zondag 26 februari 2023

TIJS VANNESTE & DE PELIKANEN 'Kempenverhalen in concert'

Tijs Vanneste & De Pelikanen, klasse muzikanten overigens, speelden zaterdag in ccMuze 'Kempenverhalen in concert' met veel plezier en in 'tussentaal' en Dessels, zonder ondertitels.

Tijs Vanneste is niet meer weg te branden van het tv-scherm. Eerst was er ‘De Kemping’ en onlangs liep zijn laatste programma ‘Meneer Vanneste’ ten einde. De muziek van ‘De Kemping’ gooide hij samen op twee platen: ‘Hier is ‘t Goed’ en ‘Wildgroei’. Onder de noemer ‘Kempenverhalen’ trekken Tijs Vanneste & De Pelikanen erop uit om hun nummers, geïnspireerd op ‘De Kemping’, live voor te stellen in de Vlaamse culturele centra.

Tijs Vanneste is een creatieve duizendpoot. Bij het grote publiek raakte hij bekend als de helft van het collectief Van Echelpoel. Maar daarnaast veroverde hij ook de harten van televisiekijkend Vlaanderen als sympathieke campinguitbater met negen werkzoekende jongeren.

Live omringt Tijs zich met een topband van rasmuzikanten Mario Goossens, Paul Van Bruystegem, Karel Van Mileghem, Serge Feys, Jan Oelbrandt, Sam Vloemans & Andries Boone. Goed volk dus!

Verwacht een superfijne muzikale avond waarin de nummers uit ‘De Kemping’ centraal staan. De heren nemen elk concert op als een unieke jamsessie waardoor geen enkel concert hetzelfde is. Het speelplezier en het geluk spatten dan ook van het podium. “Ge meugt da nie overrepeteren hé”, aldus De Pelikanen.  www.greenhousetalent.com
Dank aan Herman Eerdekens voor de bijgevoegde foto's en tekst met dank aan cc Muze