zaterdag 30 maart 2024

BELEVEN IN DE BIB!!!

6 april van 10 tot 12 uur
SIGNEERSESSIE JIMMY CAMS

Jimmy Cams uit Heusden-Zolder heeft een nieuw boek uitgebracht. ‘Uitverkorenen’ is een verrassende techno-thriller die ingaat op hedendaagse probleemsituaties zoals kansarme jongeren, verslaving, moeilijke relaties tussen partners en ouders met hun kinderen, egoïsme en verraad.

10 april om 19 uur
LEESCLUB | DE OVERLEVENDEN


Drie broers keren terug naar het vakantiehuis bij het meer waar twintig jaar eerder een ongeluk heeft plaatsgevonden dat hun leven voor altijd heeft veranderd. Ze hebben de as van hun overleden moeder mee om uit te strooien. Dat het hun moeders wens was om niet naast het graf van hun vader uitgestrooid te worden, ontdekken ze pas de avond voor de crematie via een brief die de broers in haar appartement vinden.

Lees het boek en deel je ervaring met de leesclub. Schrijf je in via de website van de bib, 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be of aan de balie.

18 april om 19.30 uur
KIJKCLUB | THE WORST PERSON IN THE WORLD

Wanneer Julie 30 wordt, heeft ze het gevoel dat haar leven stilstaat. Haar vrienden krijgen kinderen en zijn gelukkig en haar relatie met de oudere, succesvolle striptekenaar Aksel is stabiel. Toch vraagt Julie zich af of dit alles is wat het leven te bieden heeft. Als ze de jongere en knappe Eivind ontmoet, gooit Julie het over een andere boeg in de hoop antwoorden te vinden over de liefde, haar carrière en het leven.

Deelnemen en een dvd reserveren? Schrijf je in via de website van de bib, 011 80 80 90, bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be of aan de balie.

25 april om 20 uur
THE ORIGINAL SOUNDTRACK

De douchescène in Psycho, de haai in Jaws of de opening van Star Wars. Wie eraan denkt, hoort de muziek er automatisch bij. Muziek maakt de film, ook al blijft die op de achtergrond. In ‘The Original Soundtrack’ bundelt filmjournalist Robin Broos de meest opmerkelijke verhalen en anekdotes bij de beste soundtracks. Van jazz tot klassiek, van Amélie Poulain tot Darth Vader. Van eigen land tot ver in de ruimte.

Robin Broos schreef ‘The Original Soundtrack’, een boek boordevol interessante weetjes en boeiende anekdotes over filmmuziek in de ruimste zin. Een project dat voortvloeide uit het radioprogramma met dezelfde naam op Klara. Sinds 2018 is Robin co-presentator van het programma.

Op 25 april komt Robin Broos zijn kennis over de beste soundtracks aller tijden delen. Op de tonen van deze filmmuziek, uiteraard. Schrijf je voor 18 april in via de website van de bib, bibliotheek.reservaties@heusden-zolder.be, 011 80 80 90 of aan de balie.