dinsdag 14 november 2023

Weerbericht door Ruben Weytjens


Vannacht droog. Dinsdag opnieuw wisselvallig

Vanavond blijft het droog met brede opklaringen. In het tweede deel van de nacht vergroot de kans op enkele buien. Het wordt niet kouder dan een graad of 9. Het blijft matig tot vrij krachtig waaien met rukwinden tussen 50 en 60 km/u.

Dinsdag gaat de dag droog van start maar reeds voor het middaguur zullen er regionaal de eerste buien opduiken. In de loop van de namiddag worden de buien intenser en kunnen er op sommige plaatsen ook enkele donderslagen weerklinken. De meeste buien worden over het zuiden van Limburg verwacht. In het noorden zou het overwegend droog kunnen blijven.

De temperatuur is vrij zacht voor de tijd van het jaar. Rond het middaguur zal het zo'n 12 a 13 graden zijn. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Tijdens de felste buien kan er eens een uitschieter tussen 60 en 65 km/u inzitten maar doorgaans houden de windvlagen zich beperkt tot 40 a 50 km/u.

In de nacht naar woensdag blijft de temperatuur rond 9 graden schommelen. Af en toe verschijnt er een opklaring maar ook enkele buitjes blijven tot de mogelijkheden behoren.
WEERBERICHT voor de volgende dagen