woensdag 3 april 2024

Een cheque van €6.000 van WARM ARGENTA voor BENJALIEN


Warm Argenta wordt georganiseerd door vrijwilligers van Argenta en wordt door het Evenemententeam i.s.m. Argenta hoofdzetel ondersteund. Allerlei acties worden tijdens het jaar op touw gezet, van paaseieren verkopen binnen Argenta, loopwedstrijden, acties op de hoofdzetel, fiets- en wandeltochten in de provincie enz.
Vaste medewerkers leiden dit samen met vrijwilligers in goede banen om sociale, duurzame en gedragen projecten te ondersteunen. Het doel is om verschillende projecten een ‘warm hart’ onder de riem te steken door een duidelijk project te ondersteunen en alle beetjes helpen. Waarvoor de organisatie, bewoners en ouders betrokken bij Benjalien zeer dankbaar zijn.

De Cheque werd overhandigd van Warm Argenta, opbrengst door vrijwilligers in 2023 tbc 30.000 euro, verdubbeld door Argenta te Antwerpen (hoofdzetel) en uit de ingezonden doelen weren er 10 zorgvuldige uitgekozen. Elke medewerker en elke kantoorhouder, die tevens ook vrijwilliger zijn bij een vereniging, mocht een project aanhalen en een doel indienen.
Benjalien was er één van en ontvangt € 6.000,- als bijdrage aan een deel van hun project: hun liftsysteem in de woning voor de 4 toekomstige bewoners te Heusden in de Horionweg. Met het liftsysteem kunnen de bewoners opgetild worden en van hun kamer naar badkamer en toilet worden gebracht.
Foto:
Freddy Peeters, IT-Argenta hoofdzetel en gezicht voor Warm Argenta Limburg en Danny Tielens, gewezen kantoorhouder te Zolder (‘92-2024) mochten de cheque overhandigen aan de 4 bewoners en hun begeleiders. 2023 was de 6de Editie voor Warm Argenta, 2024 wordt de 7de Editie.
Foto's met dank aan Joseph Bams info Danny Tielens