zaterdag 9 juli 2022

Weerbericht door Ruben Weytjens


Vanavond oplossende stapelwolken. Zaterdag meestal droog met gematigd zomerse temperaturen
Vanavond zullen de stapelwolken grotendeels oplossen. De nacht verloopt licht bewolkt met periodiek hoge sluierbewolking. Tegen zonsopkomst zal het zijn afgekoeld tot een graad of 12.
Zaterdag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. Op de meeste plaatsen in Limburg blijft het volledig droog maar in het eerste deel van de namiddag kunnen er verspreid een aantal lokale buien vallen. De kans op zo'n bui is het grootst over het noordoosten van de provincie. Ter hoogte van de buienwolken staat er een stevig windveld waardoor de buien snel zullen komen en gaan. De avond belooft droog te verlopen.
Dankzij de zonnige periode kan de temperatuur oplopen naar een maximum tussen 22 en 24°C.
Vroeg op de dag is het windstil. In de loop van de voormiddag zal de noordwestenwind toenemen. Namiddag komt er uiteindelijk gemiddeld 4 Beaufort te staan, wat neerkomt op ongeveer 25 km/u. Door die wind zal de warmte pas echt voelbaar zijn op beschutte plekjes, zeker op momenten dat er wolken voor de zon schuiven.
De nacht naar zondag verloopt grotendeels helder. In de loop van zondagochtend komt er veel bewolking opzetten vanuit het noorden waarna het gedurende de rest van de dag grotendeels bewolkt blijft.
WEERBERICHT voor de volgende dagen