zondag 15 oktober 2023

EuroNASCAR PRO.

Na de Gridwalk , waar het grote publiek kon kennismaken met de racers die deelnemen aan de EuroNascar PRO begon de race met in pole position Lassere Lucas. Lucas Laserre, geboren in 1978 is een Franse racer. Hij rijdt met een Ford Mustang nummer 64 en hij is de eigenaar en racer van Speedhouse.

Als 2de aan de start staat Hezemans Liam een jonge Amsterdammer van 20 jaar. Als derde Tziortis Vladimir, geboren in 1997 in Cyprus. Op vijf-jarige leeftijd leerde zijn vader hem met de auto rijden op een parking in cyprus. Nu racet hij als professioneel in de EuroNASCAR2 met een Chevrolet Camaro. Op plaatsen 4 en 5 starten respectievelijk Dauenhauer Tobias en Ghiretti Vittorio. 21 racers starten op een erg nat wegdek en met de zon in het vizier.

Toch wel uitdagende omstandigheden om deze race te rijden. Lassere Lucas en Hezemans Liam verliezen al snel hun positie ten voordele van Dauenhauer Tobias en de Cyprioot Tziotzis Vladimiros. Anthony Kumpen doet ook erg zijn best om snel in de eerste contreien te vertoeven en positioneert zich in ronde 6 op de 6 plaatst. Maar er gebeurd veel in deze race Tziortzis Vladimiros, die voorheen op de Grid als favoriet beschouwd werd haalt de eindstreep niet en valt uit in de 12de ronde. Anthony Kumpen kan zijn positie versterken en eindigt binnen de eerste vijf.
De uitslag voor deze race is aldus :
1. Dauenhauer Tobias Chevrolet Camaro
2. Maggi Giogio Ford Mustang
3. Hezemans Liam Toyota Camry
4. Kumpen Anthony Chevrolet Camaro
5. Armetta Fabrizio Chevrolet Camaro
Dank aan Linda Graulus voor de verslaggeving en Joseph Bams voor de foto's