Rudi

zondag 28 april 2024

Wielerclub ‘Berg op’ in Eversel organiseerde jeugdwedstrijden


Ondanks het winderig weer vond een in Eversel een opmerkelijke wielerwedstrijd voor jongeren plaats, georganiseerd door wielerclub ‘Berg op’, waar ondanks de uitdagende omstandigheden maar liefst 190 deelnemers aan de start verschenen. De wedstrijd werd mogelijk gemaakt door een team van 50 toegewijde vrijwilligers, die ervoor zorgden dat het evenement soepel kon verlopen.

Iedere leeftijdscategorie startte in een ander tijdslot en had per leeftijd een aangepaste afstand. In iedere categorie waren er jonge renners van diverse achtergronden en niveaus die zich verzamelden bij het vertrekpunt. De harde wind voegde een extra moeilijkheidsgraad toe aan het parcours, waardoor de deelnemers gedwongen werden om extra hard te trappen en hun vaardigheden te testen. Terwijl de race vorderde, werd de uitdaging van de wind steeds duidelijker. Deelnemers moesten strategisch manoeuvreren om de kracht van de wind te overwinnen en hun snelheid te handhaven.

De aanmoediging langs de zijlijn van supporters en de aanwezigheid van de vrijwilligers langs het parcours bleken cruciaal om de motivatie hoog te houden en de renners aan te moedigen om door te zetten. Uiteindelijk slaagden alle 190 jonge renners erin om de race te voltooien, wat getuigt van hun vastberadenheid en doorzettingsvermogen. De rol van de vrijwilligers was onmiskenbaar; zonder hun inzet en ondersteuning zou een dergelijk evenement niet mogelijk zijn geweest. Hun toewijding zorgde ervoor dat de jonge renners een onvergetelijke en uitdagende ervaring hadden, die hen zal helpen groeien in hun sportieve ambities. Ook burgemeester Mario Borremans kwam de jongeren aanmoedigen en stak een duimpje op naar de organisatie. KLIK HIER voor alle uitslagen met dank aan Eddy Vanhamel
Veel dank aan Linda Graulus voor verslag & foto's