zondag 7 april 2024

Terlaemen Cups => P4M1 winnen de zeven uur


  De nummer 16 van The Golden Horse II was het snelst weg en nam de 77 van Burton mee in zijn kielzog. Juist geteld 2 ronden heeft het geduurd en al gele vlag situatie. Eén van de C1 was van de baan gegaan maar een ronde later was het goed prijs. Full Course Yello (FCY) en iedereen braafjes achter elkaar. Na een paar ronde en groene vlag. Iedereen terug vol op he gas. De Dyane van de nummer 16 hield goed stand maar ronde later consternatie, de Groene 16 had problemen en moest even binnen inde pitlane. Daardoor kwam de 2CV met het nummer 33 aan de leiding. De nummer16 van Blaize viel terug naar een 31ste plaats

Bij de C1 werd een helse strijd uitgevochten door de wagens 282 en 219. Er werd letterlijk bumperrijden gedaan.
Na twee uur racen had de Burton met het nummer 77 zich aan de leiding genesteld en de nummer 33 van P4M 1 volgde op 17sec. Derde was de nummer 6 van Jassonge Racing Team. De nummer 16 van de Golden Hors II was ondertussen al opgerukt naar een zesde plaats. Bij de C1 was het nog altijd de verbeten strijd tussen BRV Racing en KMD 219. Op naar het derde uur. Weer was er gewisseld van leider. De nummer 33 van P4M 1 kwam aan de leiding voor de Burton nummer 77. The Golden Horse II was verder opgerukt naar de derde plaats, van een comeback gesproken. Ook bij de C1 was er gewisseld van leider. De twee kemphanen van de eerste uren werden afgelost door Kimy Brothers en Gaban Motorsport.
Vooraan werd er voortdurend van leider gewisseld. Ook in het vijfde uur was dit niet anders. P4M 1 kwam aan de leiding en zou deze niet meer afstaan. De 2CV van P4M 1 ging aan de haal met de zege, De 77 van Burton werd tweede en derde werd het nummer 16 van The Golden Horse II.
Bij de C1 was de zege voor de wagen met nummer 204 van Kimy Brothers, tweede werd het nummer 228 van Gaban Motorsport en derde werd de wagen met nummer 257 van Mecaperformance.
Met deze Terlaemen Cups werd het eerste raceweekend afgerond op circuit Zolder.
Dank aan Joseph Bams voor het verslag  & de mooie foto's