maandag 28 maart 2022

Oekraïners welkom bij Moed & Volharding

Oekraïne, meer bepaald Kiev ligt mij heel nauw aan het hart.
Tijdens mijn eigen turncarriere, later als toerist naar vrienden en ook als trainer met turnsters van Moed en Volharding ben ik naar de mooie stad Kiev geweest. (In totaal 8 maal waarvan enkele keren een heel stuk langer dan een weekje)

Ook thuis heb ik Oekraïense trainers op bezoek gehad.

Als club(Moed & Volharding) hebben we dan ook beslist dat we vluchtelingen van Oekraïne willen ondersteunen. En dit door turnen en dans aan hen aan te bieden.

Dus meer specifiek.
Als er onder de Oekraïners, kleuters, kinderen, jeugd, volwassenen en senioren zijn die graag zouden turnen of dansen omdat ze dat bijvoorbeeld ook in Oekraïne deden, dan verwelkomen wij ze graag in onze club.

En dit volledig gratis.
Via de GymnastiekFederatie Vlaanderen waarbij wij zijn aangesloten genieten zij ook automatisch van een verzekering. Deze neemt onze federatie op zich om zodoende ook de Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen.

Indien er bijvoorbeeld meisjes bijzijn die bijvoorbeeld normaal wedstrijd turnen deden van WAG. (WAG staat voor Womans Artistic Gymnastics, hierbij ons is dit ToestelTurnen meisjes) Dan mogen zij van de federatie ook nog deelnemen aan de wedstrijden die er nog zijn, waarbij wij ze dan ook zo optimaal zullen proberen te begeleiden. Met dank aan Luk Vangompel