maandag 23 mei 2022

Weerbericht door Ruben Weytjens


Wisselvallig met kans op buien die soms onweerachtig kunnen zijn.

Vanavond is het in Limburg nog lange tijd zomerachtig. De nacht naar maandag verloopt nog droog maar tegen de ochtend komen de eerste buien vanuit het zuidwesten mogelijk al dicht in de buurt van Limburg. Het wordt een rustige en zachte nacht met minima rond 14°C.

Maandag wordt het een wisselvallige dag met kans op buien. En die buien zouden op sommige plaatsen wel weer eens een flinke plens water kunnen achterlaten. Daarbij bestaat er dan tevens kans op onweer. De grootste kans op hevige buien met lokaal mogelijk tientallen liters regen is weggelegd voor het zuidoosten van de provincie en met name voor de Voerstreek.

De timing waarmee de eerste buien Limburg zullen bereiken is onzeker. Volgens sommige weermodellen kunnen er reeds vóór het middaguur lokale buien opduiken. In dat geval zullen de buien minder intens zijn dan wanneer ze ons in de late namiddag bij hogere temperaturen weten te bereiken. De onzekere timing van de buien en bijhorende bewolking zorgt er ook voor dat we met een marge van 20 tot 25°C moeten rekenen op de maxima.

Voormiddag is het nagenoeg windstil. Namiddag komt er een zwakke tot matige westenwind te staan. Tijdens en rondom buien zijn er windstoten tot 50 km/u mogelijk, lokaal bij een goed ontwikkelde bui eventueel nog wat meer.

Het eerste deel van de nacht naar dinsdag verloopt droog. Na 3 uur zou er regionaal wat regen kunnen vallen. De temperatuur zakt naar een minimum rond 10°C.
WEERBERICHT voor de volgende dagen