vrijdag 17 maart 2023

The Beer Experience werkt samen met CVO De Verdieping in Zolder

Vorig jaar, op de eerste editie van The Beer Experience, maakte het bierfestival al kennis met de buren van het centrum voor volwassenenonderwijs CVO De Verdieping die in hetzelfde gebouw huizen. We werkten toen al samen met de onderwijsrichting Podiumtechnicus Licht en Geluid die ons bijstonden bij de muzikale optredens. Dit jaar gaan we nog verder in de samenwerking.

Goede buren zijn beter dan verre vrienden. En dat kunnen wij alleen maar beamen. Op de mooie site van ZLDR Luchtfabriek waar ons bierfestival plaatsvindt, huist ook CVO De Verdieping. Een centrum voor volwassenenonderwijs waar je talenten kan ontwikkelen tot vaardigheden en waar tal van verschillende cursussen zijn die je overdag, 's avonds of op afstand kan volgen. We sloegen de handen in elkaar met 3 studierichtingen. Studenten kunnen ervaring opdoen om in een echte werkomgeving hun vaardigheden te tonen. En het festival is geholpen met extra (semi)professionele handen.

Podiumtechnieken: Licht en Geluid
De mensen van Podiumtechnieken: Licht en Geluid zullen ons voor de 2e keer op rij bestaan bij alle optredens die geprogrammeerd staan op het festival. Ze helpen ons door techniek te doen bij alle live-optredens, zodat die perfect klinken in de 3 zalen: bovendek, balzaal en café. Geen evidente klus in dit gebouw. Op 2 dagen tijd zijn dat maar liefst 16 korte optredens van niet meer dan 30 minuten à 45 minuten. Dat om de bierproevers niet al te veel af te leiden, maar het zorgt vast en zeker voor extra ambiance en beleving. Dat zagen we vorig jaar. Mensen zongen mee en dansten op de tonen van verschillende bands. De bands dit jaar zijn: The Beatles Experience, Big Joe & Phantom 309, Annabel Lee, Marco Z & Band, Fence en Kregel. Daarnaast komt er ook een percussieband Barabanda buiten voor muziek zorgen.

Koken en Bakken

Nieuw dit jaar is het Experience Deck waar de genodigden en partners even kunnen pauzeren, bovenaan in de luchtfabriek. Daar werken we samen met de CVO-opleiding Koken en Bakken die een heel mooie foodpairing in elkaar staken met 8 bieren die op het festival zijn te verkrijgen en 4 heerlijke gerechten.

Fotografie
Waar zou een festival staan zonder mooie beelden? De docenten en studenten van de opleiding fotografie gaan ons helpen om de brouwers, optredens, foodpairings, beertalkes, podcast, expo, biercompetitie van Brouwland mooi in beeld te brengen.

Over de optredens:
-Op zaterdag en zondag kan je in de balzaal Rocco Dituri & friends aan het werk zien met The Beatles Experience. Wie ze kent weet dat het niet zomaar een band is. Ze spelen 6 keer doorheen de 2 dagen en brengen een deel van The Sore Losers en Sloper mee op het podium met Cedric Maes, Alessio Di Turi, Kevin Maenen en Fabio Canini! Ze worden ook nog vergezeld door Belinda Daniëls én Arturo Bellini, als dat niet niks is!

-Ook de directeur van De Muze Tom Michielsen staat 3x op het podium met zijn fantastische band Big Joe & Phantom 309. Ze brengen covers van Tom Waits. Dat enkel op zondag in de luchtfabriek, een echte aanrader!

Met dank aan Kaat Mendonck - 0472/52.25.58 The Beer Experience www.thebeerexperience.be