vrijdag 8 oktober 2021

Nascar Weekend op circuit Zolder.


 Dit is het EuroWhelen Nascar te gast op het circuit van Zolder. Vandaag konden de piloten als eens proeven van het asfalt door er 2x een half uur een practice af te werken. Morgen zaterdag staan in de voormiddag de kwalificaties voor de EuroNASCAR Pro en EuroNASCAR 2 geprogrammeerd. De eerste echt race voor de Pro's is om 14u25, een race over 18 ronden. De Nascar 2 mogen om 17u10 aan hun race beginnen.
Tussen de races van de Nascar is er een aanvullend programma voorzien. De Belcar Historic Cup, en de Belcar Endurance Championship rijden morgen hun Kwalificaties en de Historic werken hun eerste race af.
Zondag staat de eerste race van de EuroNASCAR gepland om 11u20 en de Pro's vliegen er om 16u20 in.
De Belcar Endurance Championship krijgen eer een drie uren durende race voor de wielen geschoven. Het is nog maar goed veertien dagen geleden dat de 24 uren van Zolder zijn afgewerkt, dus veel tijd is er niet geweest om de bolides in optimale omstandigheden aan de start te brengen. Kan Russel Racing by PK Carsport ook tijdens deze race het laken naar zich toe trekken of zijn er andere kapers op de kust. Dat komen we zondag avond allemaal te weten. Met veel dank aan Joseph Bams voor verslaggeving en foto's