolder en daar dagelijks zo’n 250 mensen met een (niet-) aangeboren beperking opvangt. Na de kerstvakantie zullen de kinderen met open armen ontvangen worden in ’t Weyerke zodat ze met hun eigen ogen kunnen zien hoeveel harten zij verwarmt hebben met deze schitterende actie.