dinsdag 2 mei 2023

De 1000 km voor Kom op Tegen Kanker

Vorm mee de warmste erehaag!
De 1000 km voor Kom op tegen Kanker wordt gereden van donderdag 18 mei tot en met zondag 21 mei. De 1000 km wordt onderverdeeld in acht ritten van 125 km. Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad, en in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen. Op 18 mei fietsen de pelotons zo naar middagstad Heusden-Zolder.
Fiets je zelf niet mee? Ook voor jou valt er tussen 10.30 en 16 uur heel wat te beleven in en rond het evenementendorp op ons Marktplein. Voor en na de doortocht van de renners geniet je van verschillende optredens, (kinder)animatie, eten en drinken … Een echt volksfeest waarvan de opbrengst volledig naar Kom op tegen Kanker gaat! De wielersport zit stevig verankerd in het DNA van Heusden-Zolder. Dat willen we extra in de verf zetten door de warmste erehaag van allemaal te vormen. Zak op 18 mei massaal af naar onze mijnsite. We gaan de concurrentie aan met de andere drie middagsteden: Stabroek, Waregem en De Pinte. Welke middagstad ontvangt de pelotons onder de luidste aanmoedigingen en gaat aan de haal met de trofee voor de Warmste Erehaag? De eerste renners verwachten we rond 12 uur. De erehaag wordt vlak voor de aankomst gevormd, tussen 11.30 en 11.45 uur.

Programma – Donderdag 18 mei£
• 10.30 uur: opening evenementendorp (Marktplein)
• 10.30 – 11.15 uur: Klub Karbon
• 11.30 uur: vorming erehaag met animatie
• 12 – 13.14 uur: aankomst pelotons
• 13.15 – 13.40 uur: Jack Vamp & Castle of Creep (Winnaar Nieuwe Lichting StuBru 2023)
• 13.40 – 14.55 uur: presentatie vertrek pelotons
• 15 – 16 uur: Dipastro Soundsystem
• Doorlopend kinderanimatie

Team #wijzijnheusdenzolder
Ook het lokaal bestuur draagt haar steentje bij en vaardigt een eigen fietsteam af. In het hemelvaartweekend gespen 7 medewerkers de helm vast, klikken de schoenen in de pedalen en trappen tegen kanker!

Kom jij helpen?

Vrijwilligers zijn op 18 mei even onmisbaar als de fietsers zelf. Heb je zin om erbij te zijn voor enkele uurtjes of een hele dag en zo mee te genieten van de geweldige sfeer? Er zijn heel wat taken te verdelen: fietsers registeren, catering bemannen, drank uitdelen, bagagestand bewaken … Schrijf je in als vrijwilliger voor de middagstad Heusden-Zolder via www.heusden-zolder.be.

Bereikbaarheid en mobiliteit: kom met de fiets
Kom jij supporteren op 18 mei? Heel fijn, maar je komt best te voet of met de fiets. Die parkeer je veilig en gratis in de bewaakte fietsenstalling (Magazijnstraat). Toch met de wagen? Volg de bewegwijzering naar parking Brancardiershof.
Om de pelotons een veilige doorgang te garanderen, gelden volgende verkeersmaatregelen op 18 mei:
• Koolmijnlaan afgesloten voor verkeer tussen de 2 rotondes. Omleiding via Mijnwerkerslaan
• Koeltorenlaan afgesloten voor verkeer
• Doorgaand verkeer vanuit Stationsstraat omgeleid ter hoogte van Langstraat Fiets mee met Iedereen 1000 Terwijl de pelotons van de 1000 km op donderdag 18 mei aankomen en/of vertrekken, kan jij in de buurt een bepijlde fietsroute van 25 of 50 km fietsen. Zo is echt iederéén 1000! Deelname is gratis, maar je registreert je best op voorhand online of op de dag zelf op het Marktplein. Lukt donderdag niet? De routes zijn vanaf zaterdag 13 tot en met zondag 21 mei bepijld. Je kan dus de hele week de fiets op om de routes te ontdekken! Info en registratie: www.de1000km.be/iedereen1000