vrijdag 4 augustus 2023

WK Junioren 2026 komt naar de VELODROOM

HEUSDEN-ZOLDER, BELGIË - Circuit Zolder mag met fierheid aankondigen dat het gekozen is als de gastheer voor het UCI Wereldkampioenschap Piste voor Junioren in 2026. Deze prestigieuze internationale wedstrijd zal plaatsvinden op de nieuwe, ultramoderne wielerbaan, waar we enkele van de meest veelbelovende talenten uit de hele wereld verwelkomen.

Het UCI Wereldkampioenschap Piste voor Junioren is het belangrijkste piste-evenement voor junioren in de wielersport en vertegenwoordigt de toekomst van het baanwielrennen. Het evenement zal plaatsvinden op de 250 meter lange, supersnelle piste, waar atleten de kans krijgen om hun vaardigheden te tonen en de strijd aan te gaan voor het felbegeerde regenboogtrui.

Circuit Zolder heeft een rijke geschiedenis in het organiseren van vooraanstaande wielerwedstrijden, en we zijn vastbesloten om dit wereldkampioenschap tot een onvergetelijk spektakel te maken. Ons team zal er alles aan doen om een mooi en succesvol evenement te garanderen.

“We zijn zeer blij dat Circuit Zolder zijn fietsactiviteiten verder kan uitbreiden met dit WK, zegt algemeen directeur Harry Steegmans trots. De gloednieuwe velodroom geeft de wielersport een boost en daarom willen we op dit momentum verder surfen. De organisatie van een topevenement is voor ons dan ook een logische stap. Dit WK is voor ons de aanzet om meerdere grote kampioenschappen naar Circuit Zolder te halen.”

Als gastheer van meerdere internationale evenementen, zoals het WK op de weg in 1969 en 2002, het WK veldrijden in 2002 en 2016, en het WK BMX in 2015 en 2019, geloven we dat Circuit Zolder de ideale locatie is voor dit kampioenschap. We zijn vastbesloten om de juniorenatleten en hun teams een uitstekende ervaring te bieden tijdens hun strijd voor de mooiste trui in de wielrennerij.

De samenwerking met de UCI en alle betrokken partijen zal ervoor zorgen dat het UCI Wereldkampioenschap Piste voor Junioren 2026 een succesvol evenement wordt dat alle wielerfanaten aanspreekt en de jeugd inspireert.

Blijf op de hoogte via onze website en sociale mediakanalen voor verdere updates.
We kijken alvast uit naar een funfastic wereldkampioenschap!
Dank aan Joseph Bams voor de foto