vrijdag 27 januari 2023

NIGHT OF THE LOCALS viering 25ste editie

Het begon allemaal einde 1997 toen enkele plaatselijke muzikanten de hoofden bij elkaar staken met het gedacht om eens iets te doen met de Zolderse muziekliefhebbers. Met in het achterhoofd sluimerende  muzikale geniën de kans op een podia te geven en anderen te laten kennismaken met verschillende muzikale genres.

De eerste editie met de toenmalige  uitbater van café 't Kuipke werd op poten gezet. Samen met andere mensen van het eerste uur werden muzikanten aangesproken  en werd er gevraagd (soms wel gesmeekt) om hun medewerking te verlenen en losse éénmalige formatiesop te richten enkel en alleen om de avond van  "" NIGHT OF THE LOCALS"" in te vullen. De eerste editie vond op 24 januari 1998 plaats in café 't Kuipke en was meteen een overdonderend succes, zo groot dat zelfs de omliggende horecazaken hun omzet zagen verdubbelen . Je kon letterlijk over de hoofden lopen en iedereen was laaiend enthousiast.

Hier volgen de eerste namen van het optreden in 1998
Dirk Poelmans, Johan Vandeberg, Leon Berben, Jos Govaerts, Ludo Hulsmans, Johan Lewet, Robert Quintens, Peter Bilterest, Norman Rogiers, Stany Pacan, Eddy Vandecruys, Dominique Swerts, Jos Put, Liliane Mechelmans, Bjorn Vangenechten, Olivier Hoogmartens, Yvan Vanerdeweghe, Rocco Di Turo & ArturoLeon Meyssen, Stefaan Elsen ....oprichters Robert Quintens & Ludo Hulsmans

Een jaar later 1999 werd dan de eerste feesttent geplaatst naast het café met een videolink naar het café zodat iedereen kon meegenieten van beeld en geluid. Maar ook deze keer was de beschikbare ruimte veel te klein en zagen de organisators zich genoodzaakt om de volgende edities te brengen in een grote verwarmde tent op het Heldenplein.
Ondertussen zijn we vele jaren verder en er passeerden al honderden muzikale gasten die hun beste beentje hadden geplaatst om "" THE NIGHT OF THE LOCALS "" erg succesvol te maken en dit tot op de dag van heden. Ook zijn er uit deze losse samenwerking artiesten & bands ontstaan die nu nog steeds de podia afschuimen. Dank ook steeds aan de vele sponsors die dit mogelijk maakten want zonder hun

was er geen 25ste editie van THE NIGHT OF THE LOCALS.
(Foto met dank aan het GROOT WEEKBLAD)

NIGHT OF THE LOCALS ZATERDAG 28 JANUARI 2023
vanaf 19 uur (25 jaar van 1998 - 2023) Presentatie door Emily Vannes
Toegang is €10
Feesttent Zolder centrum
Openingsband ?
- KDR - Charbonnage - Botswing - Trash Head - Localsband
Afsluiter = Rocco & Arturo & Friens