zaterdag 6 augustus 2022

Een grote spant aan de Velodroom is door werken gevallenVelodroom stond de laatste dagen in de belangstelling met het vervoer van de lange dakspanten, die dan ook geplaatst werden. Gisteren werd dan ook verder gegaan met de dakspanten te plaatsen maar ergens tussen 17 en 18 uur liep het mis zegt Jan Geebelen van de Firma Houben nv.
Er zijn 3 elementen overspanning nodig om het gedeelte Velodroom te overspannen, met de plaatsing van die elementen is er een montagefout gebeurd waardoor een element van zijn steunpilaar is gekomen.. Onmiddellijk zijn er 3 grote kranen gekomen  om de andere spanten terug omhoog te hijsen en te blijven vasthouden en te zorgen dat men terug veilig kon doorwerken. De werken hebben tot vannacht geduurd. De werkmannen waren gisteren in paniek en volgende week gaan we samen aan tafel zitten om te zien welke fouten er zijn gemaakt. Belangrijkste is wel dat er niemand gewond is geraakt op het moment dat dit gebeurde.
De betonnen steunpilaar zal vervangen worden en we hebben de stabiliteit van het gebouw gecontroleerd en dat is allemaal in orde. 
Verslaggeving door Rudi Coomans op 06 augustus 2022
Foto's Gilbert Nijs en onderstaande foto's Joseph Bams