zaterdag 17 september 2022

24 uren voor zonnewagens op circuit Zolder


Vanmiddag om klokslag 13u werd de start gegeven voor iLumen European Solar Challenge of beter gezegd de 24 uren voor zonnewagens op circuit Zolder. 18 teams uit evenveel Europese landen nemen deel aan deze uithoudingswedstrijd.
Gestart wordt er in de gekende LeMans stijl. Dit wil zeggen dat de piloten tegenover hun wagen staan en wanneer de start gegeven wordt ze naar hun bolide snellen om als eerste weg te zijn. Het snelst weg was het Solar Team Eindhoven. Onze Belgische deelnemer Het Agoria Team vertrokken op een negende plaats. Het Agoria Team waar koning Filip gisteren nog veel bewondering voor had.
Momenteel na 4 uren wedstrijd lijdt het Solar team Twente. Ons Belgisch Agoria lift op, een tweede plaats met een achterstand van 5 ronden. Dit betekent natuurlijk nog niet veel vermits er nog 19 uren te gaan zijn. Zeker naar de nacht toekan er nog veel gebeuren. Het daglicht is weg en moet er zeer zuinig omgesprongen worden met de batterijen. Er worden slechts twee oplaadbeurten voorzien en dat betekent dat je zuinig moet omspringen met je energie van de wagen.
De voorlopige stand na 4uur wedstrijd /
1- 42 <> Solar team Twente
2- 8 <> Agoria
3- 7 <> Sonnewagen Aachen e.v.
4- 34 <> ITU
5- 6 <> Top dutch Met veel dank aan Joseph Bams voor de verslaggeving en foto's