woensdag 3 mei 2023

Ik Belg, Vlaming, Marokkaan en moslim beschrijft Khalid Benhaddou zich

16 mei om 20 uur in de FRANCISCUSZAAL SFC toegang €5

Wij-zij denken, denken in tegenstellingen, is eigen aan mensen. Man versus vrouw, vreemd tegenover eigen, christen versus moslim, jong tegenover oud, autochtoon versus allochtoon … Tegenstellingen waar we allemaal mee geconfronteerd worden. Polarisatie is een proces waarbij de tegenstellingen tussen groepen in de samenleving sterker worden, waardoor groepen steeds meer tegenover elkaar komen te staan (bijvoorbeeld in een buurt, op school of op de werkvloer, maar ook op (sociale) media).

Via onderstaande affiche nodigen we je graag uit om samen met Khalid Benhaddou te kijken hoe polarisatie doorbroken kan worden, door ieder van ons.

Belg, Vlaming, Marokkaan en moslim. Zo beschrijft Khalid Benhaddou zichzelf op zijn website. Hij is daarnaast ook imam, islamleerkracht, coördinator van het netwerk islamexperten, voorzitter van het Platform van Vlaamse imams én auteur. Hij zette de afgelopen jaren alles op alles om de polariserende tendensen in onze samenleving tegen te gaan en is één van de belangrijkste verbindingsfiguren in Vlaanderen. Graag tot dan!