woensdag 24 augustus 2022

Leer in Limburg CVO De Verdieping +PCVO Limburg en PCVO Moderne Talen

Oplossing voor recordaantal vacatures: online leertest matcht Limburgers aan opleiding in volwassenenonderwijs
CVO De Verdieping, PCVO Limburg en PCVO Moderne Talen - drie Limburgse centra voor volwassenenonderwijs - slaan de handen in elkaar om volwassenen doorheen het Limburgse opleidingslandschap te gidsen. Daarom lanceren ze leerinlimburg.be, waar elke bezoeker via een online leertest zijn of haar talenten of dromen kan matchen aan een waardevolle opleiding in Limburg.

"Nu de coronacrisis stilaan wegebt, merken we dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een carrière die beter past bij hun persoonlijk verhaal. Dat is waar we ons platform 'Leer in Limburg' rond gebouwd hebben. Of je er nu aan denkt om een eigen zaak te starten, een diploma secundair onderwijs te behalen of een carrièreswitch te maken: het Limburgse volwassenenonderwijs biedt voor iedereen een opleidingstraject op maat", zegt Jurgen Mijten, directeur van CVO De Verdieping.

VDAB kondigde recent aan dat het aantal vacatures zich opstapelt tot meer dan 80.000, hoewel er in Vlaanderen maar liefst 180.000 werkzoekenden zijn. Kelly Grobben, directeur van PCVO Limburg: "Dat duidt op een duidelijke mismatch tussen de profielen van werkzoekenden en de openstaande vacatures. Ook daar kunnen wij als CVO’s het verschil maken: wij kunnen werkzoekenden op een kwalitatieve manier omscholen en hen zo matchen aan een openstaande vacature."

Aan de hand van 5 korte vragen koppelt de online leertest jou aan een opleiding die het best aansluit bij jouw persoonlijkheid en ambities. Dit resultaat kan een kortlopende dagopleiding van één semester zijn, of wekelijkse avondopleidingen gespreid over één of meerdere jaren. "Maar één zaak heeft elke opleiding gemeen: alle opleidingen voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Onze drie CVO’s behoren tot het gesubsidieerd officieel onderwijs. We reiken dus officiële certificaten, erkend door de Vlaamse overheid uit”, aldus Emmilie Tits, directeur van PCVO Moderne Talen.

Kelly Grobben: "Dankzij leerinlimburg.be verkleinen we de stap voor iedereen die op dit moment voelt dat hij of zij niet op de juiste plek zit, maar de sprong nog niet durft wagen. Door de opleidingen van onze centra te verenigen in een gebruiksvriendelijke website, komen we naar buiten met misschien wel het grootste aanbod in de regio. Geïnteresseerden hoeven niet meer het aanbod van verschillende centra te doorzoeken, maar worden op één centrale plek gegidst naar een opleiding die bij hen past. Naast de website, waar we hen via een online leertest alvast een duwtje in de juiste richting kunnen geven, staan de deuren van onze centra ook steeds open voor een gesprek met een trajectbegeleider. Op basis van hun jarenlange ervaring zijn zij getraind in het matchen van cursisten met de best passende opleiding."

Benieuwd naar welke opleiding je op het lijf is geschreven?
 Doe de leertest op www.leerinlimburg.be
Leer in Limburg is een initiatief van CVO De Verdieping, PCVO Limburg en PCVO Moderne Talen. Via het online platform leerinlimburg.be matchen we de talenten aan een geschikte cursus of opleiding in het volwassenenonderwijs. We gidsen de geïnteresseerde bezoekers doorheen alle opleidingsmogelijkheden en inspireren hen om zelf te komen proeven van het Limburgse volwassenenonderwijs.