dinsdag 26 april 2022

Weerbericht door Ruben Weytjens


Eerst nog kans op wat regen.
Vanavond regent het in het uiterste zuidwesten van Limburg goed door. In het tweede deel van de avond mogen we vanuit Duitsland ook nog een andere buienzone verwachten. Deze zal Limburg dus via het noordoosten bereiken en zich vervolgens traag verder naar het centrum uitbreiden. Regionaal kan er best veel neerslag vallen aangezien de buien soms intens zijn en zich slechts traag verplaatsen. Enkele donderklappen zijn hierbij bovendien niet uitgesloten.
Ook elders in de provincie kan het in de loop van de nacht gaan regenen. Hoe meer naar het zuiden hoe minder neerslag er wordt voorzien. De temperatuur blijft uiteraard ruim boven het vriespunt.

Dinsdag zijn er vóór het middaguur nog veel wolken aanwezig boven Limburg. Van tijd tot tijd kan er nog wat lichte regen of motregen vallen. Het zuidoosten blijft nog het langs gevoelig voor regendruppels.
Namiddag neemt de kans op nattigheid af en komt er beetje bij beetje meer ruimte voor de zon. Brede opklaringen kunnen we echter pas in de loop van de avond verwachten.
De temperatuur bereikt een maximum tussen 12 en 14°C, afhankelijk van het moment waarop de dikste wolken onze omgeving verlaten.
De nacht naar woensdag verloopt fris met kans op grondvorst. De wind valt nagenoeg volledig weg en het wordt grotendeels helder.

WEERBERICHT voor de volgende dagen  http://www.rubenweytjens.be/home