zondag 28 januari 2024

The Rusty Zippers op 1ste editie Sunday Evening Blues in 2024


Ed De Smul en Tom De poorter Het duo dat The Rusty Zippers vormt waren deze keer te gast op de Sunday evening blues in het Muze café. Ed De Smul is in de blues wereld bekend vanuit zijn vorig leven. Echter in het repertoire dat hij nu brengt met de groep The Rusty Zippers is de blues ver zoek.

Deze groep gaat eerder terug naar de Amerikaanse Rootmuziek wat ik Bluegrass durf noemen. Bluegrass is een Amerikaanse muziekstijl die tot het countrygenre wordt gerekend en wordt veelal akoestisch gespeeld. Deze band heeft alles van dit in huis. Ze brengen de muziek met heel veel professionaliteit en het verwondert dan ook niet dat dit beroepsmuzikanten zijn. Het was genieten en helemaal iets anders. Rusty Zippers brengt binnenkort zijn derde cd uit en lichtte al een tipje van sluier.

Voor dit concert werden er 53 tickets verkocht in voorverkoop en een dertigtal aan de kassa. We kunnen dus weer spreken van een geslaagde 1ste editie van de Sunday Evening Blues van 2024. Met veel dank aan Linda Graulus voor verslag en foto's