woensdag 25 oktober 2023

Weerbericht door Ruben Weytjens


Perioden met langdurige regenval

Vanavond kunnen er enkele lokale buien boven Limburg opduiken. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De temperatuur zakt naar een minimum rond een graad of 9.

Woensdag wordt het wisselvallig met periodiek regenval. Volgens de jongste ontwikkelingen zal het reeds in de loop van de ochtend gaan regenen. Af en toe kan het eens even droog blijven maar de regenkraan zal toch wel regelmatig opnieuw helemaal geopend worden. Zodoende kan er regionaal in totaal meer dan 15 liter per vierkante meter vallen.

Vanwege de dikke regenwolken wordt het niet warmer dan een graad of 12 en dat is tevens ongeveer de normale temperatuur voor deze tijd van het jaar. De wind waait voormiddag matig uit het zuidoosten en zwakt in de loop van de namiddag af naar nog gemiddeld 1 Beaufort uit het zuidwesten.

In de nacht naar donderdag verschijnen er brede opklaringen. Vanwege de afkoeling kan er in de rustige, vochtige atmosfeer mist worden gevormd. Met minima rond 6 a 7°C blijft de temperatuur wel ruim boven het vriespunt.
WEERBERICHT voor de volgende dagen