dinsdag 10 oktober 2023

Werelddag van Verzet tegen Armoede

De Werelddag van Verzet tegen Armoede vindt jaarlijks plaats op 17 oktober. Het is dé gelegenheid bij uitstek om wereldwijd de armoedeproblematiek onder de aandacht te brengen. Ook in onze gemeente!
Mensen in armoede hebben vaak met uitsluiting te maken. Ze willen gewoon mens kunnen zijn. Ze willen graag ergens deel van uitmaken, zichzelf kunnen zijn, zichzelf ontwikkelen … Kortom: ze willen deel uitmaken van de samenleving. Ze willen gezien en gehoord worden en de armoedecirkel doorbreken.
Daarom doen wij in Heusden-Zolder dit jaar ook mee! Op woensdag 11 oktober zamelen we op MijnMarkt van 13 tot 16 uur onbruikbare schoenen in. Met deze actie dragen we de slogan ‘sta eens in mijn schoenen’ mee uit. Leg jouw oude en versleten schoenen dus gerust bij op de stapel! Misschien vind je ze later wel in een prachtig kunstwerk terug.
Op dinsdag 17 oktober organiseert SAAMO in samenwerking met het lokaal bestuur de Limburgse trefdag tegen armoede. Je bent om 17 uur welkom op het Marktplein om samen deze actie te ondersteunen. Leg het schoenenparcours af, volg een speciale voorstelling in CC MUZE of geniet van een hapje, een drankje en een hoop randanimatie