donderdag 1 februari 2024

Heusden-Zolder is kandidaat voor WK BMX in 2029 en WK Baan in 2030

Dank aan Joseph Bams voor de archieffoto Europese BMX Kampioenschap
De voorbije dagen heeft de gemeente Heusden-Zolder zich kandidaat gesteld om het WK BMX in 2029 te organiseren net als het WK op de baan in 2030.

Men heeft toch gewacht hiermee tot bijna einde van de inschrijvingstijd want einde januari moesten al de documenten binnen zijn  in het Zwitserse Aigle en dinsdag 30 januari  is alles ingestuurd vanuit  Heusden-Zolder en Circuit Zolder. Ook werd alles nauwkeurig verzegeld met de letters en logo gemeente Heusden-Zolder, onze provincie Limburg & sport Vlaanderen net als Belgian Cycling.
Nu is het nagelbijten en met spanning uitkijken naar eind september waar het WK wielrennen in het Zwitserse Zurich zal doorgaan en daar zal dan ook alles meegedeeld worden wie, waar en wat .
Mochten wij het geluk hebben dat dit aan ons toegekend wordt dan zal de vzw circuit Zoldern als organisator het sportcomplex Velodroom afhuren voor dit te organiseren

Voor 2030
Feestelijkheden in 2030 want zo zal in ons land dan de viering van 200 jaar bestaan BelgiĆ« gevierd worden en als alles meezit kan met aan deze nationale viering dan 3 WK's laten plaatsvinden  in BelgiĆ« namelijk weg WK in Brussel - WK Veldrijden in Namen - WK baanwielrennen in Zolder.
Dus we kijken erg zenuwachtig uit naar september om te weten of dit alles kan doorgaan.