maandag 15 mei 2023

Theatervoorstelling PLUS

't Kuipershof Theatervoorstelling Tekst en muziektheater vrijdag 19 mei 2023 van 20:00 tot 22:00
We leven in een tijd waarin samengestelde gezinnen geen uitzondering meer zijn. Steeds meer mensen zijn plusouder. Welke rol vervul je precies als je zorgt voor het kind van iemand anders? Liefde geven is universeel maar biologische banden zijn heilig.
Mareille Labohm had haar leven in Amsterdam toen ze verliefd werd op een Vlaamse man. Dat veranderde alles. Hij had al een kind en zelf koos ze ervoor om geen kind te krijgen en te zorgen voor zijn kind. Maar hoe verhoud je je tot de biologische ouders? Daar is geen pasklaar antwoord op. Je moet voortdurend op zoek naar een evenwicht zonder jezelf te verliezen.

In een tijd waarin we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en verwachtingen, geeft Mareille samen met haar gitarist Frank Stukker haar blik op de nieuwe gezinssituatie. Ze gaat op zoek naar de nieuwe norm, wil het taboe doorbreken en tonen dat plusouders ook mensen zijn. ‘Laten we elkaar helpen, door elkaar een breder perspectief te bieden dan waar wij in ons eentje toe in staat zijn. Want dan wordt min maal min.....PLUS!
’ Tekst en spel: Mareille Labohm
Muziek: Frank Stukker
't Kuipershof Guido Gezellelaan, 17 , 3550 Heusden-Zolder