vrijdag 24 november 2023

4 EK's meer naar de Velodroom in Heusden-Zolder


Dank aan Joseph Bams voor de foto's
HEUSDEN-ZOLDER - Circuit Zolder is verheugd om aan te kondigen dat het de eer heeft om gastheer te zijn van een reeks prestigieuze UEC Europese kampioenschappen in de komende jaren. Deze indrukwekkende serie omvat volgende wedstrijden:
2025 UEC European Track Elite European Championships
2026 UCI Junior Track World Championships (reeds aangekondigd)
2027 UEC Track Junior/U23 European Championships
2027 UEC BMX Racing European Championships
2028 UEC European Track Elite European Championships
De evenementen zullen plaatsvinden in Sport Vlaanderen Heusden-Zolder Velodroom Limburg en onze eigen BMX-track.

Circuit Zolder heeft een indrukwekkende geschiedenis in het organiseren van vooraanstaande wielerwedstrijden, en we zijn vastbesloten om deze reeks kampioenschappen tot onvergetelijke hoogtepunten te maken. Ons toegewijde team zal er alles aan doen om een vlekkeloze en succesvolle serie evenementen te garanderen.

"Deze opeenvolging van kampioenschappen is een fantastische kans voor Circuit Zolder om zijn positie als vooraanstaande locatie voor de wielersport te versterken," zegt algemeen directeur Harry Steegmans. "We kijken er naar uit om zowel de elite wielrenners als de opkomende talenten te verwelkomen op de nieuwe wielerbaan en onze spectaculaire BMX-track."

“Vlaanderen heeft fors ge├»nvesteerd in de nieuwe Velodroom, precies omdat zo’n prachtige wielertempel grote kampioenschappen aan kan trekken.” zegt Minister van Sport Ben Weyts. “Dit vergroot onze uitstraling in het buitenland, terwijl het in eigen land talloze mensen enthousiast maakt voor sport. Zien sporten, doet sporten. Topsportspektakel in eigen land kan heel Vlaanderen op sleeptouw nemen”.

"Met deze evenementen op de affiche kan je niet meer ontkennen dat Heusden-Zolder zijn plaats als sportieve gemeente meer dan verdiend heeft. Met alle aanwezige en nieuwe sportinfrastructuur blijven we groeien tot een plek waar lokaal en internationaal talent zijn/haar sportief hart kan ophalen. Maar het biedt tegelijk ook kansen om onze gemeente op een andere manier te leren kennen. Het zal snel overduidelijk worden dat Heusden-Zolder je niet onbewogen laat”, aldus burgemeester Mario Borremans.

De samenwerking met de UEC, Heusden-Zolder, Sport Vlaanderen, Provincie Limburg, de Nationale Loterij en alle andere betrokken partijen zal ervoor zorgen dat deze serie evenementen een succes wordt, die zowel de wielerliefhebbers als de sportieve jeugd zal inspireren.

Blijf op de hoogte via onze website en sociale mediakanalen voor verdere updates. We kijken uit naar een onvergetelijke reeks kampioenschappen!