woensdag 4 september 2019

Nieuwe cc Muze werd deze avond plechtig geopend


De officiële opening van cc Muze  was een waar succes, natuurlijk een massa aanwezige publiek die echt benieuwd waren naar dit nieuwe gebouw, allez nieuw ???? ... naar het gerestaureerde ophaalgebouw van KS Zolder. Er is meer dan 2 jaar aan gewerkt en het resultaat mag echt gezien worden. Het cultuurhuis van Heusden-Zolder komt nu op het mijnterrein op het Marktplein 3 te liggen en vervangt het 45 jaar oude cc Muze gelegen in de Dekenstraat te Zolder.

De eerste muzieknoot in de schouwburg werd gebracht door Lennert Baerts (uit Viversel) en de Muze Jazz Orchestra met de compositie ""Times change, and so must we"". De akoestiek is enorm goed en voor de muzikanten is dit formidabel dat hun composities zo tot hun recht komen.
Onze burgemeester Mario Borremans was terecht fier om de aanwezigen te woord te staan in deze mooie acomodatie. 2 jaar lang stond Mario dichtbij om de werken mee op te volgen net als zijn schepen van cultuur Marleen Hoydonckx. En beide  waren zeer tevreden aan de micro en met lovende woorden naar Tom Michielsen en zijn team die heel dit concept hadden uitgewerkt en de aannemers die alles zoals gevraagd en in overleg uitvoerden. Prachtige Teamwerk werd er op deze wijze geleverd. Ook gedeputeerde Igor Philtjens was onder de indruk van heel  deze gedaantewisseling wat het gebouw ondergaan is.
Dan mochten al de genodigden genieten van de muziekdocumentaire ""Suite voor de laatste mijn"" live uitgevoerd door Steven De bruyn & het Muze Jazz orchestra met het koor Exultate en  aangevuld met de zangers uit de buurt.

Nadien kon iedereen nog genieten van een receptie en die wilde mochten ook nog een kijkje nemen van de nieuwe cc Muze voortaan gelegen aan het Marktplein 3 te 3550 Heusden-Zolder.

De schouwburg kan +/- 400 personen zittend brengen
De balzaal is goed voor 1.000 staanplaatsen en of +/- 600 zitplaatsen.
Muzecafé midden in het gebouw gelegen, en je kan een hogere etalage bereiken waar kunstenaars hun expo onderbrengen. Ook is er een rechtstreeks doorgang gemaakt van het Muzecafé naar de zwarte zaal. Dit  is een klein theaterzaaltje daar kunnen ze nieuw talent aan bod laten komen net als kleine voorstellingen en of  in de namiddag jeugdproducties.