dinsdag 19 september 2023

FRANCISUSFEEST voor jong en oud!

Onze pastorale eenheid Sint-Franciscus Heusden laat zich inspireren door de H. Franciscus. De keuze voor Franciscus als patroonheilige ligt voor de hand: er is het verleden van de franciscanen in Heusden, de aanwezigheid van het SintFranciscuscollege, het Sint-Franciscusziekenhuis - gesticht door de GrauwzustersFranciscanessen. Er is de multi-culturele samenleving waarbij Franciscus in zijn tijd al een brugfiguur was, de eenvoud van Franciscus...
Maar wie was nu Franciscus? N.a.v. de feestdag van de H. Franciscus (4 oktober) heeft onze pastorale eenheid Heusden een heus FRANCISCUSFEEST voorzien. Op 3, 4 en 5 oktober kan je deze inspirerende figuur en zijn boodschap ontdekken en elkaar ontmoeten in verschillende activiteiten. Zie affiche!
Er is een Franciscuswandeling (5 km) samen met de lln. en lkr. van het St.- Franciscuscollege. Je kan een tentoonstelling bezoeken rond de 'Tien Kernwoorden' van Franciscus + boekenstand. Er heeft een Eucharistieviering plaats waarin het verhaal van Franciscus zal klinken met op woensdagavond een koffie met frangipane.

En aansluitend op deze viering zal Francine Demarsin een lezing geven over 'Het Zonnelied'.
In dit 'Loflied van de Schepselen' dat Franciscus aan het eind van zijn leven schreef zingt hij uit wat diep in zijn binnenste leeft.
Het moet eruit!
Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit programma.

De boodschap van Franciscus is universeel en spreekt tot allen, ongeacht afkomst of geloofsovertuiging. We hopen je te ontmoeten op één van deze dagen. Vrede en alle goeds! Namens de Pastorale Eenheid Heusden 'Sint-Franciscus
Klik op de foto voor een groter formaat te lezen