vrijdag 21 april 2023

HEUSDEN-ZOLDER ZET LICHT OP GROEN VOOR KANDIDATUUR BK VELDRIJDEN 2025

Heusden-Zolder wil de strijd om de Belgische tricolore trui veldrijden naar Circuit Zolder halen. Het lokaal bestuur en organisator Golazo stelden zich resoluut kandidaat voor het Belgisch Kampioenschap Veldrijden in 2025. De Belgische Wielerbond maakt de organiserende gemeente eind juni bekend.

De grootste winnaars in dit verhaal? De wielerfans! Met het EK Wielrennen in 2024, de Telenet Superprestige eind december 2024 en een mogelijk BK veldrijden in januari 2025, worden zij hier flink in de watten gelegd.

Sport zit stevig verankerd in het DNA van Heusden-Zolder. Met onder andere een hoogstaand BMX-parcours en atletiekstadion, Circuit Zolder en de velodroom, zet Heusden-Zolder zichzelf op de kaart als sterke gastgemeente voor topsportevenementen. Heusden-Zolder zet in op een toegankelijk en gevarieerd sportaanbod voor haar inwoners en ondersteunt de talrijke lokale sportverenigingen hierin. Het lokaal bestuur gaat samen met haar verenigingen de uitdaging aan om zo veel mogelijk inwoners aan het bewegen te krijgen. Ook grote evenementen in de gemeente zetten mensen aan tot sporten en kunnen een duwtje in de rug zijn.

Het lokaal bestuur hoopt alvast dat de beste Belgische veldrijders in 2025 in Heusden-Zolder wedijveren om de eer van een jaar lang rondrijden in zwart-geel-rood
Foto met dank aan Joseph Bams