woensdag 30 augustus 2023

Dit is heusden-Zolder => oude gebouwen uit het oude Zolder

Op de foto hier links van deze tekst.

Deze foto werd genomen vanuit de meisjesschool in de Molenstraat. Op de achtergrond staat de eerste winkel van J. Willems, het huis AD Delhaize links de Post en rechts het huis van J. Vanminsel. De jongen op de voorgrond is Jan van de faktuur en de vrouw naast de woning is Lies Rutten
Op de foto hier links van deze tekst.

Wie kende in het centrum het huis niet van Jef van Pa. Wie naar de Molen of de Kapelaan ging. Wie de stukken in moest kwam er voorbij. Een echt romantisch hoekje dat vooral bij geliefden goed gekend was. Het was de uitloper van 't Kuipke naast de motsgraaf waar we gingen schaatsen en ijsstoel rijden. Ook dit hoekje moest wijken voor het verkeer.
Op de foto hier links van deze tekst.

De oude watermolen met de oude grote boerderij van Leopold Eerdekens is verdwenen om plaats te maken voor de Ringlaan. Vijftig jaar geleden was dit steeds een rendez-vous voor schoolkinderen  Wat was het daaar heerlijk zwemmen, pootje baden ... kopje onder water te houden ... of appelen te gaan pikken. En hoevelen hebben daar met hun liefje niet gelukige tijden beleefd. de personen zijn de gebroeders Hubert en Leon Weijers. 
Met veel dank aan Jozef Rogiers en de Geschied en Heemkundige Kring Zolder