zondag 4 september 2022

UCI 3 Nations cup Lotto BMX Park Zolder


 In de namiddag werden de 1/8, de 1/4, de 1/2 en de finales afgewerkt in de diverse categorie├źn zowel bij de mannen en vrouwen.
In ons voormiddag verslag berichten we over onze plaatselijke piloot Thomas Wilms die een zeer verdienstelijk parcours aflegde in de achtste, vierde en halve finale. In deze finales wist hij zich altijd in de voorste gelederen de kwalificeren. Maar dan die verdomde val in de finale. Een val van Seppe Laenen en Thomas Wilms kon hem niet meer ontwijken en voorbij was zijn race. Nochtans zag het er goed uit want zijn uitslagen in de vorige deden het beste verhopen. Maar het mocht niet zijn. Voorbij waren zijn podium kansen. Bij de junioren ging de winst naar onze landgenoot Wannes Magdelijns voor de Nederlanders Julian Bijsterbosch en Jaymio Brink.

Bij de elite mannen was de overwinning voor de man uit Antwerpen Ruben Gommers voor de Nederlanders Mitchel Schotman en Dave Van Der Burg.
Bij de elite dames was het een volledig Nederlands podium, de zusjes Laura en Merel Smulders bekleden de eerste 2 plaatsen en een derde plaats was weggelegd voor Manon Veenstra. Bij de junioren dames was het hoogste schavotje voor Renske van Santvoort voor AIKO Gommers en Robyn Gommers.
Bij de boys 15-16 jaar waren de twee eerste plaatsen voor de jongens die uitkomen voor Circuit Zolder. Niels Appermont de grote overwinnaar van het weekend, wat een talent, reed al de reeksen de rest aan flarden. Hij mocht op de hoogste trede plaats nemen voor zijn clubgenoot Yorgi Piccart, derde werd de Nederlander Ryan Hartman. Wil je al de uitslagen bekijken van het weekend surf dan naar https://bmxeurope.eu. Met veel dank aan Joseph Bams voor verslaggeving en foto's