woensdag 4 maart 2020

Einde der werken van elektrische leidingen die in de grond werden gelegd.


De afgelopen 2 en 1/2 maand zijn ze hier in Berkenbos serieus aan het werk geweest voor de elektrische (bovengrondse) bedrading te vervangen en te leggen in de grond. Dit bracht toch een heel karwei met zich mee want eerst moesten al de nieuwe kabels aangelegd worden. Dan moest er geboord worden door middel van een soort mol en daarna werden er buizen en draad door getrokken. Zo moest elk huis gedaan worden.

Het ging om de Minderbroederstraat, Dennenweg en Watertorenstraat. Als de kabels gelegd waren van het huis naar de straat dan werden de voetpaden opgegraven om ook hier nieuwe kabels aan te brengen zowel van elektriciteit als van Telenet en een stuk gas leiding. Per straat werden dan de kabels aangesloten en er werden cabines bij geplaatst zodat alles goed kon aangesloten worden. Verder werden dan de  voetpaden terug in orde gebracht zoals het was voor alleer ze er aan begonnen.

Laatste deel was het verwijderen van de oude elektrische draden in de lucht en dan verdwenen ook die oude betonnen palen uit het straatbeeld.