zondag 18 december 2022

Weerbericht door Ruben Weytjens


z Nog een laatste koude nacht en dag. Vanaf zondagavond dooi met regen en wind.

Vanavond is het over het noorden en westen van Limburg nog mistig terwijl het elders helder is. In de loop van de nacht zou het ook in het noorden helder moeten worden. Vannacht zal het voorlopig een laatste keer stevig gaan vriezen. We kunnen zelfs minima tussen -7 en lokaal -10°C verwachten.

Zondag begint de dag dus zeer koud. Tegen de middag zal het kwik in Limburg oplopen naar het vriespunt maar de echte dooi treedt pas in de loop van de avond in. Dit betekent dus dat er nog tot na zonsondergang veilig geschaatst kan worden op ondiepe plassen of vijvers waar dat ook op vrijdag of zaterdag reeds kon.

Eerst is het op de meeste plaatsen zonnig, namiddag neemt de bewolking stilaan toe.
In de loop van de avond zouden er al eens regendruppels kunnen vallen, al zal er van een eerste regenzone niet veel meer overblijven tegen dat Limburg wordt bereikt. Mogelijk komen de eerste druppels wél nog terecht op een bevroren bodem, dus het is toch even opletten op de wegen. 

Namiddag doet de wind het ook nog altijd vrij rustig aan. Pas na 20 uur zullen de rukwinden stilaan oplopen naar 50 km/u een meer.

  In de nacht naar maandag blijft de temperatuur verder oplopen en valt van tijd tot tijd regen. Tegen zonsopkomst kunnen we temperaturen rond 5°C verwachten. De rukwinden bereiken geregeld pieken tussen 50 en 60 km/u.


WEERBERICHT voor de volgende dagen