vrijdag 16 februari 2024

ATANERES ENSEMBLE & PETER HERTMANS


zaterdag 17 februari zwarte zaal 20u15
€24 kassa €21 vvk,-25/+60 ​€18 vriendenpas
TCKETS KIK HIER

 'Inner stories', symbiose tussen klassiek, literatuur & jazz

Samen met de strijkers van het Ataneres Ensemble gaat gitarist Peter Hertmans op zoek naar de ultieme symbiose tussen de werelden van jazz en klassiek. Speciaal voor deze avond zijn de eigen nummers van Hertmans volledig herwerkt naar de bezetting van strijkorkest en trio. Deze worden afgewisseld met romantische werken uit het grote repertoire zoals ‘Oblivion’ van Astor Piazzolla en ‘Elegiac Melodie' van Edvard Grieg. Tussen de composities door is er plaats voor literaire intermezzo’s. In de uitvoering worden namelijk gedichten en teksten van broer Stefan aangehaald vermits ze het kader en de inspiratiebron vormen voor een aantal composities.

“De samenwerking met Ataneres voelt aan als zeer organisch en tegelijkertijd als prachtige culminatie van een artistiek proces dat al decennialang aan het rijpen was”, zegt Hertmans zelf over dit zeer speciale programma.
Het Ataneres Ensemble [strijkorkest] samen met solisten Peter Hertmans [gitaar], BenoĆ®t Vanderstraeten [bas], Lionel Beuvens [drums].Dank aan cc Muze voor deze info en foto  www.ataneres.com