St Vincentius

14 oktober 2020 Opening nieuw magazijn


Niettegenstaande de opmars van Corona is het op Sint-Vincentius alle hens aan dek. 
Gisteren, dinsdag 13.10, werd het nieuwe magazijn plechtig geopend en werd het lint doorgeknipt door Monique en Pierre, trouwe vrijwilligers sinds 20 jaar. Vanaf nu kan men dus zijn spullen (kleding, huishoudmateriaal, geen meubels) kwijt vanachter aan het gebouw. 

 Ook werden tegelijkertijd de medewerkende vrijwilligers uitgenodigd op een rondleiding doorheen de nieuw ingerichte voedingsruimte. Onze mensen, die het momenteel moeilijk hebben, kunnen vanaf oktober zelf komen winkelen in ons centrum en alzo gedeeltelijk zelf bepalen wat ze graag meehebben. De gemaakte voedingspakketten zijn vanaf nu verleden tijd. 

Volgende week donderdag 22.10 en vrijdag 23.10 is het zo ver.
We zullen klaar staan om 180 gezinnen van de noodzakelijke voeding te voorzien. Ook onze winkel met kleding en huishoudmateriaal zal op die dagen bezocht kunnen worden. Vrijwilligers zullen ook daar de mensen graag verder helpen. Dus open-winkeldagen op Sint-Vincentius met zaterdag 24.10 nog een groentebedeling. Met veel dank aan Stefan Was - voorzitter Sint-Vincentius Heusden-Zolder


20 juli 2020 Groentemarkt bij Sint VincentiusAfgelopen zaterdagvoormiddag werd er een groenten bedeling georganiseerd voor onze de  mensen van St. Vincentius. Zo kon het nieuwe magazijn al onmiddellijk dienst doen als marktplaats. De verse producten werden gratis afgehaald op BelOrta in St.-Katelijne Waver.

Vorige week donderdag was het ook weer een drukke dag op St.-Vincentius. Want 173 gezinnen die een voedselpakket nodig hadden kwamen aanschuiven en de pakketten werden verdeeld.
Foto's en info met dank aan Stefan Was


19 juli 2020  schoolgerief bij St.-Vincentius gesponserd door Kiwanis Zolder - Terlaemen


Het is nog wel even vakantie, maar bij St. Vincentius denken we al aan het volgende schooljaar. Zoals elk jaar krijgen onze cliënten de kans om schoolgerief voor hun kinderen aan te schaffen. Voor 1 euro krijgen zij een schoolpakketje. Voor de kleuters is dit een gevuld rugzakje. De kinderen uit het lager en middelbaar krijgen de basisbenodigdheden zoals een pen, potlood, schrift, cursusblok e.a. Wij krijgen vele dankbare reacties van de ouders. Dit geeft ons een goed gevoel en geeft ons de motivatie om zo verder te doen. Foto met dank aan Stefan Was + Tekst door Monique).span style="font-family: inherit; font-size: large;"

06 juni 2020 Heel wat materiaal vandaag binnen gebracht Na een lange periode van sluiting door Covid-19 werd ons centrum St.-Vincentius in de St.-Lutgardisstraat 87 terug geopend op dinsdag 2 juni. Dat de mensen de tijd hadden genomen om op te ruimen, hebben we 'aan de lijve' ondervonden. Tonnen materiaal waaronder kledij, speelgoed, schoenen ... werden binnengebracht. Waarvoor Dank!

De bijgevoegde foto's (grote foto + 4 en 5) geven een zicht op onze kelderruimte. Het zit er stampensvol.

Om nu de tijd te nemen om alles te sorteren, moeten we noodgedwongen enkele dagen sluiten. Dus maandag 8.06 en dinsdag 9.06 blijven de deuren gesloten. Vanaf woensdag 10.06 hopen we ruimte vrij te hebben en ontvangen we jullie terug met open armen.

Inmiddels beginnen we aan de voorbereidingen van de voedselbedeling van donderdag 18.06. De bananendozen (in Corona-tijd) staan klaar. Meer dan 175 gezinnen hebben ons nodig! foto 2

Ook ons nieuw magazijn (foto 3) krijgt vorm. Nog wachten op de inrit en de garagepoort ...
Met dank aan Stefan Was voor deze info en foto's


Naar aanleiding van vele telefoons, willen we jullie mededelen dat ons sorteercentrum op St.-Vincentius terug opstart op dinsdag 2 juni om 9u. Ons adres: St.-Lutgardisstraat 87 3550 Heusden-Zolder. Bereikbaar via Koolmijnlaan of via Schansstraat.

De openingsuren blijven zoals voorheen: op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag van 9u tot 11u30 kunnen er goederen binnengebracht worden. Propere kleding, linnengoed, speelgoed, gordijnen en huisraad worden aanvaard. Geen meubels en matrassen en vuile spullen.

Wegens Corona zal de opvang iets anders zijn.
2 Containers zullen dagelijks klaargezet worden op onze parking: één voor kleding en één voor varia ...
Het ingeleverd materiaal zal eigenhandig door de mensen zelf in de juiste container gelegd worden. Een gevulde container gaat dan in quarantaine voor enkele dagen!

Ter info: Onze volgende voedselbedeling gaat door op woensdag 20 mei 2020.
Er zal weer gezorgd worden voor 167 gezinnen.

Bedankt voor jullie steun en sympathie ...
Met dank aan Stefan Was vervangend voorzitter St.-Vincentius Heusden-Zolder

11 april'20 Mooie initiatieven met schenkingen


Vandaag was de Vrouwenverening U.I.D Belgium aan St. Vincentius met zakjes vol levensmiddelen te schenken waarvoor onze dank (zie de grote foto). Gisteren nog een mooie lading pasta ontvangen van Erpa supermarkt (zie de kleinere foto) . Dank je wel! Donderdag is het weer voedselbedeling.Met dank aan Stefan Was

19 maart 2020 ST Vincentius voedselbedeling in corona tijden


Van deze morgen 8u15 paraat geweest op ons centrum St.-Vincentius om 160 pakketten te verdelen onder onze  mensen.

Alles werd goed voorbereid, volgens de regels, en met de voorbereidende hulp van onze burgemeester Mario en het Sociaal Huis.Onze pakketten waren deze keer kartonnen dozen, door onze camionette en 6 ocmw- en topsportwagens rondgebracht huis-aan-huis.

Basisproducten, een beetje groenten, een brood, iets uit de diepvries zolang het ging ... en een opbeurend woordje aan de mensen vanwege ons team. 

Ook onze dames zorgden voor een zakje extra-verzorgingsproducten, door de actie 'Hoop doet Geven' verzameld.Om 13u30 zat de klus erop. 

Hopelijk zijn vele mensen, die het momenteel moeilijk hebben, er eventjes mee geholpen en kunnen wij voorlopig in lockdown gaan tot en met 5 april 2020. Ons centrum wordt nu afgesloten.

Dank je wel gemeente H-Z, Sociaal Huis, vrijwilligers van St.-Vincentius voor jullie inzet.

Stefan - vervangend voorzitter St.-Vincentius


14 maart'20 St Vincentius sluit de deuren tot 05 april

Wij willen jullie mededelen dat ons centrum St.-Vincentius, gelegen in de St.Lutgardusstraat, gesloten zal zijn vanaf zaterdag 14.03.2020 tot en met 5 april 2020. Dit wil zeggen: gesloten zijn de voedselafdeling, de sorteerruimte, de mammies, de winkel en joepie jarig.

Voor de voedselbedeling van donderdag 19 maart 2020 wordt nog een aparte regeling getroffen.

 Dus beste mensen: geen materialen meer binnenbrengen a.u.b. ! Het luik blijft gesloten tem 5 april !11 maart '20 Sint Vincentius verplaatst de Warm-Koud buffet naar een andere datum


Deze avond is het bestuur van Sint Vincentius nog samen gekomen om zich te beraden over hun eetdag op zondag 29 maart. Met de coronavirus dat nu in opmars is in onze streken hebben de voorzitter en zijn bestuursleden beslist om 29 maart (zondag) uit te stellen naar een andere datum
 De mensen van Sint Vincentius hadden dit graag anders gezien, maar zij zullen ons graag de nieuwe datum meegeven als die bekend is19 februari 2020 Nieuw magazijn St. Vincentius schiet goed op


Sint Vincentius is momenteel bezig met de bouwwerken voor een nieuw magazijn aan de bestaande gebouwen in de Sint Lutgardisstraat.  De vrijwillige medewerkers hebben nood aan een grotere opslag en eerst werden alle bestaande lokalen in orde gebracht en nu is het dan de beurt aan het nieuw magazijn waar de kleding zal toekomen en gesorteerd worden. Zo krijgt men grotere ruimte voor de voedsel die gebracht worden op te slaan.  De werken zijn tot nu toe vlot verlopen en  nu nog de afwerking! Met dank aan Stefan Was voor deze foto's

10 februari'20 Sint Vincentius dankt.

De maand januari is voorbij, zo ook onze actie HOOP DOET GEVEN. Wij zijn weer uiterst tevreden over het behaalde resultaat, zowel wat betreft de opgehaalde producten, als de solidariteit die wij mochten ervaren bij de inwoners van onze gemeente.

Onze vrijwilligers gaan er nu voor zorgen dat de opgehaalde goederen bij die mensen terecht komen in onze gemeente die er nood aan hebben, dit dankzij de goede samenwerking met de cluster samenleving – afdeling welzijn en lokale economie.
Wij zullen deze goederen, gezien de grote hoeveelheden, nog verschillende maanden kunnen toevoegen aan ons maandelijks voedselpakket zodat onze cliënten van een volwaardig en ruim samengesteld pakket kunnen genieten.

Hierbij ook nog een woordje van dank, voor de (tweedehands)kleding, het speelgoed, huisraad, boeken… kortom al de spullen die door de vele schenkers spontaan worden binnengebracht in ons centrum. Door jullie bijdrage kunnen we een tweedehandswinkel openhouden voor ons cliënteel én voor de bewoners van het asielcentrum De Bark, gesitueerd in onze gemeente.
Wij vragen echter uw speciale aandacht voor het volgende: omwille van gewijzigde afspraken met onze externe opkoper van restfracties vragen wij dat er, wat kleding betreft, enkel propere en herbruikbare kleding wordt binnengebracht, dus geen afval, vodden of ongewassen en kapotte kleding.

 Onze sorteerders stellen soms vast dat er zich in de afgesloten binnengebrachte zakken spullen bevinden die absoluut niet thuishoren onder de noemer herbruikbare tweedehandskledij. We zijn dan verplicht deze goederen naar het containerpark te brengen met de daaraan verbonden kosten, en dat mag geenszins de bedoeling zijn.
Wij danken voor uw begrip en hopen op uw verdere medewerking, ten bate van hen die rekenen op onze hulp. Alvast hartelijk welkom op onze eet dag op zondag 29 maart e.k.! Namens de Voorzitter en ook namens alle vrijwilligers van onze St.Vincentiusvereniging van Heusden-Zolder .

06 februari'20 Slot ""Hoop doet geven""


Maandag brengt kinderopvang Bolderberg 'hun verzameling' mee. En dan kunnen we stock maken. Ook Kleuterschool 'De Toverfluit' Heusden mocht vandaag één van de laatste tonen fluiten! Einde van 'Hoop doet Geven' -


06 februari 20 Hoop Doet GevenJuist de kinderopvang in Zolder en Berkenbos bezocht voor Hoop dot geven. We zijn weer wat gevulde dozen 'rijker' geworden. Ook Franciscus zag dat alles vlot verlopen was op het Sint-Franciscuscollege. Van KWB Overdag mochten we een cheque ontvangen, waar we dan ook de nodige voedingswaren kunnen van kopen. Dank jullie wel, allemaal! Dank aan Stefan Was

04 februari 20 De Laatste loodjes Hoop doet geven 
  

De laatste loodjes .... Het OCMW en de Bibliotheek werden vandaag bezocht. Nu nog de Kinderopvang, De Toverfluit en het Sint-Franciscuscollege een bezoekje brengen. En dan hoort deze solidariteitsactie in onze warme gemeente Heusden-Zolder weer tot het verleden. Met veel dank aan  Stefan Was

03 febr'20 Hoop doet geven"" voor Sint Vincentius.

Vandaag de winkelketens opgezocht die mee werkte aan de actie Hoop doet Geven.
Iedereen had oprecht zijn best gedaan.
Deze winkels werkten mee voor het goede doel van Sint Vincentius
Aerts Zelfbediening, Okay Zolder, Delhaize Bolderberg, Aldi Zolder, Broekmans Zolder, Carrefour Heusden, Lidl Heusden, Aldi Heusden. Met een volle camionette terug ... en nu maar weer sorteren.
Ondertussen had ook Chiro Heusden en Stebo hun pakket naar ons St.-Vincentius gebracht.
De knuffels van Spelotheek Berkenbos (zie foto) bewaakten de ingeleverde producten.
Van harte dank allemaal! Ook dank aan Stefan Was

03 feb'20 HOOP DOET GEVEN bij B2 supermarkt Broekmans

"" HOOP doet GEVEN"" voor Sint Vincentius ook bij B2 Broekmans in Zolder
De afgelopen maand mochten de bezoekers en klanten van supermarkt B2 Broekmans hun steentje bijdragen voor de actie van Sint Vincentius en Hoop doet geven. En men schonk gul want er werden zo maar liefst 3 winkelkarren gevuld. PROFICIAT31 jan'20 Nieuwe dag ... nieuwe ophaling.Nieuwe dag ... nieuwe ophaling. Chiro Zolder bezorgde ons via Elke Polders, volwassen-begeleidster, hun verzamelde voedingsmiddelen en verzorgingsproducten. De twee zonen poseerden fier in hun uniform. Het Islamitisch Informatiecentrum in de Waterleidingsstraat vulde onze camionette compleet. Dank je wel aan de gulle gevers. St.-Vincentius heeft nood aan een magazijn. Simbouw is gestart met de werkzaamheden. Nu is het nog behelpen met persoonlijke garages vol te stouwen en dan weer sorteren. Want 'Hoop doet Geven' heeft weer de harten van de mensen geraakt. Massaal wordt er ingezameld: morgen zaterdag is het de beurt aan Eversel-Ubbersel. En dan komen de grote winkelketens aan de beurt. met veel dank aan Stefan Was
Sultan Ahmet Moskee vanuit de Pastoor Paquaylaan bracht zelf voedsel naar ons St.-Vincentius in de St.-Lutgardisstraat. Bedankt, mensen, voor jullie gulle gift. een foto (Greet Claes) zegt niet veel, maar het is met het hart gegeven .... Stefan


  29 jan'20 Hoop doet Geven loopt als een sneltrein
Onze actie loopt stilaan ten einde. Vandaag weer verschillende ophaalpunten bezocht. Overal wordt de actie enthousiast onthaald. Mensen met persoonlijke giften, het Gemeentehuis in Zolder, Chiro Boekt, Moskee Diyanet Sulimiye, het Zebrahuis en de Zandloper ... dank je wel allemaal! Stefan

29 jan'20 Hoop doet geven zegt Chiro Boekt

Ook in Boekt werd de laatste dagen hard ingezameld voor "" HOOP DOET GEVEN"" door Chiro Boekt.
Heel de Chiro heeft zich volledig ingezet om toch zoveel mogelijk droge voeding en andere te verzamelen voor de minderbedeelden  waarvoor Sint Vincentius dagelijks zich inzet.
Chiro Boekt zegt dan zelf ....
Dankzij jullie hulp hebben we ook dit jaar weer veel droge voeding en verzorgingsproducten kunnen inzamelen voor Sint-Vincentius!! Super hard bedankt!!😍

29 jan'20 Benefiet AfterMuzeCafé op 19 maart TVV St Vincentius

Op donderdag 19 maart in het AfterMuzeCafé

BENEFIET t.v.v. Sint Vincentius
Een speciaal concert met Rocco & Friends

deuren openen om 19 uur
Inkom bedraagt €10
SPECIAAL concert t.v.v. Sint Vincentius

MUZECAFE Marktplein 3 te 3550 Heusden-Zolder


28 jan'20 De Vrouwenwerking van Diyanet moskee verzamelde voor ""HOOP doet GEVEN""


De Vrouwenwerking van Diyanet moskee is vandaag naar het Zebrahuis op Cité gegaan want zij hadden heel wat voeding en verzorgingsproducten binnengebracht in het Zebrahuis voor de actie "" HOOP doet GEVEN"" van Sint Vincentius. Prachtig initiatief van deze vrouwenwerking om zo te denken aan de minderbedeelden uit onze buurt en bij deze dank u namens de vrouwenwerking Diyanet moskee aan allen die hun steentje hebben bijgedragen. Dank aan  Brigitte Yurdagul voor deze  foto 

27 jan'20 We gaan de laatste week in van Hoop Doet Geven.


Nu komen regelmatig telefoontjes binnen om de verzamelde voeding en verzorgingsproducten op te halen. Deze morgen, maandag, bracht ik een spoedbezoek aan de kinderopvang in Boekt Zolder. Fier toonden de begeleidsters hun verzamelde 'buit'. Dank je wel aan het hele team! Met veel dank aan  Stefan Was

21 jan.'20 Prachtig initiatief op Lindeman HOOP DOET LEVEN


De werkgroep van het Sint-Maartensvuur heeft beslist om onze conferentie St.-Vincentius bij te staan met het leveren van droge voeding en verzorgingsproducten.
De werkgroep heeft beslist om dit jaar met de winst voor 300 euro droge voeding en verzorgingsproducten aan te kopen voor de actie Hoop doet geven.
De actie 'Hoop Doet Geven' loopt nog tot het einde van de maand januari.
 'Laat ons wat meer naar mekaar omkijken' ...

Je kan nog steeds tussen 6 en 31 januari terecht in één van de 20 inzamelpunten om samen met ons en Sint-Vincentius gezinnen in armoede verder te helpen. Met ‘Hoop doet Geven’ zijn we vooral op zoek naar droge voeding en verzorgingsproducten. Na afloop worden alle producten verzameld en verdeeld onder de verschillende gezinnen. Gewoon doen!

• Wijkcentrum Lindeman, Galgenbergstraat 55
• Zebrahuis, Waterleidingstraat 14
• Wijkcentrum Halhei, Halhei 46
• Seniorencentrum de Zandloper, Hesdinstraat 15
• Spelotheek, Minderbroederstraat 10
• Gemeentehuis (inkomhal), Heldenplein 1
• opvanglocaties van ’t Klim-op-ke
          o BKO Heusden, Kerkenblookstraat 7
          o BKO Zolder, Beekbeemdenhof 2
          o BKO Boekt, Reitveld z/n
          o BKO Bolderberg, Kluisstraat 15 B1
          o BKO Berkenbos, Schansstraat 161
• Lokale supermarkten in onze gemeente
• School Sint Franciscuscollege, Minderbroederstraat 11
• Kleuterschool de toverfluit, Brugstraat 16
• Islamitisch informatiecentrum, Waterleidingstraat 1/6
• Bibliotheek Heusden-Zolder, Sint-Willibrordusplein 8
• Sultan Ahmet moskee, Pastoor Paquaylaan 77
Info: Team Welzijn – 011 80 80 86

21 jan'20  DOGUS dames steunen de campagne "" Hoop doet leven.""


Vandaag zal ""DOGUS"" hun pakket voor "" HOOP DOET LEVEN ""afleveren aan het "" BUURTHUIS HALHEI "". U weet toch dit is de actie die door Sint Vincentius is opgericht.
Dogus is in 2002 gestart als erkende vereniging onder de koepel van internationale comité Hasselt en aangesloten in cultuurraad van Heusden Zolder. Een gehandicapte vereniging voor kansloze minder validen en zij ondersteunen deze mensen door een rolstoel en orthopedische materiaal te bezorgen in binnen en buitenland. DOGUS... Letterlijk vertaald.. her (ge)boren en DOGUS wordt geleid door voorzitster is Sukran Zevne. Met veel dank aan Birsen Nallar.

Je kan nog steeds tussen 6 en 31 januari terecht in één van de 20 inzamelpunten om samen met ons en Sint-Vincentius gezinnen in armoede verder te helpen. Met ‘Hoop doet Geven’ zijn we vooral op zoek naar droge voeding en verzorgingsproducten. Na afloop worden alle producten verzameld en verdeeld onder de verschillende gezinnen. Gewoon doen!

• Wijkcentrum Lindeman, Galgenbergstraat 55
• Zebrahuis, Waterleidingstraat 14
• Wijkcentrum Halhei, Halhei 46
• Seniorencentrum de Zandloper, Hesdinstraat 15
• Spelotheek, Minderbroederstraat 10
• Gemeentehuis (inkomhal), Heldenplein 1
• opvanglocaties van ’t Klim-op-ke
          o BKO Heusden, Kerkenblookstraat 7
          o BKO Zolder, Beekbeemdenhof 2
          o BKO Boekt, Reitveld z/n
          o BKO Bolderberg, Kluisstraat 15 B1
          o BKO Berkenbos, Schansstraat 161
• Lokale supermarkten in onze gemeente
• School Sint Franciscuscollege, Minderbroederstraat 11
• Kleuterschool de toverfluit, Brugstraat 16
• Islamitisch informatiecentrum, Waterleidingstraat 1/6
• Bibliotheek Heusden-Zolder, Sint-Willibrordusplein 8
• Sultan Ahmet moskee, Pastoor Paquaylaan 77
Info: Team Welzijn – 011 80 80 86

17 jan.'20 De gemeentelijke solidariteitsactie 'Hoop doet Geven' draait nu op volle toeren.


Onze grote winkelketens Aldi Heusden, Aldi Zolder, Carrefour Heusden, Lidl Heusden, Delhaize Bolderberg, Broekmans Zolder, Okay Zolder en Spar Aerts Heusden hebben onze winkelkar op een mooi plaatsje gezet. Nu is het aan de gemeenschap om hun goed hart te tonen. Bijkomende inlichtingen en de andere verzamelpunten kan je vinden op www.heusden-zolder.be. Vandaag was het de beurt aan Chiro Berkenbos. Leider Dries Ulenaers gaf een grote voorraad ijsgebak aan zijn oud-leraar en Vincentiaan Stefan. Voor donderdag, bij de volgende voedselbedeling. met veel dank aan Stefan Was

30 dec'19 HOOP DOET GEVEN

Armoede kan iedereen overkomen. Maandelijks deelt Sint-Vincentius, een vrijwilligersvereniging die mensen in armoede bijstaat, voedselpakketten uit aan een 200-tal kansarme gezinnen uit onze gemeente. Met de actie ‘Hoop doet Geven’ kan ook jij je steentje bijdragen en armoede een halt toeroepen.

Tussen 6 en 31 januari kan je terecht in één van de 20 inzamelpunten om samen met ons en Sint-Vincentius gezinnen in armoede verder te helpen. Met ‘Hoop doet Geven’ zijn we vooral op zoek naar droge voeding en verzorgingsproducten. Na afloop worden alle producten verzameld en verdeeld onder de verschillende gezinnen. Gewoon doen!

• Wijkcentrum Lindeman, Galgenbergstraat 55
• Zebrahuis, Waterleidingstraat 14
• Wijkcentrum Halhei, Halhei 46
• Seniorencentrum de Zandloper, Hesdinstraat 15
• Spelotheek, Minderbroederstraat 10
• Gemeentehuis (inkomhal), Heldenplein 1
• opvanglocaties van ’t Klim-op-ke
          o BKO Heusden, Kerkenblookstraat 7
          o BKO Zolder, Beekbeemdenhof 2
          o BKO Boekt, Reitveld z/n
          o BKO Bolderberg, Kluisstraat 15 B1
          o BKO Berkenbos, Schansstraat 161
• Lokale supermarkten in onze gemeente
• School Sint Franciscuscollege, Minderbroederstraat 11
• Kleuterschool de toverfluit, Brugstraat 16
• Islamitisch informatiecentrum, Waterleidingstraat 1/6
• Bibliotheek Heusden-Zolder, Sint-Willibrordusplein 8
• Sultan Ahmet moskee, Pastoor Paquaylaan 77
Info: Team Welzijn – 011 80 80 86


  28 dec.'19 Minderbedeelden kerstfeest door St Vincentius

Minderbedeelden, het woord zegt het al. Mensen die het met een pak minder moeten doen en iedere maand aanschuiven voor een voedselpakket bij Sint Vincentius. 120 volwassenen en 60 kinderen waren ingeschreven voor een feest in het Kuipershof. Een klein minpunt is dat niet alle stoelen bezet waren, en dat vond de organisatie spijtig. Zij doen jaar op jaar hun uiterste best om iedereen in het feest te betrekken. "We moeten gaan nadenken hoe we het gaan aanpakken de volgende jaren want het wordt ieder jaar minder en minder". aldus een van de medewerkers. De kinderen lieten het niet aan hun hartje komen en konden bij de ballonclown en bij de schminkstand terecht. Ook dank aan de vele vrijwillige medewerkers die heel dit feest hielpen organiseren en iedereen bijstond  met veel plezier. Met veel dank aan Joseph Bams voor deze info en foto's

20 dec'19 St Vincentius met de maandelijkse voedselbedeling
Alle gezinnen kregen een mooi kerstpakket mee van de Rotaryclub Midden-Limburg.
Een pakket vol met poetsmateriaal ...
En of de mensen tevreden waren. Hij poseerde trots op zijn zwaar beladen fiets

St.-Vincentius, gelegen in de St.-Lutgardusstraat, is gesloten van maandag 23.12 tot vrijdag 03.01.2020.
Vanaf zaterdag 04.01.2020 om 9u is ons luikje weer geopend voor alle bruikbare spullen.
Maandag 06.01.2020 start weer de grote solidariteitsactie 'Hoop Doet Geven'.
Deze affiche zal weer in het straatbeeld verschijnen
Later meer over deze inzamelactie!!

13 dec'19 Leesaktie Lagere School Bolderberg 

  
Op de Lagere School van Bolderberg wordt heel wat afgelezen.
De BIB-actie bracht 2200 Euro op.
Dit bedrag werd graag overhandigd aan een afvaardiging van ons Sint-Vincentius Heusden-Zolder.
Ook buiten de Warmste Week gebeurt er veel in onze warme gemeente.
Met veel dank aan Stefan Was voor deze info en foto's

2
5 nov'19 Sint bracht een bezoek aan Sint Vincentius Door vele vrijwilligers werd het binnengebracht speelgoed mooi uitgestald, zodat de bezoekende ouders hun keuze konden maken. De 'Rotary Lummen' sponsorde ons nog met een 200-tal snoepzakjes. Op 6 december zullen er weer vele kindjes rondlopen met een grote 'smile' op het gezicht! Dank je wel aan al de medewerkers! Met veel dank aan  Stefan Was voor deze info en foto's

Sint Vincentius Heusden-Zolder zoekt een Huurder/Conciërge

Huurder/Conciërge gezocht voor in het appartement van Sint Vincentius gelegen aan ons centrum aan de Sint Lutgardisstraat 87 3550 Heusden-Zolder.  Indien je interesse hebt neem dan zo snel mogelijk contact op .
Freddy Mantels 011/571436 freddy.mantels@skynet.be .
Chris Gielis 011/574755 christiane-gielis@telenet.be
We bespreken dan de huurvoorwaarden en de diensten die we van de conciërge verwachten.
Reageren voor 23 september 2019.

07 aug 2019  Sint Vincentius gebouw weer beklad met graffiti, camionette werd beschadigd

   
De muren van het Sint Vincentius gebouw in de St. Lutgardisstraat zijn weer helemaal met graffiti vol gespoten. Is toch een schande als je ziet waarvoor deze vereniging staat en dat zij zich inspannen met een 80 tal vrijwilligers om de minderbedeelden in onze gemeente Heusden-Zolder toch dat stuk welvaart mee te geven.

Zij werken dagelijks voor zo'n 180 tot 190 gezinnen die in armoede leven in Heusden-Zolder die via het OCMW gesignaleerd worden. Armoede kent geen gezicht en het overkomt steeds meer en meer mensen, die mensen tracht St. Vincentius de helpende hand te reiken ....

Zelfs de bestelwagen van St Vincentius werd geviseerd en opengebroken en er werden vernielingen aangebracht zonder een vinger uit te steken naar de omliggende buurtbewoners.

Via de geëigende kanalen, moskee en ontmoetingscentra , iedereen te willen wijzen om wat” respect” te willen opbrengen voor onze infrastructuur. Ons gebouw werd de laatste weken beklad met graffiti met “Turkse slogans”, hetgeen een slechte indruk achterlaat naar de talrijke bezoekers.

Meerdere malen ontdekken we s’morgens, lege flessen drank, overblijfselen van “drugpraktijken”, afval van etensresten en worden de achtergelaten goederen vernield, zakken met kleding opengemaakt , serviezen en glazen verbrijzeld zodat onze vrijwilligers als eerste werk moeten beginnen met het opruimen van deze spullen ...... Regelmatig moeten wij kinderen van ons dak afhalen...... , onze parking wordt soms gebruikt als “een crossterrein” of een oefenpark voor “fluitende autobanden” enz. enz. Iedereen van de wijk die nochtans op een fatsoenlijke manier gebruikt maakt van de parking wordt toegelaten maar het kan niet dat overtreders ons gewoon weglachen als we hen hierop attent maken en dit ondanks het feit dat het hier gaat om een privé-eigendom.

Voor ons een onhoudbare situatie en daarom doen wij beroep op alle mogelijke instanties om ons daarbij te helpen . Wij mochten in het verleden meerdere malen ervaren dat wij van de moslimgemeenschap in onze gemeente de nodige erkenning en waardering bekomen via ondersteuningen op financieel en materiële vlak . Onze dank hiervoor. Nu doen wij ook beroep op jullie medewerking voor deze problematiek.

Wij van onze kant nemen ook regelmatig contact op met de jongeren die wij aantreffen rond onze bouw en dit in de periodes van controles door onze vrijwilligers na de sluitingsuren van ons centrum en waarbij de hulp vragen van hen om ook wat toezicht te houden op onze infrastructuur. Het naastgelegen speelplein biedt immers voldoende mogelijkheden om zich te kunnen ontspannen.

Samen moeten we er in slagen om deze toestand te normaliseren zodat we onze kostbare “vrije tijd” volledig kunnen spenderen aan het echte werk, nl. de armoede in onze gemeente te verhelpen
Foto met dank aan Stefan Was (Sint Vincentius)

Femma Berkenbos bracht ook  hun goederen Namiddag was de Heidegalm 'the place to be'. Femma Berkenbos verzamelde er voedingsmiddelen voor de Warmste Maand. Niettegenstaande de winterse toestanden vertrok St.-Vincentius met een volle wagen terug naar de St.-Lutgardisstraat. Dank je wel, Femma! Met veel dank aan Stefan Was


SK Heusden 06 zorgde voor veel melk

Vanmorgen hebben we de eerste "volle" wagen naar Sint Vincentius Heusden-Zolder gebracht. De actie loop nog tot einde van de maand januari.

 Roger van Sint Vincentius wist ons te vertellen dat de goederen meer als welkom waren, zo werden er vorige week 169 gezinnen verder geholpen. Nogmaals dank voor uw solidariteit !! Dank u SK Heusden 06ANKER mocht ook zijn bijdrage leveren 

Overal word voluit meegewerkt aan de ""WARMSTE Maand van Sint Vincentius"" vandaag waren we uitgenodigd om even bij Anker binnen te springen. Anker staat voor mensen  een lekkere croque aan te bieden aan een prijsje. Zo kan iedereen genieten van het gezellig samen zijn aan tafel of iets te gaan drinken aan zeer democratische prijzen.
De foto toont ook hier hoe onze mensen weer gul hebben geschonken voor Sint Vincentius om toch de minderbedeelden verder te helpen. FIJN ANKER voor dit initiatief


H RITA buurt schonk gul aan Sint Vincentius


Deze avond verzamelden de buurtbewoners van de Heilige Rita zich in de Schootstraat voor hun nieuwjaarsdrink. Er werd in een winterse gezelligheid van warme vuurhaarden en een barbeque een glaasje gedronken en een broodje barbeque verorberd. De opbrengst van deze drink gaat dit jaar naar Sint-Vincentius. Er werd ook een warme oproep gedaan bij de buurtbewoners om voedingsmiddelen te verzamelen. De verzamel urne was nog niet helemaal gevuld, maar men hoopt op een opbrengst van 200 euro voor Sint Vincentius, tegen het einde van de avond. De buurtbewoners van de Heilige Rita lopen elkaars deur niet plat, maar als er wat te helpen valt, staan ze klaar voor elkaar. Ook vandaag hebben ze hun warm hart getoond. Met veel dank aan Linda Graulus voor deze info en foto

 De warmste dag Eversel Ubbersel.


Een gigantisch succes in Eversel - Ubbersel hoe alle verenigingen de handen in elkaar sloegen en een massa aan droge voeding en andere samen brachten voor de warmste maand van Sint Vincentius. Fijn als je ziet hoe Eversel-Ubbersel zo hun hart laat spreken voor onze minderbedeelden. Met veel dank aan Rita Vanhove


ACTIE WEEKEND 19+20/01: 'DE WARMSTE MAAND VICENTIUS bij SK Heusden 06


We hebben op de club dit weekend een mega-drukke agenda. Daarom is het nu de gepaste tijd om in actie te schieten voor de warmste maand. Wij vragen aan elke ouder van een speler om 1 (één) FLES MELK mee te brengen voor de Sint Vincentius . Voor jullie een klein gebaar voor de Sint Vincentius beweging een wereld van verschil. DOEN ! DANK U !!


""WARMSTE MAAND SINT-VICENTIUS"" op 19 januari inzamelactie Eversel-Ubbersel


De Warmste maand van Sint Vincentius .... draait nu op volle snelheid.
De winkelkarren staan paraat, er word allerlei binnen gebracht op Sint Vincentius zelf, en de verenigingen zijn nu allen ook aan hun inzamelingen bezig.
Zo is er op 19 januari een grote inzamelactie in Eversel - Ubbersel in de plaatselijke jeugdlokalen.
Je kan er uiteraard droge voeding binnen brengen tussen 11 uur en 14 uur. De vrijwillige medewerkers zullen er dan klaar staan.

De warmste maand van Sint Vincentius hoopt met z'n alle dat er droge voeding zoals conserven, choco, chocolade, koffie, koekjes, spaghetti, rijst, soep(dozen), confituur, suiker, olie, bloem, melk…door jullie geschonken word.
En we kunnen ook meegeven dat de onderstaande verenigingen en anderen deelnemen aan deze WARMSTE WEEK SINT VINCENTIUS
School 't Molenholleke - Chiro Heusden/ Zolder / Boekt - TC Bolderberg / TC Heusden - Voetbal SK Heusden 06 - Zangkoor Exsultate - St.-Franciscusziekenhuis - Personeel Gemeente / OCMW - Alle Parochies - Eversel KVLV / Femma / KWB / Scouts /Dorpsraad / Parochieraad - Taalstimulering Cité - Anker - JH Distel - Turkse jongeren (via Turkan) -

""DE WARMSTE MAAND"" Sint Vincentius met de gulle geversZaterdag bij Lidl ons karretje gaan leeg maken.

Namiddag op de koffie geweest op Lindeman. Het wijkcentrum  (naast La Baracca ), had heel wat ingezameld, van vooral Turkse medebewoners: De mensen van 'Vriendentaal' - ouders van de 'Taalstimulering' - er was zelfs een Turkse man die speciaal is gaan winkelen voor St.-Vincentius. Heel zijn koffer heeft 'em volledig leeggemaakt voor het goede doel Hij had een mooie tekst geschreven (waarom hij dit deed), maar ik heb nog geen antwoord op mijn vraag of we het mogen publiceren.


Ook in de kinderopvangcentra is er leven in de brouwerij: in Boekt stonden ambachtelijk gebakken wafels en natuurlijk ook nog andere voedingsmiddelen klaar - in Heusden Kerkenblook mogen we morgen een afhaling doen.

Een speciale dank naar Wendy en gemeentediensten, die deze actie in goede banen leidt.

Wat gaat de actie 'Warmste Maand' ons nog brengen? Dat er veel mensen wonen in ons H-Z die het hart op de juiste plaats hebben, is nu al bewezen.
Rustig doen we verder ... omdat armoede een onrecht is!

""De WARMSTE maand "" Sint Vincentius start ""maandag met winkelkarren ""


Volgende maandag 07 januari start Sint Vincentius met de winkelkarrenactie in de verschillende winkelketens: Aldi Heusden, Aldi Zolder, Carrefour Heusden, Broekmans Zolder, Spar Aerts Heusden, Lidl Heusden (enkel op vrijdag 11.01).

 Op een mooie plaats aan de uitgang zal er een kar staan voor St.-Vincentius, waar de mensen hun voedingswaren kunnen deponeren. Hopelijk mogen we de karretjes regelmatig gaan ledigen!

De hierboven opgesomde groot warenhuizen startten dus in de maand januari  in samenwerking met St. Vincentius ‘De warmste maand’. Hiervoor hebben we jullie hulp nodig. Droge voeding zoals conserven, choco, chocolade, koffie, koekjes, spaghetti, rijst, soep(dozen), confituur, suiker, olie, bloem, melk…zijn welkom.

Omdat armoede alsmaar meer een hedendaags probleem wordt, organiseren de vrijwilligers en vrienden van St. Vincentius een inzamelactie voor de kansarme gezinnen van Heusden – Zolder.

De warmste maand van Sint Vincentius ook tijdens de multiculturele Markt in Zolder


Tijdens de multiculturele markt van woensdag 09 januari zal Sint Vincentius aanwezig zijn met enkele mensen die je graag te woord staan en waar je uw producten kan aan afgeven voor de mensen in nood te helpen.
De warmste maand van Sint Vincentius hoopt met z'n alle dat er droge voeding zoals conserven, choco, chocolade, koffie, koekjes, spaghetti, rijst, soep(dozen), confituur, suiker, olie, bloem, melk…door jullie geschonken word.
En we kunnen ook meegeven dat de onderstaande verenigingen en anderen deelnemen aan deze WARMSTE WEEK SINT VINCENTIUS
School 't Molenholleke - Chiro Heusden/ Zolder / Boekt - TC Bolderberg / TC Heusden - Voetbal SK Heusden 06 - Zangkoor Exsultate - St.-Franciscusziekenhuis - Personeel Gemeente / OCMW - Alle Parochies - Eversel KVLV / Femma / KWB / Scouts /Dorpsraad / Parochieraad - Taalstimulering Cité - Anker - JH Distel - Turkse jongeren (via Turkan) -


""De WARMSTE MAAND"" van Sint Vincentius met steun via Sint Franciscusziekenhuis


De werking rond de ""WARMSTE MAAND"" van Sint Vincentius draait nu dus op volle toeren, en Sint Vincentius heeft dit brood nodig want de minderbedeelden uit onze gemeente Heusden-Zolder mogen wij zeker niet in de kou laten staan. Daarom dat verschillende organisatie en of verenigingen en zelfs bedrijven op de kar springen om iedereen zoveel mogelijk voedsel te bezorgen.

Ook het Sint Franciscusziekenhuis geeft gehoor aan deze warme oproep van Sint Vincentius. En zoals je kan zien kan je ook in het Sint Franciscusziekenhuis terecht op de afdeling ""ONTHAAL"" met droge voeding zoals zoals conserven, choco, chocolade, koffie, koekjes, spaghetti, rijst, soep(dozen), confituur, suiker, olie, bloem, melk…door jullie geschonken word.

En we kunnen ook meegeven dat de onderstaande verenigingen en anderen deelnemen aan de  WARMSTE MAAND BIJ SINT VINCENTIUS
School 't Molenholleke - Chiro Heusden/ Zolder / Boekt - TC Bolderberg / TC Heusden -  Voetbal SK Heusden 06 - Zangkoor Exsultate - St.-Franciscusziekenhuis - Personeel Gemeente / OCMW - Alle Parochies - Eversel KVLV / Femma / KWB / Scouts /Dorpsraad / Parochieraad - Taalstimulering Cité - Anker - JH Distel - Turkse jongeren (via Turkan) - Sint Franciscuscollege - Sint Franciscusziekenhuis

Geef jullie actie's en andere info door zodat wij dit ook kunnen promoten voor u

hier is alvast ons adres redactie@nieuwsheusdenzolder.be 


Doe jij ook mee? De WARMSTE maand van Sint VincentiusWarmste Maand van St Vincentius
Zeg het door ... via Facebook ... via  Nieuws Heusden-Zolder
Wij houden jullie op de hoogte!
Gevraagd: enkele personen die St.-Vincentius willen vertegenwoordigen op de multiculturele markt van woensdag 09.01.2019 en dit van 11u30 tot 16u. Enkele bakken zullen daar klaarstaan om meegebrachte voedingsmiddelen in te verzamelen. Graag een seintje! In januari organiseert Sint-Vincentius, ism de gemeente de ‘warmste week'.
Alle droge voeding is welkom van conserven tot koffie en pasta. Er zijn verschillende inzamelpunten, ook de spelotheek, het Sint-Franciscuscollege,... doen mee.
Samen met mijn speciale helpertjes, hebben wij alvast onze bijdrage geleverd! Adres en openingsuren per locatie vind je terug via deze link.
https://www.heusden-zolder.be/warmste-maand

Warmste maand is van start gegaan


Van enkele organisaties hebben we de voedingsmiddelen reeds mogen ophalen : 't Weyerke - Lagere School De Brug -Kleuterschool De Toverfluit - Lagere School Koersel - St.-Franciscuscollege - ACV personeel - Moskee Selimiye - KRC Genk

Inzamelpunten, waar de mensen hun voedingswaren deze maand kwijt kunnen, zijn gevestigd in: De Zandloper seniorencentrum - Wijkcentrum Lindeman (naast La Baracca) - Buitenschoolse kinderopvang Kerkenblookstraat - Speleotheek Berkenbos - Multiculturele markt op 09.01.2019/ bij succes ook 23.01 - Vanaf maandag 07.01 staat er een Winkelkar in Aldi Zolder/ Aldi Heusden/ Carrefour Heusden / Broekmans Zolder / Spar Aerts / Lidl op vrijdag 11 .1.2019

Er werd ons gemeld dat verschillende inzamelacties gepland werden door:

School 't Molenholleke - Chiro Heusden/ Zolder / Boekt - TC Bolderberg / TC Heusden - Voetbal SK Heusden 06 - Zangkoor Exsultate - St.-Franciscusziekenhuis - Personeel Gemeente / OCMW - Alle Parochies - Eversel KVLV / Femma / KWB / Scouts /Dorpsraad / Parochieraad - Taalstimulering Cité - Anker - JH Distel - Turkse jongeren (via Turkan) - ...

En nu maar hopen dat deze actie massaal gesteund wordt door alle inwoners van Heusden-Zolder!

27 nov'18  De 6de jaars bezochten ook Sint Vincentius met ""Samen tegen armoede""Ook de 6de leerjaar bij Beekbeemden mocht vandaag op bezoek gaan bij Sint Vincentius. In de week over de armoede moet iedereen goed ingelicht worden en Monique zorgde dat iedereen goed ingelicht werd hierover want je  kan nogal plots in armoede terecht komen. Daar kregen de kinderen dan ook uitgebreid les over wat Sint Vincentius allemaal doet, hoe ze te werk gaan en  de voedselpakketten en kleding hoe deze met de arme mensen terecht komt.

Goed om te weten dat je elke
maandag => 09 - 11u30
dinsdag => 09 - 11u30
woensdag => 09 - 11u30
zaterdag => 10 tot 11u30
terecht kan in de Sint Lutgardisstraat om oude kleren, speelgoed en voedsel binnen te brengen.

27 nov'18  Elk kind heeft recht op wat speelgoed
Gisterenavond mochten mensen in nood, voor hun kinderen onder de 12 jaar, wat speelgoed komen kopen, aan een zeer schappelijke prijs, bij Sint Vincentius Heusden-Zolder. Het hele jaar door , hebben wij mooi speelgoed bewaard. Dank aan alle mensen die schoon speelgoed hebben binnengebracht bij Sint Vincentius. Wij en de Sint, kunnen nu heel wat ouders en kinderen blij maken. Wij hebben een 130 tal gezinnen die speelgoed mogen komen kopen.  Op de foto’s kunnen jullie zien dat we heel wat aanbod hebben. In naam van de Sint : “Dank aan alle vrijwilligers van Sint Vincentius voor hun hulp.”

26 nov'18 Beekbeemden 5lj op bezoek ""Samen tegen armoede""


 

Vandaag stond ""Samen tegen Armoede"" centraal bij Beekbeemden in Zolder. De kinderen werden ingelicht hoe erg het de dag van heden is dat er kindarmoede heerst en vooral snelle uitbreiding kent.
Dus de kinderen van het 5de leerjaar trokken met z'n allen naar Sint Vincentius want waar kan je beter ingelicht worden  dan op de plaats waar de minst bedeelde elke week/maand terecht kunnen.
De kinderen kregen een hele uit één zetting hoe de werking  is van Sint Vincentius, hoe de mensen hier terecht kunnen en wat ze kunnen ontvangen.
Natuurlijk de kinderen waren onder de indruk, en zij wisten meteen ook vragen te stellen aan de mensen van  Sint Vincentius. Een boeiende dag voor ieder onder hen.

05 nov'18 505 liter melk voor St Vincentius dankzij Linda Graulus


 
Op zondag 28 oktober plaatste wij het bericht dat Linda Graulus uit Boekt melk aan het inzamelen was voor St Vincentius. Je kan dit hier nalezen ....
Vandaag was het zover dat Linda 505 liter melk kwam brengen bij St. Vincentius, en nog een stapel confituurpotten. Linda dank u hartelijk voor je inzet naar uw medemens toe.
In het gesprek dat ik met Linda had vertelde ze dat één van haar verkiezingsbeloften was dat zij zich wilde inzetten voor de minderbedeelden in onze gemeente Heusden-Zolder. En dit zou de eerste stap zijn van Linda om haar belofte waar te maken. Mooi Linda zo met je medemensen inzitten.

25 oktober 2018 Cheque € 3.000 voor Sint Vincentius


Vanavond werd er een cheque van € 3.000 euro overhandigt aan Jef Aerts voorzitter van Sint Vincentius. Het verkiezingscafé   had het goed gedaan op 14 oktober (verkiezingsdag) en na de gemaakte onkosten bleef er € 3.000 over dat door het schepencollege werd geschonken aan Sint Vincentius. Dit was op voorhand afgesproken dat de opbrengst naar en goed doel zou gaan
Voor St  Vincentius komt dit goed uit want er is geld vandoen  voor  aanbesteding te doen naar de voedselaankoop. Wil je iets meer weten over St Vincentius klik dan hier voor wat meer info betreffende  de werking.
Het VREDESFEEST zal plaats vinden  op 28 December in de Jogem

14 aug18 Kiwanis Zolder-Terlaemen schenkt cheque €500 


 
Deze middag kwamen de mensen van Kiwanis Zolder-Terlaemen om een cheque van €500 overhandigen aan St Vincentius. Dit is een eerste stap voor dit jaar naar de prachtige werking van St. Vincentius en in de toekomst gaat Kiwanis Zolder-Terlaemen nauwer samenwerken met St. Vincentius.  Kiwanis bestuur kreeg vooraf een hele rondleiding en voorzitter Jef Aerts was terecht fier om de werking uit te leggen aan iedereen ook omdat nu donderdag de voedselbedeling weer plaats heeft waar toch meer als 180 gezinnen hun pakket moet klaar gemaakt worden. De mensen van Kiwanis Zolder-Terlaemen waren onder de indruk hoe deze 70 tal vrijwilligers  steeds weer opnieuw de arme mensen bijstaan en ondersteunen door de St. Vincentius werking.


21 april'18  St. Vincentius versmarkt groenten startte vandaag terug.


  
     
Vanaf vandaag startte St Vincentius Heusden-Zolder weer met de maandelijkse versmarkt groenten. Dit zal nu elke maand gebeuren in de week van de voedselbedeling op zaterdag tussen 10u en 12 uur.
Er zal dan aangeboden worden wat er te krijgen was op de markten, maar zoals jezelf kan zien is het aanbod ruim en de mensen kunnen zelf kiezen uit het assortiment. En als laatste mochten diegene die het wilden nog brood meenemen naar huis.

15 april 2018 Sint Vincentius eetdag in Ons Huis

 
 
 
Gisteren was er de eetdag van St Vincentius in Ons Huis, een toeloop van mensen de ganse dag door. Heerlijk warm en koud buffet, naar ieders smaak alles voorzien.Dank aan Paul Princen voor deze foto's

13 mrt'18 Koud en Warm Buffet - Eetdag Sint Vincentius zondag 15 april 

Sint Vincentius Heusden-Zolder nodigd u uit op hun jaarlijks gemengd Buffet-Eetdag op zondag 15 april in oc ""ONS HUIS"" te Berkenbos.
De soep word aan tafel geserveerd, waarna voldoende keuze is in Koud en warm buffet.
Je kan ook vegatarisch eten indien je dat tijdig meegeeft met de bestelling.
Jullie betalen voor volwassenen €18 en kinderen €8 jonger dan 12 jaar.
Kinderen jonger dan 5 jaar is gratis , vrije gift.
Overschrijvingen doe je op de nummer BE86 0012 7583 6350
Ons Huis is open tussen 12u tot 14u en van 17u tot en met 19u
noteer dit al in je agenda

Sint Vincentiusvereniging p/a  St. Lutgardisstraat 87 3550  Heusden-Zolder

05 mrt'18 Sint Vincentius was blij met de hulp van Babette en Elise .....


Sinds zaterdag  03 maart 2018 zijn Babette Praets en Elise Vanhoudt (beide 17 jaar) stage aan het doen bij Sint Vincentius.
2 weken lang zullen zij zich inzetten voor het goede doel en zien hoe mensen met mindere middelen toch kunnen rekenen op voedselpakketten en kleding en gelukkig zijn met dat wat ze krijgen om beter te kunnen leven.
Dit zijn leerlingen van het Sint Franciscuscollege Heusden-Zolder richting sociale technische wetenschappen 6de leerjaar.

Beiden waren verrast om te weten te komen hoe de werking  bij Sint Vincentius is en door de vele vrijwilligers word uitgevoerd.


24 jan'18 St.-Vincentius kreeg het bezoek van de Lions uit Leopoldsburg. 

 
Een serviceclub, die verschillende projecten van onze vereniging ondersteunt! Het contact was hartelijk en de rondleiding deed hen nadenken. Hun financiële steun zal zeker goed besteed worden! Dank je wel in naam van de 'kansarmen' !

02 jan'18 St.Vincentius Heusden-Zolder DANKT !!!!
Wij, de vrijwilligers van St.Vincentius, houden er aan om alle inwoners, jeugdverenigingen, scholen van onze gemeente en anderen te danken voor de hulp die wij in het afgelopen jaar mochten ontvangen voor de minderbedeelden onder ons.
Wij zijn volledig aangewezen op jullie om “iets” te kunnen doen aan het probleem van de armoede in onze eigen gemeente.. Met dat “iets” hebben wij in de voorbije periode maandelijks een 200-tal gezinnen kunnen bijstaan met kleding, voeding, huishoudmateriaal en allerlei intenties zoals het St.Niklaasfeest, Joepie Jarig en een eindejaarsfeestje in het teken van de Vrede en dit ongeacht hun kleur, religie, nationaliteit of politieke ingesteldheid.
Iedereen die in onze gemeente toekomt : vluchtelingen, asielzoekers, daklozen worden indien nodig onmiddellijk bijgestaan en zijn allemaal welkom in ons centrum zodat de primaire behoeften, zoals honger en kou, opgevangen worden. Jonge moeders met problemen  kunnen steeds  te recht bij de Mammies in ons centrum voor alle hulp voor hun kinderen.
Vergeet ons niet in het komende jaar want we kunnen jullie niet missen, kom ons eens bezoeken zodat je kan zien wat er allemaal in ons centrum gebeurt .Ook een paar uren hulp per week is altijd welkom.
Onze deuren staan voor iedereen open !
Namens de St.Vincentiusvereniging Heusden-Zolder.


27 dec'17 St. Vincentius ""VREDESFEEST"" deze avond in de Jogem

 
      
Heel wat bedrijvigheid de ganse dag aan de Jogem in Zolder. Het Vredesfeest van St Vincentius mocht er vandaag doorgaan, dus heel de zaal Jogem moest in feestdecoratie geplaatst worden. En het eten voor zo'n 56 gezinnen, dat zijn 129 volwassenen + kinderen tot +12 jaar. In totaal waren er 83 kinderen ingeschreven.
De feestmenu zag er als volgt uit
Champignonsoep
Kipfilet met fijne tuinkruiden
Wortelen en boontjes
Kroketten
Nagerecht rijstpap
Er was een toespraken van de voorzitter St Vincentius Jef Aerts, Jef  bedankte ook hier al de vrijwilligers die altijd paraat staan het ganse jaar door om alles in goede banen te leiden en vroeg een applaus hiervoor aan de aanwezigen. Maar ook Freddy Mantels sprak de groep een woordje toe. Het mooie was als de kinderen in hun taal één voor een ""Vrede aan alle mensen"" Luid riepen (toch zo'n 10 verschillende talen). Voor de kinderen was er veel activiteiten voorzien zoals gezichten en handen schilderen, een heuse clown en een tafel waar zij allerlei speelgoed lag en mochten gebruiken.
In de vooravond werden dan al de minderbedeelden aan huis opgehaald door de vrijwillige chauffeurs, die eveneens na afloop weer veilig naar huis brachten.


20 dec'17 St.-Vincentius Heusden-Zolder / aktie 'Warmste Week'

 
 
  
Studentes van de UCLL Diest - 1ste jaar Lerarenopleiding Lagere School - kozen onze vereniging St.-Vincentius Heusden-Zolder uit voor hun aktie van 'De Warmste Week'.
Ze verzamelden kledij en schoenen, 7 containers vol, voor onze mensen die het moeilijker hebben.
Een fantastisch initiatief, waarvoor we hen van harte willen bedanken. Dank je Eline, Beau, Amber, Casey en ...
'De jeugd is de toekomst'!
Beste Katrien, begeleidster van de school, .... een pluim voor jullie studentes. Het was een warme ontmoeting! Met veel dank aan Stefan Was voor deze info en foto. 
foto 1394 - onze ijsbeer zal het gevoeld hebben dat het ' de  warmste  week' was !!!

05 dec'17 t Vincentius laat weten van 24 dec tot 03 jan;18 zal alles gesloten zijn


Sint-Vincentius Heusden-Zolder laat het volgende bericht toekomen....
In de periode van 24 december 2017 tot en met 2 januari 2018 kunnen geen goederen binnengebracht worden bij Sint Vincentius. Na de eindejaarsperiode is terug mogelijk vanaf woensdag 3 januari 2018. Fijne feestdagen gewenst


21 nov'17  Elk kind heeft recht op wat SPEELGOED.


      
Maandagavond 20 november mochten mensen in nood, voor hun kinderen onder de 12 jaar, wat speelgoed komen kopen, aan een zeer schappelijke prijs, bij Sint – Vincentius Heusden – Zolder. Het hele jaar door , hebben wij mooi speelgoed bewaard. Dank aan alle mensen die schoon speelgoed hebben binnengebracht bij Sint – Vincentius. Wij en de Sint, kunnen nu heel wat ouders en kinderen blij maken. Wij hebben een 90 – tal gezinnen die speelgoed mogen komen kopen. Er zijn een 180-tal kinderen tussen 0 en 12 jaar die we mogen blij maken. Op de foto’s kunnen jullie zien dat we heel wat aanbod hebben. In naam van de Sint : “Dank aan alle vrijwilligers van Sint – Vincentius voor hun hulp.”


13 sept'17 CD&v jongeren zetten zich in voor het goede doel.

 
De CD&V-jongeren die een inzamelactie gehouden hebben van kinderkleding voor de mammies en dit afgelopen zaterdag binnengebracht hebben op Sint-Vincentius. Met dank aan de CD&V-jongeren voor hun inzet!

19 juli'17 The Pure Square schonk St Vincentius gezonde snoep en koekjes, repen chocolade

 
   
The Pure Square schonk St Vincentius gezonde koeken, popcorn en snoep deze namiddag. Er werden  bij St Vincentius boxen binnen gebracht  met allemaal gezondere snoepjes zoals je kan zien op de foto's. Volgende week is het bedeling van de voedselpakketten en dan zullen de mensen ook deze boxen bezorgd worden. Dank u Pure Square ....

PureSquare wil mensen bewust maken dat genieten van een gezonde snack simpel, leuk en lekker kan zijn. Dit draagt bij tot een gezonder eetpatroon dat op zijn beurt weer leidt naar een fitter bestaan. PureSquare hoopt hierbij talloze mensen hun leven positief te beïnvloeden.

PureSquare in de toekomst?
Naast het regelmatig bijwonen van beurzen en actief opzoek gaan naar gezonde en lekkere tussendoortjes. Zijn wij zelf druk bezig met het ontwikkelen van onze eigen gezonde tussendoortjes.
Hier kan je de website bezoeken en meer te weten komen www.puresquare.eu
Wij hopen dat meerdere initiatieven zoals deze tot stand kunnen komen, dat meerdere winkels en organisaties de weg vinden naar Sint Vincentius gelegen in de St Lutgardusstraat te 3550 Heusden-Zolder. Maandelijks zijn er zo'n 180 gezinnen die wij voedingspakketten schenken dus elke schenking en gift is van harte welkom.


11 juli'17 IG Sultan Ahmet moskee schenkt cheque €1.000 aan St. Vincentius

 
Zojuist was er een afvaardiging van de IG Sultan Ahmet moskee naar Sint Vincentius gekomen om een cheque van 1.000 euro te komen overhandigen. Op deze wijze wil ook de moskeevereniging hun steentje bijdragen aan de armoede in Heusden-Zolder. Een mooi initiatief zegt Vincentius voorzitter Jef Aerts. De IG Sultan Ahmet moskee (P.Paquaylaan 77 3550 Heusden Zolder) doet veel aan liefdadigheidswerk ook zo met giften naar Afrika toe.


22 juni'17 Joepie Jarig 

Het project Joepie Jarig loopt ondertussen zes maanden en reeds 15 feestjes werden georganiseerd door de ouders, ondersteund door de project medewerkers. Ontroerend mooie reacties zien en horen wij bij de feestelingen, dus wij gaan enthousiast verder! Voor de tweede helft van dit jaar staan reeds opnieuw 15 feestjes geprogrammeerd en met de verdere steun van de Lions club van Leoplodsburg kunnen we het vooropgestelde budget per feestje aanhouden. Vertederend was het initiatief van drie 12-jarige meisjes. Zij namen het initiatief om bij gelegenheid van hun Vormsel , het project Joepie Jarig voor te stellen aan de aanwezigen op hun viering. “Wij hebben vandaag een leuk feest, laat ons ook kinderen, die opgroeien in een kansarm gezin, de kans geven als “feestvarken” eens in het middelpunt van de belangstelling te staan!” En ja, maar liefst 140 euro konden zij alzo verzamelen én zij hielpen mee aan de bewustmaking dat niet alle kinderen, ook in onze omgeving, de kansen krijgen waar ieder kind recht op heeft. Bedankt lieve schatten! Met dank aan Greet Claes


08 maart'17   Cheque van Chiro Heusden voor St.-Vincentius

Chiro Heusden organiseerde weer een KRAK-moment tijdens de voorbije Kerstnacht 2016. De verkoop van soep, warme choco, jenever ... bracht wat euro's in het laadje! De opbrengst werd geschonken aan VZW De Schom en aan de St.-Vincentiusvereniging van Heusden-Zolder! We zeggen 'Dank je wel' voor dit mooi initiatief!


01 maart 2017 Eetdag op 02 april

28 dec'16 150 personen op het  St Vincentius Vredesfeest


  
  
Deze avond was het ""Vredesfeest"" bij Sint Vincentius Heusden-Zolder, met dit feest waren er toch zo'n 150 minderbedeelde personen aanwezig. Het feest zelf mocht dit jaar plaats vinden in het Sint Anna buurtzaal.  Voor de kinderen was er heel veel animatie gezorgt, gezichtjes schminken, ballonnen en vele andere bezigheden.

Jef Aerts voorzitter van Sint Vincentius opende het woord dat vooral over vrede mocht gaan en hij wilde ook de 70 tal vrijwillige medewerkers danken die elke dag, week maand steeds klaar staan om voor deze groep mensen te zorgen.

Schepen van armoede Funda Oru (sp.a Heusden-Zolder) was blij om toch op dit Vredesfeest te mogen aanwezig zijn. Via deze weg ook de mensen wat leerde kennen die met problemen  kampen. En zij trad ook de voorzitter bij om de 70 tal vrijwillige medewerkers te danken, want zonder die mensen zou Sint Vincentius niet zijn wat het nu is. Steeds belangeloos  klaar staan voor iedereen en zij hoopte dat er vrede voor iedereen was en dat het jaaruiteinde een feest kan worden voor ieder onder ons en dat we elkaar kunnen terug zien in het nieuwe jaar 2017.

Ook diaken Frank zorgde dat de boodschap van vrede op iedereen van toepassing was, en dat ieder in zijn geloof toch het beste wil geven aan zijn medemens. Frank sloot zijn gesprek af met ""Vrede begint op de eerste plaats bij jezelf""

Ook Ann van het OCMW was aanwezig en hield een korte toespraak waarop vrede voor iedereen de boventoon haalde en ze hoopte voor iedereen een prachtig eindejaar en een prettig weerzien in 2017


18 dec'16 Chiro Berkenbos zamelde speelgoed en kleren in voor Vincentius 

Chiro Berkenbos deed een actie waar zij papiertjes bij mensen bezorgden en aan alle ouders om oude en afgedankte kleren en spullen net als speelgoed bij Chiro Berkenbos binnen te brengen die zij dan op hun beurt schonken aan Sint Vincentius. Ze waren er heel blij mee! Met veel dank aan Chiro Berkenbos  12 dec'16 Sint Vincentius is gesloten tussen Kerst en Nieuwjaar


Van 24 december 2016 tot en met 02 januari 2017 is  Sint Vincentius gesloten.
In die periode zal ook het LUIK niet OPEN gaan om kleren of andere spullen te brengen.
De winkel zal in deze periode dan ook niet toegankelijk zijn en de deuren zullen dan gesloten blijven.

Toch wensen wij iedereen een mooie Kerstperiode toe en een gelukkig Nieuwjaar.

08 dec'16 St Vincentius hoopt ook uw steun in de solidartieits-klik van Carrefour Market

We zitten rond de 132  stemmen en zouden graag naar de 20.000 geraken, we hebben nog 10 dagen de tijd. Dus gelieve te stemmen en zoveel mogelijk te delen. Sint-Vincentius Heusden-Zolder is jullie allemaal zeer dankbaar. Dus klik op het solidariteitslogo hieronder
https://solidariteitsklik.be.carrefour.eu/detail/102De vzw is gestart met VVVG Heusden-Zolder: Voedsel Verspilling Vrije Gemeente Heusden-Zolder. In samenwerking met het gemeentebestuur proberen ze alle bedrijven en middenstanders in de gemeente te overtuigen om al hun voedseloverschotten te doneren aan de vereniging. Een kleine bestelwagen om de goederen op te halen, zou dus goed van pas komen. Ze hebben ook bijkomende diepvriezers (met inhoud van 400 à 500 liter) nodig.

Sint-Vincentius Heusden-Zolder staat met een 70-tal vrijwilligers borg voor de ondersteuning van minderbedeelde gezinnen in de gemeente via maandelijkse voedselbedeling, verdeling van tweedehandskleding en materialen. Ze bieden mensen in nood een luisterend oor. Samen met andere organisaties zoekt Sint-Vincentius naar een structurele aanpak van de kansarmoede in Heusden-Zolder.


07 december 2016 Beo Bank Heusden schenkt speelgoed aan St VincentiusVandaag was Sint Vincentius weer blij met de komst van Beo Bank Heusden-centrum die ervoor zorgde dat een gedeelte
van het speelgoed dat verzameld was door KRC Genk kon geschonken worden aan Sint Vincentius.
29 nov'16   Sinterklaas zorgde voor speelgoed, snoepgoed dat bij ST Vincentius terecht kwam 

     
Sinterklaas zorgde dat alle snoepgoed en cadeautjes vandaag op Sint Vincentius terecht kwam voor alle kindjes (van onze cliënten) tot 12 jaar Eind november mogen de ouders een grote zak vol leuk speelgoed afhalen bij st. Vincentius. Het zal dan ook op 6 december voor AL de kinderen van Heusden-Zolder feest zijn.
27 nov'16 ""JOEPIE JARIG""

Vanaf januari 2017 start st. Vincentius, in samenwerking met de Mammies, de dienst Welzijn van de gemeente, het OCMW  en de spelotheek  met het project “JOEPIE JARIG”.

Een verjaardagsfeestje geven, het is niet voor elk kind weggelegd! Gebrek aan middelen, ruimte, energie, schaamte… dus dan maar geen feestje…..dus ook geen uitnodiging voor een feestje van een klasgenootje….bijgevolg: kans op uitsluiting!

Met dit project willen we ouders in kansarme gezinnen ondersteunen om voor hun kinderen een leuk verjaardagsfeestje te organiseren. Afhankelijk van de noden voorzien we een leuke locatie, een feest box, een geschenkje voor de jarige, een verjaardagstaart, een traktatie voor de klasgenootjes (indien gebruikelijk), …  Naast het aanbieden van het feestje zelf willen we d.m.v. een info-map de mensen tonen dat een leuk feestje niet duur hoeft te zijn en hen handvaten aanreiken waarmee zij later zelf een feestje voor hun kind kunnen organiseren.

Met dit project hopen wij bij te dragen tot een hoger gevoel van zelfwaarde bij deze kinderen door hen het gevoel te geven er “echt bij te horen”.
De opstart van dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Lions Club uit Leopoldsburg waarvoor onze oprechte dank!


27 nov'16 Lions Leopoldsburg  gaf cheque €3500 aan Vincentius en De Windroos 

 
  
Op 19 november vierde Lions Leopoldsburg zijn 50-jarig jubileum met een prachtig feest in de Barrier te Houthalen. Er was een grote opkomst en heel wat vertegenwoordigers van door ons gesteunde goede doelen waren op de viering aanwezig. 

Voor de gelegenheid werden 2 projecten in de kijker gezet en gesteund met een cheque ter waarde van 3500 euro.
⎕ Het eerste betreft armoedeprojecten van St Vincentius Heusden-Zolder (grote foto  boven) met
     name voedselbedeling en ondersteuning van verjaardagsfeestjes voor kansarme kinderen om hun integratie te bevorderen.
⎕ De tweede projectsteun ging naar Sint Ferdinand meer bepaald naar De Windroos in Leopoldsburg
     een leefgroep voor jongeren met opvoedingsproblemen, en dit voor de aanschaf van 10 fietsen.

Lions Leopoldsburg is een serviceclub die in West-Limburg rekruteert. Wij staan voor sociaal engagement met als motto “we serve” en dit in een clubverband waarbij vriendschap en samenwerking essentieel zijn. Benefietacties zoals ons jaarlijks klassiek concert en onze ‘musica e pasta’ - fuif brengen samen met eigen bijdragen de nodige middelen bij elkaar. Andere recent gesteunde doelen zijn : Ukelila, muziek voor alle kinderen, Sint Gerardus Diepenbeek, de Sint Vincentiusprojecten in Beringen en Leopoldsburg, private projecten zoals logopedie voor kinderen met taalachterstand, ondersteuning gehandicaptensport e. a.
Met vriendelijke groeten, Dirk Degraeve Voorzitter Lions Leopoldsburg


26 nov'16

  
Deffenie Bosmans, Ilona Truyers en Jana Bams studentes van PXL social work zijn hun eerste uren komen helpen bij St. Vincentius als vrijwillige medewerkers. Het vullen van de snoepgoedzakken  viel goed mee en het moeilijke was toch om ervan af te blijven. Al die heerlijke zoetigheden ....


18 nov'16 Hij komt, hij komt….die lieve goede sint!


Hij brengt cadeautjes mee voor alle kindjes (van onze cliënten) tot 12 jaar
Eind november mogen de ouders een grote zak vol leuk speelgoed afhalen bij st. Vincentius.
Het zal dan ook op 6 december voor AL de kinderen van Heusden-Zolder feest zijn.

14 nov'16  Chiromeisjes Koersel schenken ontbijtpakketten aan St Vincentius

De chiromeisjes van Koersel hadden 600 ontbijtpakketten gemaakt en rondgebracht. Wat ze hierbij over hadden hebben ze aan Sint-Vincentius geschonken en daar kan het deze week meegegeven worden met de voedselpakketten. Toch zeer mooi zulke initiatieven.

19 okt'16 Sultan Ahmet Moskee schenkt een palette offervlees aan Sint Vincentius

 
   
Deze middag kwam een hele afvaardiging van de Sultan Ahmet moskee naar de Sint Vincentius gebouwen. Zij brachten een heel pallet Offervlees (dus Halal) en schonken dit aan Sint Vincentius voor aan de minderbedeelden te schenken bij de volgende voedselbedeling.  Allemaal in grote bekers van ongeveer 2.6 kilo goulache + gekookte aardappelen. Das een mooi gebaar.

10 sept'16 Viering 20 jaar Sint-Vincentius Heusden-Zolder 


     
 De dankdienst werd geleid door Freddy Mantels, ondervoorzitter van Sint-Vincentius en geestelijke begeleider. Hij draagt zorg voor de evangelische spiritualiteit van de vereniging. En dankzegging is daar een belangrijk aspect van.
Sint-Vincentius Heusden-Zolder begon haar viering met een dankdienst. Zij wilden op die manier hun evangelische identiteit recht doen. Er waren ongeveer 120 aanwezigen in de tent die voor de gelegenheid was opgezet.

Hij citeerde paus Franciscus: Een christen die niet kan danken, is iemand die Gods taal vergeten is.

De dankdienst bestond uit drie delen die telkens werden afgerond met dankgebed en een lied. In het eerste deel werd gedankt voor de stichter van Sint-Vincentius (Frédèric Ozanam) en de stichters van Sint-Vincentius Heusden-Zolder.

 Bij het maken van het kruisteken werd uitgelegd dat het kruis geen symbool was van geweld, maar van geweldloosheid. Geen teken van oorlog, maar vrede. Geen teken van wraak, maar van vergeving. Door de opstanding is het een teken van overwinning over het kwaad en het onrecht. In de naam van de Vader, die strijdt voor gelijkheid. In de naam van de Zoon, die strijdt voor bevrijding. In de naam van de Geest die strijdt voor broederlijkheid. Zo bracht het kruisteken ons bij het citaat van de stichter: ‘Want de revolutie van de arbeiders staat uiteindelijk voor een zaak, waarin alle gelovigen zich moeten herkennen. “In wezen is hun lijfspreuk –vrijheid, gelijkheid en broederschap – niets anders dan het evangelie.’ Frédèric Ozanam Een bewogen gelovige L.Meulenberg op Blz 65 F.

Ozanam blijft ons inspireren om ons in te zetten voor vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid.

In het tweede deel werd gedankt voor de vrijwilligers. Dit deel werd verzorgd door Frank Dumont, medewerker van St. Vincentius en diaken van Federatie Zolder. Hij beklemtoonde vanuit het evangelie hoe barmhartigheid de vrijwilligers motiveert.

 In het derde deel werd gewezen op al de externe helpers. Dat deel werd verzorgd door Jac de Bruyn, medewerker van Sint-Vincentius en gebedsleider. De aanwezigen zongen mee en de sfeer was sereen en gemoedelijk. Er werden ook enkele evangelische liederen gebracht door Frank Volckaert en zijn twee dochters, Anouk en Morgane. In die liederen kwamen aspecten van dankbaarheid aan bod.

 Jef Aerts mocht dan tot slot de mensen uitnodigen voor de receptie en hen uitnodigen om eens een kijkje te nemen in de lokalen om zich een idee te vormen van de werking van voeding, kleding, de Mammies en de groentemarkt. Er werd druk uitgelegd en geluisterd. Het springkasteel en de schminkmogelijkheid maakten het ook voor de kinderen gezellig. De warme belangstelling van de aanwezigen is een bemoediging voor de vrijwilligers om dit werk voort te zetten.


25 aug'16  20 jarig bestaan St. Vincentius Heusden-Zolder op 10 september

 
  
 Op zaterdag 10 september viert Sint-Vincentius Heusden-Zolder haar 20 jarig bestaan.
 In al die tijd is de vereniging, gedragen door een enthousiaste groep van 70 vrijwilligers, uitgegroeid tot een onmisbare schakel in de aanpak van kansarmoede in onze gemeente. Onze vereniging kan echter niet bestaan zonder de financiële en materiële hulp van veel mensen die haar een warm hart toedragen.

Daarom willen wij graag deze verjaardag vieren met al onze vrienden en nodigen jullie van harte uit op onze feestnamiddag. Het programma ziet er als volgt uit:
 15 uur dankviering
 16 uur receptie
 16u30 open-deur met gelegenheid tot een drankje en een hapje, animatie voor kinderen, gezellige
               live muziek, tombola ‘altijd prijs’ en verkoopstand van vintage/brocante en allerlei leuke
               spullen, hopelijk kan dit alles onder een stralende zon.

Door uw aanwezigheid steekt U een hart onder de riem van de vele vrijwilligers die dag in dag uit klaar staan voor de minderbedeelden van onze gemeente.
De voorzitter en vrijwilligers Sint-Vincentius Heusden-Zolder Feestadres: Sint-Vincentius ( De Koepel), Sint Lutgardisstraat 87, 3550 Heusden-Zolder


20 augustus  ST. Vincentius groentendag in de St Lutgardisstraat

 
   

     
Deze voormiddag was er de groentemarkt bij St Vincentius. Elke maand zaterdags na de voedselbedeling is er een groentemarkt voor de minderbedeelden. De vrijwillige medewerkers van St Vincentius rijden dan al tegen 05u30 op naar Brussel met de  bestelwagen waar ze verse groenten mogen gaan ophalen in een depot. Tegen als zij terug thuis zijn in de St Lutgardisstraat komen de eerste minderbedeelden al toe voor hun groentjes te komen ophalen. Fijn werk van St Vincentius en de vrijwillige medewerkers. 


01 aug'16 St. Vincentius met themaverkoop "Schoolgerief"  

 
  
  
De medewerkers van Vincentius zijn reeds volop bezig met de voorbereidingen van de themaverkoop “schoolgerief”. Gelukkig is er in de vakantie wat meer ruimte om al de materialen systematisch te ordenen zodat aan elk kind het juiste materiaal kan worden aangeboden. Vanaf deze maand augustus en september zal er dus de themaverkoop ""Schoolgerief"" aan bod komen. 22 juli'16 St Vincentius beleefde een drukke dag, en voor ieder kind was er een verrassing.

  
  
Vandaag was het druk bij Sint Vincentius, door de feestdag 21 juli gisteren werd de verdeling van de voedselpakketten verhuist naar vandaag. Daarbij kwam dat vele medewerkers op dit moment genoten van verlof en zo het drukker werd voor de andere vrijwillige medewerkers. Maar het kwam ook allemaal in orde mede de inzet van allen.

Maar er was anderzijds ook een fijn moment want elk gezin met kinderen werd nagegaan en voor al de kinderen werd er speelgoed aangeboden voor het verlof. Dus een kind van 07 jaar kreeg dan ook speelgoed voor zijn leeftijd. Zo was dus iedereen tevreden.


23 mei'16 Sint Franciscuscollege overhandigde een cheque van €5000 aan Sint Vincentius

Deze namiddag werd door het Sint Franciscuscollege een cheque van €5000 overhandigt  aan Sint Vincentius. De opbrengst van het MISSIEFEEST dat plaats vond op 20-21-22 november 2015 op de SFC terreinen.
Op de foto zien we van links naar rechts Jef Aerts (Voorzitter St. Vincentius) Geert Missotten (Sint Franciscuscollege Pedagogisch directeur ASO) Freddy Mantels (Sint Vincentius ondervoorzitter)  en Gies Beerten (St. Vincentius)  en Stefan Was (SFC en St. Vincentius) 


19 mei'16  De containers van Sint Vincentius werden weer beklad

 
    
Het is toch jammer dat tegenwoordig alles moet beklad worden,kijk nu hier de containers aan Sint Vincentius ... die kregen de voorbije dagen weer tekeningen en schrijfwerk geplaatst. Als vereniging zoals Sint Vincentius die zoveel doen voor de medemens en telkens word het materiaal van deze vereniging beklad, vernield of de buurt met vuil besmeurt. Dit vind ik erg, heeft dan niemand nog respect voor iets ....


19 april'16 Eerste Nieuwsbrief St. Vincentius is verschenen in april. 

St Vincentius bracht een eerste nieuwsbrief uit in april. En deze brief kan je hier nalezen als je op de bijgevoegde link klikt (1ste Nieuwsbrief St. Vincentius). Hierin staat een heel interview met Ineke Vlaminck, zo kan je ook alles te weten komen rond het reilen en zeilen van St. Vincentius.


18 april'16 Sint Vincentius dankt iedereen die is komen eten

 
  
  
Sint vincentius bedankt iedereen die op zondag is komen eten, zoveel mensen die op de jaarlijkse eetdag passeerden. Het was lekker hoorden we langs verschillende kanten zeggen. Ook dank u aan al de vrijwillige medewerkers die al die uren zich hebben ingezet om alles vlot te laten verlopen. Tot een volgende... en veel dank aan Paul Princen voor deze foto's


09 april '16 JONG CD&V  bezorgt ST Vincentius massa kleding en andere.  


  
Jong CD&V herboren en klaar voor hun eerste actie! Wij kunnen jullie meegeven dat de inzameldag voorbije woensdag een enorm succes is geworden en we dan ook veel kunnen aanbieden aan deze schitterende werking aan St Vincentius. Deze morgen zijn wij al die binnen gebrachte kleding, schoeisel en andere gaan bezorgen bij St Vincentius, wij hadden toch een bestelwagen vandoen voor alles ter plaatse te krijgen.
Woensdag vanaf 10 uur kon je de spunllen binnen brengen bij de woning van Sonja Claes (CD&V) tussen 10u00 en 18u00, er waren massa mensen binnen gesprongen met veel materiaal voor St Vincentius en Sonja trakteerde dan op een stuk taart met koffie. Tussendoor werden er ook wat spulletjes verkocht van de onze Bond Zonder Naam Openhuisdag. DANK voor het prachtige initiatief.24 maart'16 Jong CD&v herboren en klaar voor de eerste actie!!! 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V Heusden-Zolder kozen de leden een nieuwe jongerenvoorzitter, Philippe Beeckmans. Hij stelde enthousiast een klein team samen van vier jongeren om aan de slag te gaan met deze nieuwe geleding.
Heel wat creatieve en leuke ideeën voor een eerste actie passeerden de revue maar eindelijk werd er beslist om een inzameling voor Sint Vincentius te organiseren.
Er zijn heel wat behoeftige mensen in onze gemeente die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarom zamelen we kledij, huislinnen, klein huisgerei, schoenen, ongebruikte pampers en speelgoed in. Niet alleen bij CD&V leden maar bij alle inwoners van de gemeente!
Wil jij onze actie steunen en heb je kledij, huislinnen, klein huisgerei, schoenen, ongebruikte pampers of speelgoed die je niet (meer) gebruikt?

Breng ze dan op woensdag 6 april naar Sonja Claes (Terlaemenlaan 17,3550 Heusden-Zolder) tussen 10-18u. Aanbellen22 maart'16 St Vincentius eetdag op 17 april 

 
  
Sint-Vincentius Heusden-Zolder nodigt u uit op hun jaarlijks gemengd BUFFET-EETDAG op zondag 17 april.
Dit zal doorgaan in Ontmoetingscentrum ONS HUIS te Berkenbos in de P. Paquaylaan 127.
De soep wordt aan tafel geserveerd, waarna voldoende keuze in KOUD en WARM BUFFET.
Indien gewenst ook VEGETARISCH indien je dit op voorhand besteld.
Volwassenen betalen €18  Kinderen  beneden 12 jaar betalen €8 en kinderen beneden de 5 jaar is GRATIS.
Je kan komen eten tussen 12uur en 14uur en van 17uur tot 19 uur.
Betaling :O – contant aan afhaler van deze kaart
Betaling :O – overschrijving op BE86 0012 7583 6350
                    (met vermelding van kaartnr.+ aantal pers. !!!!) 

  
16 maart'16 De Ronde Tafel 94 schonk Paashazen aan St Vincencitius voor de bedeling van morgen

  
Donderdag is het weer eten bedeling bij St Vincentius, een drukke dag omdat dan meer dan 180 gezinnen naar de St. Lutgardisstraat komen afgezakt voor hun voedselpakket te komen halen.

Toch willen wij langs deze weg om de mensen van De Ronde Tafel 94 uit Zolder hartelijk danken voor hun gift van 132 Paasstukjes om de kinderen beneden de 12 jaar te schenken voor hun Pasen.
Zie de bijgevoegde foto's. Meer info over De Ronde Tafel 94 uit Zolder kan je terug vinden op hun website  http://www.huiserikathijs.be/partners/ronde-tafel-zolder-94


15 maart'16 stem je voor Heusden-Zolder gastvrije gemeente

Gies Beerten - Heusden-Zolder (Limb.)
Al de vluchtelingen die ofwel in het asielcentrum "De Bark" ofwel door het OCMW worden opgevangen, mogen in de winkel van Vincentius komen shoppen: eerst een volledig pakket boven- en onderkleding, jas en schoenen, nadien aanvullende kledingstukken, sportkleding.. Vincentius werkt met enkel vrijwillige medewerkers en wordt door geen enkele officiële instantie materieel of financieel ondersteund. Wij hebben samen met de leerlingen van het Sint-Franciscus College in de gemeente verschillende acties gedaan, met als resultaat enerzijds sensibilisering van een 1000-tal leerlingen alsook een behoorlijke opbrengst van materiële en financiële middelen.
en op de volgende link kan je stemmen voor onze Gemeente Heusden-Zolder.  (KLIK HIER Stemmen gastvrije Gemeente)


14 maart'16 Joyce en Mirte nieuwe vrijwillige medewerkers bij St Vincentius

Joyce Vanloffeld (links op de foto) en Mirte Swinnen (rechts op de foto) volgen in PXL Hasselt afdeling sociaal werk. Daarom besloten beide om vrijwilligerswerk te komen verrichten bij St Vincentius in de Lurgardisstraat.
In het kader van maatschappelijk engagementen komen zij 10 uur vrijwilligerswerk doen. Zij helpen deze week met de voedselbedeling en het sorteren van kleding. Dit omdat zij het belangrijk  vinden dat mensen die het wat minder goed hebben toch een menswaardig leven kunnen hebben. Zij staan er zelf van verstomd hoeveel lekkers  er allemaal in zo'n mand naar die mensen gaat.

Op complimenten dag én in de week van de vrijwilliger past het dat wij al de 70 hardwerkende vrijwilligers van Vincentius even in de bloemetjes zetten. Dankzij hun dagelijkse inzet slaagt de vereniging er in om 180 kansarme gezinnen in de gemeente maandelijks te voorzien van voedsel alsook tegen een symbolische prijs van kleding en allerlei benodigdheden voor het huishouden. Voor een groep van 150 vluchtelingen en asielzoekers bieden zij een mooi en overzichtelijk aanbod van kleding. Dank aan al deze medewerkers met een groot hart! Dankzij jullie wordt de wereld ook voor deze mensen letterlijk en figuurlijk een beetje WARMER.

24 feb'16 SFC Klas 6A04 aan de slag bij St. Vincentius   
  
Deze morgen was Sint Franciscuscollege klas 6A04 met 15 leerlingen aanwezig in het St Vincentius gebouw om te helpen met poetsen, kleding  wat in orde te leggen en hulp te bieden aan de organisatie die zich inzet voor de minderbedeelden in onze gemeente Heusden-Zolder.

Dit idee was ontstaan tijdens de SFC Missiefeesten met de verkoop van de tombola lotjes. Als iedereen zijn lotjes verkocht kreeg dan zou er een klas traktaties volgen door de leraar wiskunde (een drankje). Idee van de klas was om iets te doen voor het goede doel, dus een week ervoor had de klas een uitéénzetting gehad van St. Vincentius en daaruit vloeide dan de keuze om bij St Vincentius te komen helpen. Hierop heeft de leraar Mr.Jos Winters contact opgenomen met de ondervoorzitter en dit initiatief werd dan ook onmiddellijk goed gekeurd. Groen licht van de directie en de klas kon zelf bepalen om dit om een voormiddag of namiddag te laten plaats vinden.  De datum werd vastgelegd door de heer Stefan Was en zo kwam klas 6A04 vandaag bij St Vincentius aan de slag.


19 febr'16 VUSLAT Heusden schenkt 100 pakjes van 0,5 kilo rundgehakt  aan St. Vincentius.


Gisteren was het weer een drukke dag bij St Vincentius want het was de voedselbedeling aan de mensen. Weer zo'n 180 gezinnen kregen hun voedselkorf aangeboden, en voor de zieken en oude mensen die niet ter plaatse kunnen komen werd alles aan huis geleverd. 

VUSLAT Heusden kwam dan ook zoals afgesproken met St. Vincentius 100 pakjes van 0,5 kilo rundgehakt brengen, dit in het kader van de lokale armoedebestrijding. Op deze manier hoopt VUSLAT haar steentje bij te dragen om minderbedeelde mens te helpen. DANK U VUSLAT


08 febr'16 Mirthe Swinnen komt een poosje werken als vrijwilligster

Mirthe Swinnen is vanmorgen als vrijwillige medewerkster  begonnen bij ST. Vincentius. De eerste dag ergens starten is nooit zo heel leuk omdat je alles en iedereen nog moet leren kennen. Maar voor Mirthe was dit zeker geen probleem. En de oudere vrijwilligers zorgde er wel voor dat Mirthe kon genieten van een aangename dag.

Mirthe studeerd aan de PXL Hasselt voor sociaal werk, vrijwilligerswek  in het kader van maatschappelijke engagementen en zo moet zij toch een aantal uren kunnen bewijzen aan de school.


21 jan'16 St Vincentius deelde weer aan 187 gezinnen voedselpakketten uit !!! 


 
     
Vanmorgen startte weer een drukke dag met de voedselbedeling bij St Vincentius. De afgelopen dagen waren al veel vrijwillige medewerkers die de bakken met eetwaren per gezin vulde, en dan word de inhoud van deze manden ook nog bekeken naar moslims of geen moslims. Vandaag kregen weer zo'n 187 gezinnen dus een heel mand voedingswaren, en bij de heel oude mensen en zieken werden de voedselpakketten aan huis geleverd. Dus al de vrijwillige medewerkers hadden de handen vol en wij kunnen nu nog zeggen ... DANK U voor uw INZET ....


20 jan'16 Vrijwillige medewerkers ST Vincentius ontvangen u met open armen. 

Kom je op zaterdag je spullen brengen naar st. Vincentius dan word je door deze groep vrijwilligers met open armen ontvangen tussen 10 u en 11.30 uur!


15 jan'16 SFC Leerlingen seminarie ondernemen schonken 1250€ aan St Vincentius


De leerlingen van het seminarie ondernemen zijn fier! Terecht. Zij overhandigden gisteren een cheque t.w.v. 1250 EUR aan Sint-Vincentius. Geld dat ze verzamelden met hun stand-upcomedy. Dikke pluim!


04 jan'16 ST Vincentius en de Mama's maken een pakket kinderkleding klaar voor Nepal.


  
Deze voormiddag besliste St Vincentius en de Mama's om samen een pakket met kinderkleding klaar te maken voor naar Luc Reynders te brengen zodat hij dit nog kan meenemen naar Nepal. Luc vertrekt deze avond nog gepakt met vele kinderkledij en mutsen en handschoenen naar het dorpje MAJHI GAUN en daar zou de nood het hoogst zijn met al de vrieskoude die al vele doden veroorzaakte. Dan gaat hij ook nog naar THOKARPA een dorpje verder, daar zijn 4 scholen met 970 kinderen die warme kleren moeten hebben.

Iedereen die dit wenst kan zijn steun storten op de rekening van HCH België: BE 96 37 70 67 71 25 05 (vanaf 40€ ontvangen iedereen een fiscaal attest) en hier weet je heel zeker dat al jullie geld volledig bij de mensen in Nepal terecht komt. Dank aan Luc en Christine dat zij zich zo goed inzetten voor deze Nepalese bevolking.26 dec'15 St Vincentius geeft een ""VREDESFEEST"" 

 
  
  
St. Vincentius zorgde deze avond dat 106 minderbedeelden en 52 kinderen hun Kerstmaaltijd mochten nuttigen in de eetzaal van het Sint Franciscuscollege. Ook waren er toespraken van voorzitter Jef Aerts en ondervoorzitter Freddy Mantels. Ook schepen van armoede Funda Oru (SPA) kwam deze groep mensen een warm woordje toespreken en hoopte dat kerstmis ook voor hun een fantastisch feest mocht zijn.  Funda had ook de boodschap voor het St Vincentiusbestuur bij dat de gevraagde steun van 5.500 euro door de burgemeester en schepencollege is goedgekeurd opdat St Vincentius wat kan uitbreiden en Heel het gebouw kan huren omdat er steeds meer en meer mensen komen aankloppen voor steun bij het St Vincentius.

Verder was het ook mooi dat de Spelotheek voor deze avond speelgoed had uitgeleend zodat de kinderen fijn konden spelen. Ook was er een gelegenheidsgroepje die voor de muzikale nood tekenden (waren afkomstig uit Koersel, Herk De Stad en Tervuren)

Na afloop van dit feestje zullen de kinderen allemaal nog een pakje mee naar huis mogen nemen.


St Vincentius wenst iedereen een vrolijk Kerstfeest toe

22 dec'15 CHIRO BERKENBOS bracht 365€ en kleding naar ST. VINCENTIUS  

Begin november stonden de leden en de leidingsploeg van Chiro Berkenbos paraat voor het goede doel. Naar jaarlijkse gewoonte zetten ze hun beste beentje voor t.v.v. 11.11.11. Dit keer kozen ze ook voor een inzamelactie van kledij en speelgoed voor St-Vincentius. Tijdens de Chiromarkt baatte elke afdeling zijn eigen kraam uit. Je kon er bijvoorbeeld mooie theelichtjes of kunstwerkjes kopen, een canvas beschilderen ... voor ieder wat wils. Op het einde van dag stond onze teller op €365 en een heleboel zakken met kleren en speelgoed. De bijdrage voor St-Vincentius werd onlangs gebracht door onze leidingsploeg. Ze werden met open armen ontvangen. Volgend jaar nog van dat!

Ook moeten wij jullie het volgende laten weten ....
St. Vincentius sluit de deuren met de eindejaarsdagen op 24 december tot en met zondag 03 januari. Op maandag 04 januari zal de werking van Sint Vincentius terug normaal starten omstreeks 10 uur.
Wij wensen iedereen langs deze weg om een vrolijk en zalig Kerstfeest toe en een goed jaaruiteinde. Tot in 2016

10 dec'15 Ook eerlijkheid duurt het langst bij St. Vincentius


Bij St Vincentius komt er heel wat kleding binnen, en dan word alles gesorteerd en nagekeken. Nu vorige week lag er tussen een hoop beddegoed maar liefst € 3.000. En daarbij een soort van fietspas met een adres op. Voorzitter Jef Aerts gaat naar de Koolmijnlaan op die nummer aanbellen en vraagt aan die mensen of ze dit pasje en zo kennen. Toch tevergeefs ... dan besluit Jef Aerts naar de Politie te stappen hiermee. Daar komen zij te weten dat de man in kwestie verhuist was naar Genk, Jef gaat daar contact zoeken en dit klopte alleen de vader was onlangs overleden. Nu heeft Jef het geld terug gegeven aan deze mensen, en zij waren zo blij dat ze € 100 gaven als beloning en wat pralines.

De vader had zijn geld in  huis verstopten niemand was daarvan op de hoogte, ze hebben gewoon bij het leegmaken van de woning alles in zakken gestopt en zo is dit geld tussen het beddegoed blijven zitten en bij St Vincentius terecht gekomen.Zo heeft St Vincentius ook wat juwelen en daar bleek iets van meeerwaarde bij te zijn en met dat gouden stuk trok men naar de juwelier voor de waarde te schatten en wat bleek < dit stuk had een waarde van € 230> dus die 330 euro zijn de rekeking opgegaan.


09 dec'15 Burgemeester Mario Borremans gaf een cheque van € 1.500  aan ST Vincentius 


Deze avond trok onze burgemeester Mario Borremans naar de magazijnen van St Vincentius in de Sint-Lutgardisstraat 87 om daar een cheque te gaan overhandigen van € 1.500. Deze som geld is van de opbrengst van het jaarlijkse bal van de Burgemeester georganiseerd door de ""Vrienden van de Burgemeester"" Dit bal mocht plaats vinden in september in de balzaal van cc Muze. En de vrijwillige medewerkers van St. Vincentius zorgden toen voor de medewerking aan het bal.

Dit is natuurlijk voor een vereniging zoals St Vincentius fijn om een cheque in ontvangst te mogen nemen, want de dag van heden word het aantal minderbedeelden steeds groter en er is ook meer en meer plaats vandoen om alles te kunnen onderbrengen.


07 dec'15 U kan ons steunen, wat kan je zoal doen .... U kan ons steunen door:
 - het binnenbrengen van bruikbare kleding, huishoudartikelen, beddengoed en klein meubilair, ook
    voedselproducten zijn welkom. Wij beschikken over frigo’s en diepvriezers zodat de producten kunnen
    bewaard blijven tot aan een bedeling van voedselpaketten.
 - vrijwilligers zijn ook nog altijd welkom in onze vereniging voor het sorteren van kleding, winkelverkoop,
    bedeling van de maandelijkse voedselpakketten, herstellen van klein elektrisch materiaal, enz.
 - het geven van een bestendige opdracht van 4 euro of meer per maand. Hiervoor wordt op het
   einde van het jaar een fiscaal attest afgeleverd (minimumbedrag van 40 euro/ jaar). Dit geld
   wordt hoofdzakelijk bestemd voor de aankoop van voedsel ter aanvulling van de geleverde producten door de Voedselbank.
   Ons rekeningnummer: BE 86 0012 7583 6350 BIC GEBABEBB p.a. St. Vincentius Heusden-Zolder.  04 dec'15 Dank aan CVO Heusden-Zolder  en de leerlingen  


Leuk om weten: de ijverige leerlingen van de afdeling kleding van het CVO Heusden-Zolder hebben de speelgoedzakken op maat gestikt om het speelgoed van de Sint in te verpakken en gemakkelijk te vervoeren. Dank ook aan de bereidwillige leerkrachten en het CVO voor dit te doen.

01 dec'15 Sinterklaas en eindejaarsproducten voor de minderbedeelden


  
  
  
Vandaag kunnen de minderbedeelden gezinnen terecht bij St Vincentius voor het bekomen van  Sinterklaas spullen voor de kinderen. Elk kind krijgt een grote zak met speelgoed gevuld, en daarbuiten nog lekker vers fruit. En de mannen en vrouwen kunnen al shoppen tussen de juwelen en Make-Up producten (zie bovenstaande foto's) voor de eindejaarsdagen. En voor de mannen waren er ook verzorgingsproducten voorzien. Deze producten worden verkocht aan gunstige tarieven. En zo mag elk gezin iets kiezen van kleine snuiterijen die geheel gratis waren.


30 nov'15 Olé Pistolé was weer een groot succes.    
Naast een deel van de opbrengst werden ook de overschotten van het heerlijk ontbijt geschonken aan de st. Vincentiusvereniging. Onze jongeren van de gemeente Heusden-Zolder doen het maar weer; Bedankt Chiro Boekt!


  29 nov'15 Speelgoed en eindejaarsgeschenken bij St Vincentius


In december kunnen al de minderbedeelden in het winkeltje van Sint-Vincentius GRATIS speelgoed afhalen voor kinderen jonger dan 12 jaar. En de eindejaarsgeschenken kan je kopen aan een gunstige prijs.

Op de volgende dagen kan je dus langs komen bij Sint Vincentius
Dinsdagvoormiddag 01 december tussen 09u30 en 11u00
Dinsdagvoormiddag 8 december tussen 09u30 en 11u00
Dinsdagvoormiddag 15 december tussen 09u30 en 11u00
Dinsdagnamiddag 22 december tussen 13u30 en 15u00

LET WEL OP =>  Het aantal stuks is steeds beperkt per gezinslid
Het WINKELTJE ; Sint Lutgardisstraat 87  te 3550 Heusden-Zolder in het gebouw van de Koepel


26 nov'15 Gemeenteraad met vraag van Kristof Was 


Gisteren op de gemeenteraad stelde Kristof Was (CD&v) de vraag voor St Vincentius of  deze vereniging kon rekenen op de huuroveréénkomst van € 5000 die nodig is om het volledige gebouw waar ST Vincentius zich nu bevind te kunnen innemen. Door de vele en steeds meerdere mensen die zich aanmelden bij St Vincentius is deze ruimte waar ze nu over beschikken te klein geworden. Dus om de St Vincentius werking beter en optimaal te kunnen uitvoeren is er nood aan grotere ruimten, dit zou ideaal geweest zijn.

Schepen Funda Oru (SPa) gaf reactie; officieel is er nog geen vraag geweest. De voorzitter weet dit ondertussen en zal ook wel een officiële vraag hiervoor indienen. Als deze aanvraag  binnen is zal het Schepencollege zich hierover beraden en antwoord laten.


25 nov'15  Op 14 januari'16 Stand-Upcomedy  "GROM" tvv van ST Vincentius


Donderdag 14 januari'16 omstreeks 19u30 in de nieuwe filmzaal Sint Franciscuscollege
Jeron Dewulf geeft het beste van zichzelf tijdens zijn show 'Grom'.
Met dit evenement willen de leerlingen de vereniging Sint-Vincentius een financieel hart onder de riem steken.
 Kaarten vvk: 18 euro-kassa 20 euro
 Kaarten zijn te verkrijgen via de leerlingen van het seminarie 'ondernemen' of via tickets.jeron@gmail.com23 nov'15  ST Vincentius mocht een standje plaatsen tijdens de SFC MISSIEFEESTEN


  
  
Sint Vincentius mocht een stand oprichten tijdens de missiefeesten van Sint Franciscuscollege in Berkenbos. Zo hadden zij het voordeel om de bezoekers volledig in te lichten over de werking van Vincentius. Heel wat mensen kwamen deze stand bezoeken en of info vragen, waar de medewerkers graag op in zijn gegaan. Heb jij nog vragen rond St Vincentius bekijk dan snel onderstaande gegevens op welk adres je kan komen kijken of emailen. Doe misschien een maandelijkse gift om mensen in nood te helpen. Hieronder vind je al de informatie daarvan terug

St Vincentius vereniging Heusden-Zolder
St Willibrordusfederatie  600
St Lutgardisstraat 87
3550 Heusden-Zolder
Tel 0468 16 29 20
email ; sintvincentiusheusdenzolder@gmail.com 
Rek. nr. BE 86 0012 7583 6350
St Vincentius is open Maandag, dinsdag en woensdag van 9:00 tot 12:00 uur en   Zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur

Geef een doorlopende opdracht van 4€ of meer / maand aan uw bankinstelling op  BE 86 0012 7583 6350 en u ontvangt dan jaarlijks een fiscaal attest.21 nov'15 een drukte op de groentemarkt bij St Vincentius


 
   
   
Vandaag was het ook een drukke dag aan de St Vincentius gebouwen, want de gezinnen mochten naar de groentemarkt komen die St Vincentius 1x per maand inricht met groenten die door bedrijven worden aangeboden. Zo was er salade, andijvie, bloemkool, tomaten, witloof, appelen, patatten en vele andere op deze kleine groentemarkt voorhanden.19 nov'15  St Vincentius leverden weeral meer dan 180 voedselpakketten af


 
      
Vandaag was er weer een drukte in de gangen van St Vincentius want het was bedelingsdag. Dann loopt iedereen wat gespannen rond omdat alles steeds juist moest zijn. Wederom meer dan 180 voedselpakketten werden er klaar gemaakt en verdeeld. Ook een aantal mensen die niet aan het ST Vincentiusgebouw konden komen vandaag door ziekte of andere kregen een koerier aan huis met het voedselpakket dat er geleverd werd. Maar als iedereen zijn voedselpakket had gehad dan keerde de rust weer en was iedereen tevreden.13 nov'15 St Vincentius mocht mee genieten uit de Europese Voedselbank


 
   
Heel wat drukte in en rond het St Vincentius gebouw, want er kwam weer en lading Melk en Olie toe.
De Europese gemeenschap zorgde ervoor dat St Vincentius het volgende kon en mocht gaan afhalen.
864 liter Melk, 120 liter olie, 1000 potjes linzensoep, 1200 potjes Kip champignon  en 1000 ronde kartonnetjes  smeerkaas.
Dit is wel een rantsoen voor een jaar.


03 nov'15 Pistolé Olé Olé voor het goede doel
Vinden jullie ook niet dat iedereen recht heeft op een beetje hulp? Wij wel!!
Daarom organiseert ook dit jaar Chiro Boekt een heus ontbijt ter voordeel van verschillende goede doelen. 

De obrengst gaat dit jaar naar ADO icarus, Sint-Vincentius en de Ziekenzorg. Ook houden wij een grote speelgoed inzamelactie! Dit speelgoed wordt eveneens aan een goed doel geschonken.

Kom gerust een hapje eten en drink een glaasje bubbels met ons mee! Kaarten zijn binnenkort te verkrijgen via de leden en er zal ook de mogelijkheid zijn om kaarten te kopen tijdens het Sint-Maartensvuur.
Allemaal komen dus!

Olé Pistolé 
Waar: Reitveld 7 Heusden-Zolder
Wanneer: 29 november 2015
Prijs: Volwassene 6 EURO
Kind (<12j font="">

31 okt'15   Winterschoenen en kleding voor Asielcentrum Houthalen  
Voorzitter Jef En Roger van Sint-Vincentius zijn vrijdag met een volle camionette naar Houthalen getrokken. Ze gingen in het asielcentrum winterkleding en schoenen afleveren die men binnengebracht had voor de vluchtelingen. Ze werden met open armen ontvangen en bedankt voor alles wat ze meebrachten.
Bij deze laten ze weten dat winterkleding en schoenen, vooral herenschoenen nog altijd mogen binnengebracht worden op Sint-Vincentius, Sint-Lutgardisstraat 87, Heusden.
23 okt'15   VLUCHTELINGENPROBLEMATIEKOp speciaal en dringend verzoek vanuit het Asielcentrum voor Vluchtelingen in Helchteren doet St.Vincentius Heusden-Zolder bij deze een warme oproep om WINTERKLEDING en MANNENSCHOENEN;Dit mag binnengebracht in ons centrum: St.Lutgardisstraat 87 (oud schooltje Mommeplas) op maandag,dinsdag,woensdag van 9u tot 12 u en zaterdagvoormiddag van 10u tot 12u.Wij zorgen er voor dat UW HULP terecht komt in het Asielcentrum.De vluchtelingen die in Heusden-Zolder verblijven kunnen wij, voorlopig, helpen met hetgeen er dagelijks binnengebracht wordt.  VERGEET ONS NIET !!!!!!!!!!!

 Nu al dank voor uw hulp via de binnen gebrachte   goederen als ook voor de extra financiële steun die wij regelmatig mogen ontvangen  en wij zijn er zeker van dat deze extra oproep goed zal ontvangen worden.

 Namens St.Vincentius Heusden-Zolder, de vrijwilligers en de vluchtelingen in het bijzonder,

23 okt'15  St Vincentius  druk in overleg met de sponsor Makro/Metro

Gisteren was er ook druk  overleg met de sponsor Makro/Metro, dit mocht gaan over  een evaluatie over de voorbije periode van 3 maand waarbij iedere vereniging wekelijks een ophaling mag doen bij de firma die gevestigd op de industriezone Eversel. Iedere week mogen we een grote hoeveelheid voedsel ophalen die dan dezelfde week verdeeld wordt onder de gezinnen. De firma was echt onder de indruk van de werking in Heusden-Zolder want zij werden uitgenodigd op de dag van de voedselbedeling. 180 gezinnen , 45 vrijwilligers  en ze hebben de dankbaarheid van de gezinnen kunnen ervaren zodat het project van hulpverlening zal verder gezet worden met de belofte dat we tegen de feestdagen van Kerstmis en Nieuwjaar extra voeding mogen verwachten. Dus ....

22 okt'15 Het was weer hard werken met de voedselbedelingDe afgelopen dagen mochten de vrijwillige medewerkers van St Vincentius weer een tandje bijsteken want het was weer voedselbedeling. Dan moeten de pakketten voedsel voor zo'n 180 gezinnen klaar gemaakt worden en zorgen dat iedereen het juiste krijgt wat gevraagd is. Bijvoorbeeld mensen die liever thee drinken dan koffie die kunnen dit krijgen als de voorraad dit toelaat natuurlijk. Al de mensen komen hun voedselpakket op halen en de oudere mensen en zwaar zieken worden de voedselpakketten aan huis geleverd. De voorzitter Jef vroeg mij om al de medewerkers te bedanken voor hun grote inzet de afgelopen dagen.22 okt'15  Zuiddag ook bij St Vincentius waren er leerlingen aan de slag 

Zuiddag leerlingen ook vandaag actief bij ST Vincentius in Berkenbos. Het was een vrij zware dag voedselpakketten klaar maken en bedelen.  Bedankt Rachad en Jarni en proficiat voor het harde werken van jullie, heel St Vincentius is tevreden over jullie. Met dank aan Jef Aerts voor de info en foto22 okt'15 Vul minder kledingcontainers : help liever Sint-Vincentius


   
Wat doe je met (ahum) te kleine en bruikbare kledij ?
De problematiek van de illegale kledingcontainers indachtig wou ik een positieve guerilla ondernemen.
Door kledij te schenken in eerste instantie aan Sint-Vincentius help je de armen letterlijk aan iets 'betaalbaar'.
Zo help je maximaal Sint-Vincentius in 3 stappen :
1/Mocht kledij niet bruikbaar zijn, dan pas wordt het door St-Vincentius verder doorgeschoven aan de
2/Kringloopwinkel.
3/Indien niet meer bruikbaar krijgt ze nog een 'kiloprijs' van de lompenhandel.
De vrijwilligers werden ondertussen door mij bedacht op enkele taarten.
Deze laatste werden dan ook dankbaar in ontvangst genomen door de voorzitter Jef Aerts.
Gemeente-en ocmw-raadslid Hendrik Huyghelier


16 okt'15  Help St Vincentius 20 - 21 - 21 november Missiefeest@SFC 

20 - 21 - 22 november MISSIEFEEST@SFC
Vrijdag 20 november
19u30 QUIZ voor TEAMS (deuren open vanaf 19uur) en daarna Apres Quiz Bar

Zaterdag 21 november
17u30 Eucharistieviering parochiekerk Berkenbos
18u00 tot 20u00 Restaurant
Shoppen@SFC speculaas, snoep gadgets & accesoires, boeken en stripbeurs, posterbeurs en tombola

Zondag 22 november
11u30 tot 14u30 en van 18u tot 20uur Restaurant
Vanaf 11uur doorlopend aperitief, degustiefbar, verzorgd door de oudervereniging
Van 12 tot 18 uur shoppen@SFC peculaas, snoep gadgets & accesoires, boeken en stripbeurs, posterbeurs en tombola
Vanaf 12 uur Café Chantant met optredens van leerlingen
15 okt.'15 Inzet van een geweldig team bij St Vincentius. 


Dit team heeft de afgelopen dagen schitterend werk geleverd bij St Vincentsius. Vooral de kleding die binnen gekomen is werd gesorteerd en mooi nagekeken  of hersteld en in de was gebracht.  Zij deden het met plezier, toch ook even meegeven dat er ook veel spullen meegegeven worden die onmiddellijk de vuilzak halen. De mensen wijzen hierop om deze kleding niet in de zakken te steken AUB.

13 okt  Hilda en Vera maken de pakjes Lakens klaar 

 

   
  
Bij St vincentius krijgt iedereen een taak toegewezen, zo zijn de zussen Hilda en Vera samen aan het werk om de pakjes lakens in orde te maken die straks in het Vincentius-winkeltje te koop worden aangeboden tegen een kleine vergoeding. Ook zijn er pakjes handdoeken aangeboden . Hieronder vind je nog de uren en datums van het open zijnde  winkeltje

Dinsdagvoormiddag 13 en 20 oktober van 09u30 tot 11u00
Dinsdagnamiddag 27 oktober van 13u30 tot 15u00
Dinsdagvoormiddag 3, 10 en 17 november van 09u30 tot 11u00
Dinsdagnamiddag 24 november van 13u30 tot 15u00
Let wel op ; het aantal stuks is beperkt per persoon
En breng uw uitnodiging en je indentitieitskaart mee 


12 okt'15 Melanie werkt op haar vrije dag nog als vrijwillige medewerkster bij St Vincentius.

Op de foto zie je Melanie (kleindochter van Julia) als vrijwillige medewerkster bij Sint Vincentius aan het werk.  Melanie werkt als zorgkundige in St. Chaterina in Zonhoven, 1 dag in de week is Melanie vrij en dan gaat zij die dag doorbrengen met hulp aan St Vincentius. Je ziet er zijn toch nog veel mensen met het hart op de juiste plaats.05 okt'15 Info betreffende bestuur en andere St VincentiusEven wat info meegeven betreffende het ST Vincentius omdat er mensen waren die hier om gevraagd hebben.
ST Vincentius bestuursorgaan
Voorzitter = Jef Aerts jefenlut@telenet.be 
Ondervoorzitter = Freddy Mantels  freddy.mantels@skynet.be 
Financiën = Lutgarde Moors  moors.lutgarde@telenet.be 
Secretariaat = Greta Claes claes.vannoppen@skynet.be 
Voedsel = Roger Kerfs rogerkerfs@gmail.com 
Ere Voorzitter = Jef Balette

St Vincentius vereniging Heusden-Zolder
St Willibrordusfederatie  600
St Lutgardisstraat 87
3550 Heusden-Zolder
Tel 0468 16 29 20
email ; sintvincentiusheusdenzolder@gmail.com 
Rek. nr. BE 86 0012 7583 6350
St Vincentius is open Maandag, dinsdag en woensdag van 9:00 tot 12:00 uur en   Zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur

Geef een doorlopende opdracht van 4€ of meer / maand aan uw bankinstelling op  BE 86 0012 7583 6350 en u ontvangt dan jaarlijks een fiscaal attest.


30 sept'15 Beddegoed en handdoeken in het winkeltje van Sint Vincentius
 
In het winkeltje van Sint Vincentius kan je tegen een kleine vergoeding tweedehands beddengoed en handdoeken afhalen.
Dinsdagvoormiddag 6 , 13 en 20 oktober van 09u30 tot 11u00
Dinsdagnamiddag 27 oktober van 13u30 tot 15u00
Dinsdagvoormiddag 3, 10 en 17 november van 09u30 tot 11u00
Dinsdagnamiddag 24 november van 13u30 tot 15u00
Let wel op ; het aantal stuks is beperkt per persoon
En breng uw uitnodiging en je indentitieitskaart mee
25 sept'15 St Vincentius zamelde oude sportkledij in tijdens de scholenveldloop 

  
Tijdens de scholenveldloop aan atletiekstadion De Veen deze voormiddag was er een standje opgericht voor St Vincentius waar de mensen oude nog bruikbare sportkledij en andere kon binnen brengen. Deze kledij, schoeisel en benodigheden worden nagekeken en dan op speciale momenten aan de minderbedeelde uitgedeeld. Als St Vincentius genoeg sportkledij heeft om te verdelen. Je kan natuurlijk dit ook steeds binnen brengen in de St Lutgardisstraat 87 in Berkenbos
25 sept'15 Paul Princen is voedselpakket uitdrager en afwasser van dienst bij St Vincentius


Paul Princen eens voorstellen, hij is al jaar en dag actief binnen de St Vincentius Heusden. Paul Princen doet samen met Jef Roosen – onze oudste vrijwilliger- maandelijks voedselpakketten rond.

Daarnaast is Paul zo ingesteld dat als hij toekomt op St Vincentius eerst de afwas doet, dank u Paul voor de kopjes en bordjes steeds zo netjes te houden.
22 sept'15  St. Vincentius plaatst Linnengoed in Oktober en November in de winkel

 

De voorbereiding van de volgende themaverkoop bij Vincentius, na het school- en sportgerief, is volop aan de gang.
Allerhande linnengoed werd gedurende de afgelopen maanden verzameld en zal in oktober en november aangeboden worden.

Gisteren arriveerde zelfs een volgeladen camionette vanuit st. Antonius Brecht in de Antwerpse Kempen. Een bevriende grote familie werkt actief mee aan het verzamelen van linnengoed en andere  herbruikbare spullen. Solidariteit ten top!
Onze medewerkers zijn ijverig bezig met het opmeten en inpakken van de lakens, handdoeken…. en vanaf volgende week ligt alles netjes geordend in de winkel!20 sept'15 Bal van de Burgemeester    

  
  
""Bal van de Burgemeester"" was een gezellig feestje met zeer veel sfeer en lachende gezichten.“De Vrienden van de burgemeester"mag de pluimkes krijgen voor de goede organisatie die vlekkeloos is verlopen en de balzaal van cc Muze zo prachtig inrichtte. Ook We Two in symfonie zorgde voor gezellige en mooie muziek en natuurlijk Rocco en Arturo hadden een breed repertoire zodat ieders zijn smaak aan bod kwam. De burgemeester deed de openingsdans met zijn vriendin Daniëlle en dan waren de mensen niet meer te houden op de dansvloer. Burgemeester Mario Borremans wil dit jaar een schenking geven aan ST. Vincentius, want de dag van heden word er meer en meer beroep gedaan op deze vereniging door de minderbedeelden en mensen die in nood komen te zitten.
20 sept.'15 Bal van de Burgemeester 1  
  
 Bal van de burgemeester in cc Muze ten voordele voor St Vincentius vanavond was een succes. Zeer veel publiek was er komen opdagen. Wij geven jullie nu de foto's die ik in de zaal maakte, de foto's die ik maakte  als je binnen kwam met de burgemeester zijn voor straks.18 sept'15   St Vincentius voedselbediening aan huis.

 

  
  
  

De dag dat St Vincentius de eetwaren onder de leden verdeeld komt tegen 09u30  ongeveer de mensen toe die de bedeling doen aan huis. Dit voor de oudere mensen, zieken, mindervaliden en andere die niet te been kunnen.. Toch zal St Vincentius aandringen om alles zelf te komen ophalen buiten die ik juist opsomde. Als de mensen in de St Vincentius depot toekomen krijgen zij een lijst welke pakketten ze moeten laden en de straten van deze levering. In het magazijn maken ze de kar in orde met al wat ze nodig hebben en laden zo hun bestelwagen en bezorgen dit op de meegeleverde adressen. Nadien word de volgende vracht klaar gemaakt. 


17 sept'15   St Vincentius in beweging voor 180 gezinnen 

 

  
  
St  Vincentius krijgt alsmaar meer en meer aanvragen tot hulp voor voedsel, nu vandaag was zo'n extra drukke dag want  er moeten een 180 tal gezinnen bedeeld worden en dan spreken we toch over zo'n 500 personen. Iedereen heeft zijn nummer en dan worden de bakjes gevuld. De één met gewoon brood of de andere met zoutarm brood, dee één met koffie en de andere met thee. St Vincentius probeert aan ieders vraag te voldoen al lukt dit niet altijd.Ook worden en verscheidene diepvriesproducten aan de mensen bezorgd die de winkels en bedrijven schenken Vandaag zijn we zo mee opgetrokken en nu brengen we hier ook een fotobijdrage rond.

Ook zal de volgende dagen nog meer van de werking van St Vincentius op de website verschijnen, we beginnen vandaag met het eten in de bakken doen en aan de mensen leveren die het komen afhalen. Morgen gaan we kijken met de lichte vracht die in auto's word gebracht.


16 sept'15 Vincent komt St Vincentius vrijwillige medewerkers versterkenAfgelopen maandag mocht St Vincentius  de 19 jarige Vincent Carollo hartelijk ontvangen als nieuwe vrijwillige medewerker. Vincent is werkloos sinds juli en wilde toch iets nuttigs doen met zijn tijd en koos voor deze vereniging. Mensen kunnen helpen en iets doen voor iemand, dat is toch steeds het mooiste wat er is. Vincent we wensenje veel  succes in je nieuwe omgeving.

15 september'15 Jef en Mathilde de oudste vrijwilligers 
De Vincentiusvereniging telt een zestigtal vrijwilligers die allemaal, volgens eigen wensen, vaardigheden en beschikbare tijd ingezet worden .
Graag zetten we vandaag 2 vrijwilligers extra in de kijker nl. Jef en Mathilde Roosen.
Reeds vanaf de start van de vereniging, bijna 20 jaar geleden, zijn zij trouw aanwezig op de maandelijkse vergadering. Jef, 93 jaar geworden in augustus, gaat nog maandelijks voedselpakketten rondbrengen samen met Paul. Mathilde ,87 jaar ging vroeger samen met Jef op pad om voedselpakketten rond te brengen en breit nu warme sjaals en mutsen met de binnen gebrachte breiwol.
Bedankt Jef en Mathil , voor jullie inzet, enthousiasme, vriendschap… Jullie zijn een voorbeeld voor ons allemaal!
08 september 2015  sportp pop-up Sint-Vincentius 
  
Heel wat inwoners hebben tijdens de maanden mei tot september tweedehands sport- en vrijetijdskleding bezorgd aan St.-Vincentius. Tijdens 2 winkelmomenten in september werd er door de vrijwilligers van St.-Vincentius ism met het gemeentebestuur het materiaal aan meer dan 120 kinderen en volwassenen uit onze gemeente bezorgd. Gezinnen kregen hulp bij het zoeken naar een vereniging of club. Dankzij al deze hulp kunnen ook deze kinderen en volwassenen naar de sportclub of jeugdvereniging. 

07 september St Vincentius kreeg zeer veel oude kleding binnen  

  
  
  
Bij St. Vincentius was het gisterenvoormiddag een overrompeling aan binnen brengen oudere kleren. De vrijwillige medewerkens konden de toestroom amper aan. Natuurlijk was dit goed want deze kleding is zeker echt nodig zeker nu de koudere dagen er staan aan te komen. Wij volgden de medewerkers en hier kan je de foto's bezichtigen26 augustus'15 De actie "Schoolmateriaal" word afgesloten bij St Vincentius

Dankzij de steun van de Rotary en de medewerking van de Mammies kijken we terug op een zeer geslaagd initiatief dat volgend  jaar zeker voor herhaling vatbaar is.

Immers, de start van een nieuw schooljaar is voor vele kansarmen een zware dobber. Zowel schoolgerief, abonnementen voor het openbaar vervoer, inschrijvingen in de scholen, internaten, warmere kleding, fietsen, sportclubs……., en dat voor meerdere kinderen van een gezin, het is voor deze mensen niet vanzelfsprekend!

Een gevulde boekentas voor al de kleutertjes en de starters, zowel in de lagere school als in het secundair onderwijs, voor de luttele prijs van 2 euro, werd erg op prijs gesteld. Daarnaast werd allerlei schoolmateriaal aangeboden aan een symbolische prijs.


De cirkel van kans armoede kan slechts doorbroken worden als deze kinderen dezelfde kansen krijgen als kinderen uit begoede gezinnen.
Daarom verleggen wij onze aandacht volgende maand van schoolgerief naar sportgerief. Kunnen deelnemen aan sportclubs, jeugdbewegingen, academie… is een volgende stap in de opwaardering van deze kinderen.
1 op 4 kinderen in onze gemeente groeit op in een kansarm gezin. Daar willen wij met onze vereniging iets aan doen.
Dank aan al onze milde schenkers en de vele vrijwilligers die ons helpen onze missie waar te maken.
21 augustus'15  4 studenten uit de Turkse Gemeenschap hielpen 2 maand St Vincentius

Gisteren, donderdag, weer een gezellige maar super drukke dag bij Sint Vincentius.
170 gezinnen werden weer voorzien van een voedselpakket én uitgenodigd voor het afhalen van een groentepakket op zaterdag en de sport pop-up in september.
De hele week werd er hard gewerkt aan het voorbereiden en klaar maken van de pakketten. Wij willen vandaag toch wel, naast de andere medewerkers, vier mensen in het bijzonder danken: Ilkem, Meryem, Irem en Aleyna, vier studenten uit de Turkse gemeenschap van Heusden-Zolder. Zij kwamen zowel in juli als in augustus gedurende een ganse week meehelpen met het klaarmaken en verdelen van de pakketten. Zij deden dat op een ongelooflijk enthousiaste, vriendelijke, behulpzame, kortom zeer aangename manier en werden door al onze medewerkers meteen in het hart gesloten!
Bedankt lieve vriendinnen, veel succes met jullie verdere studies en steeds welkom in de Vincentiusfamilie!Met veel dank aan Gies voor de info en foto

05 aug'15   St. Vincentius is gestart met bedeling van schoolmateriaal
Deze week is de Vincentiusvereniging gestart met het aanbieden van schoolmateriaal in het “Winkeltje”. In samenspraak met een aantal kleuter- lagere- en middelbare scholen van Heusden-Zolder werd een startpakket samengesteld, dat tegen een symbolische prijs wordt aangeboden. De eerste verkoopdag was alvast een schot in de roos. Vele van onze kinderen gingen trots met een gevulde nieuwe (school)rugzak naar huis! Deze verkoop loopt tot einde augustus en vormt de eerste van een aantal “themaverkopen” in de volgende maanden. 

Volgende thema’s zijn:
 - Maand van de sportclubs: in samenwerking met de gemeentelijke sportdienst wordt sportmateriaal aangeboden
- Maand van het linnengoed: lakens, handdoeken…
- Geschenkenmaand: december - …….

25 juli'15 Vrijwilligers gezocht bij St. Vincentius 

Heb je nog wat vrije tijd en ben je begaan met onze medeburgers die het minder goed hebben, sluit dan aan bij de vrijwilligersgroep van Sint Vincentius.

Iedere vrijwilliger wordt ingezet volgens zijn eigen talent, zijn beschikbaarheid en wensen.

Je komt terecht in een groep enthousiaste mensen met een groot hart en veel vriendschap.

Je kan vrijblijvend info vragen af je aanmelden bij Gies Beerten op het adres: giesbeerten@telenet.be

18 juli'15  St. Vincentius bedeelde 100 minderbedeelde verse groenten 

  
      
St. Vincentius bedeelde deze voormiddag zo'n 100 tal mensen van verse groenten die gisterenavond geleverd waren. Daarbij kregen ze elk nog een brood en een zak diepvries fritten met potjes ijs dat ook geschonken werd. Deze minderbedeelden mensen waren dan ook zeer blij hiermee.


17 juli'15 Bakkerij Linou uit Viversel schenkt 80 broden aan St. Vincentius
St. Vincentius mocht gisterenavond 80 tal broden gaan ophalen bij bakkerij Linou in Viversel die zijn deuren pas openden. Maar zij deden een te grote stok binnen en konden deze niet verkopen. St Vincentius was er zeer blij mee en verdeelden deze broden vandaag mee aan de minderbedeelden. 17 juli'15  Oude kleding kan je ook aan St. Vincentius bezorgen voor de minderbedeelden

Van oude kleding die je niet meer gebruikt, deze kan je natuurlijk ook binnen brengen bij St Vincentius in Heusden-Zolder. St Vincentius sorteert en zorgt dat deze kleding bij de minderbedeelden in Heusden-Zolder terecht komt. Gewoon even langs rijden in de St Lutgardisstraat  87 in Heusden (achterkant van GB Carrefour) open maandag, dinsdag en woensdag telkens van 9-12u.

Of bel even naar Voorzitter: Jef Aerts, 011 42 42 59 ofwel 0468 16 29 20 om iets af te spreken wanneer wel kan. St Vincentius staat met open armen klaar om dit in ontvangst te kunnen nemen.16 juli'15  Vuslat schenkt 130 kilo kippenbillen 


  
  
Na een sporadisch kennismaking met de organisatie St. Vincentius hebben we het genoegen gekregen om het bestuur te mogen ontvangen tijdens een Ramadan diner bij Vuslat. Na dat we vernomen hadden dat er ook in ons gemeente Heusden-Zolder behoeftigen families zijn , hebben wij Vuslat  Heusden besloten en met de voorzitter van St. Vincentius Jef Aerts afgesproken om elk kwartaal een bepaalde bijdrage te leveren.

Vandaag was het ons eerste aktie van 130 kg kippenbillen verpakt in 100 schijven, elk van 1kg 300 gr. Het was ons organisatie een genoegen om ons lokaal armoede te mogen steunen. Hiervoor danken wij het bestuur van St. Vincentius en medewerkster spelotheek Berkenbos Mvr. Türkan Demir die ervoor heeft gezorgd dat we St. Vincentius hebben leren kennen. Met dank aan Ramazan Bel.