zondag 19 november 2023

SFC Urban/Funrun


Vandaag is het de laatste dag van de missie feesten in het Sint Franciscus College ten voordele van Kansarme Kinderen op onze school. In de voormiddag van 10u tot 12u is de Urban/Funrun. Het is een loop/wandelwedstrijd door gebouwen.
De weergoden waren deze voormiddag goedgezind want het bleef droog en zelfs de zon was van de partij. Dus 250 sportievelingen hadden hun loopschoenen aan gebonden om een tocht van 5/8/11km aan te vatten. De lopers gingen eerst van start om 10u precies. Een kwartiertje later mochten de wandelaars vertrekken.
De tocht ging van het SFC naar Zolder Luchtfabriek dat voor gelegenheid was opengesteld. Van de Luchtfabriek ging het naar het industrie terrein. Het was Ramenhal die zijn poorten wagenwijd had opengezet. De lopers werden getrakteerd op een stevig portie beats want een DJ had zich opgesteld om de lopers/wandelaars aan te moedigen met een stevige streep muziek. Van Ramenhal ging het naar het bevoorradingspunt in Houtschaverij Lenzo. Ook deze fabriek werd opengesteld en daar kon je de geur van verschillende houtsoorten opsnuiven.
Van het industrieterrein ging het terug richting SFC waar nog enkele trappenpartijen uitnodigend stond te wachten. De sporthal was het eindpunt van deze toch wel zeer goed georganiseerde Run, dat konden we toch uit de monden vernemen van de deelnemers.
Een stevige anekdote toch nog om dit verhaal af te sluiten. De oudste deelnemers waren drie kranige tachtigers die de wandeling tot een goed einde gebracht hebben. Proficiat aan deze dames en ze verzekerde als hun gezondheid goed bleef ze volgend jaar zeker terug kwamen. Van motivatie gesproken ....... tot volgend jaar dames. Dank aan Joseph Bams voor verslag & foto's