maandag 17 oktober 2022

Weerbericht door Ruben Weytjens


Zwoel met kans op buien

Er volgt een bijzonder zachte nacht naar maandag met temperatuur die nauwelijks beneden 15°C zakken. Naar de ochtend toe zal de temperatuur zelfs opnieuw wat oplopen. We krijgen nochtans brede opklaringen maar de matige zuidenwind voert warme luchtmassa's naar onze omgeving.

Maandag wordt er aan de voorzijde van een naderende storing nog een hele poos zeer zachte lucht naar Limburg en omstreken gepompt. Hoe later deze storing ons bereikt hoe hoger de temperatuur zal kunnen oplopen en hoe groter de kans op een aantal donderslagen.

Sommige weermodellen laten de buien reeds vóór het middaguur arriveren, andere houden die buien aanvankelijk ten westen van Limburg. In de loop van de namiddag zou dan ook bij ons de kans op regen of buien toenemen. Vandaar dat we nog steeds met een marge tussen 17 en 21°C op de maximumtemperatuur moeten rekening houden. De hoogste temperaturen zijn in het oosten van de provincie te verwachten omdat het daar naar alle waarschijnlijkheid het langst droog blijft. Vanwege de hoge luchtvochtigheid kan het vrij zwoel aanvoelen.

De wind komt uit het zuidwesten en wordt meestal matig van kracht.
Ook in de nacht naar dinsdag blijft de kans op buien aanwezig.
Het blijft nog steeds uitzonderlijk zacht met minima ruim boven 10°C.
WEERBERICHT voor de volgende dagen