dinsdag 30 april 2024

ACADEMIE opendeurdagen op 4 & 5 mei +Knal in de tijd

Op 4 en 5 mei maken we er aan kasteel Meylandt één groot academie-beleving van! Kom samen met de kinderen, jongeren en volwassen leerlingen, en natuurlijk de leerkrachten, mee genieten van het feest.

Stap in de tekenacademie-teletijdmachine en maak een KNAL IN DE TIJD tijdens het grote kunstenfestival. De kinderen en jongeren van alle afdelingen van de academie van Heusden-Zolder, Beringen, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Tessenderlo katapulteren je met hun kunstwerken richting oertijd met dreigende dino’s of beamen je naar een verre toekomst met huiswerkmakende robots.
De expo en zoektocht laten je een ware tijdreis beleven in de voortuin van kasteel Meylandt. Tijdens het openingsweekend van zaterdag 4 en zondag 5 mei is het extra Yabba-Dabba-Doo-plezant met workshops, animatie, muziek, kunst en lekkere catering. Gelijktijdig zwieren we de deuren van het kasteel (en Heem) open voor de OPENDEURDAGEN van de volwassenen. Kom kijken hoe de ateliers van de volwassenen werken: je kan er een praatje doen met leerkrachten en leerlingen, en kijken naar kunst of zien hoe de leerlingen aan het werk zijn.
Open ateliers kasteel Meylandt: schilderkunst, tekenkunst, fotokunst, grafiekkunst, projectatelier, en levend model
Open ateliers het Heem: beeldhouwen, projectatelier, en levend model

Alle info op een rij:
Open deurdagen volwassenen: 4-5 mei van 13u tot 19u Kasteel Meylandt en Heem (Schomstraat 8 in Heusden-Zolder) Kunstenfestival Knal in de tijd: 4-5 mei van 13u tot 19u. Kasteel Meylandt
Expo Knal in de tijd kan je daarna nog bezichtigen tot 20 mei ma-di-do-vr 16u-19u en wo-za-zo 13u-19u. Met veel dank aan Marijcke Lecok