maandag 28 maart 2022

Wie wordt De Slimste Sorteerder van Limburg?

Dit voorjaar gaat Limburg.net op zoek naar de Slimste Sorteerder van Limburg en Diest. Afval voorkomen, sorteren en recycleren, iedereen krijgt ermee te maken. De ene is er al wat vaker mee bezig dan de andere. Iedereen heeft afval maar gaat iedereen er ook even goed mee om? Afval is immers veel meer dan afgedankte spullen, het is vaak grondstof die zeer nuttig ingezet kan worden en zo een tweede leven krijgt.

Limburg.net wil met deze unieke zoektocht nagaan hoe goed Limburgers en Diestenaren afval voorkomen, zelf verwerken en sorteren. Ze gaat op zoek naar dé expert die een topper is in het sorteren, als geen ander weet wat er op de composthoop mag en voor wie het houden van kippen geen geheimen meer heeft.

De zoektocht start met 1 kandidaat uit elke Limburgse gemeente en Diest. In verschillende rondes zullen deze kandidaten het tegen elkaar opnemen om hun kennis en kunde te bewijzen. Naast een kennisquiz zullen deelnemers ook aan de hand van een aantal praktische proeven moeten bewijzen dat zij dé slimste sorteerder zijn.

Ben jij de slimme sorteerder waar Limburg.net naar op zoek is?
Twijfel dan niet en schrijf je in voor Dé Slimste Sorteerder op www.deslimstesorteerder.be
Naast deze unieke titel ontvangt de winnaar ook een vakantiecheque ter waarde van 500 euro.