vrijdag 20 mei 2022

Weerbericht door Ruben Weytjens


Overgangsdag naar minder warm weer. Kans op forse buien.
Vrijdag wordt een overgangsdag naar minder warm weer tijdens het weekend. In de loop van de dag zal er minder warme lucht binnenkomen maar het tijdstip is nog onzeker. Daardoor moeten we momenteel nog een flinke marge op de mogelijke maxima in acht nemen, zijnde van 22 tot 27°C.
Er moet rekening worden gehouden met mogelijk forse buien, lokaal of regionaal resulterend in grote neerslagsommen tot meer dan 20 liter per vierkante meter. Sommige berekeningen laten regionaal zelfs meer dan 50 liter per vierkante meter vallen. Mede vanwege de kurkdroge en dus keiharde ondergrond kan dit tot ernstige wateroverlast leiden. Daarbij kan het tevens onweren en is er ook kans op hagel en forse windstoten. Voor organisatoren van buitenevenementen is deze ontwikkeling dus wel iets om in de gaten te houden.
De timing is op woensdagavond nog steeds erg onzeker. Sommige modellen komen reeds rond het middaguur met de eerste buien, waarna het tegen 18 uur overal droog zou moeten zijn. Andere berekeningen leggen het accent van de buien juist rond 18 uur.
WEERBERICHT voor de volgende dagen