maandag 28 maart 2022

Meer dan 2.200 ex -kompels onderweg naar Brussel


Deze morgen verzamelden meer dan 2.200 ex-mijnwerkers op het mijnterrein op de parking. Er kwamen in totaal 37 bussen toe waarvan 17 grote/dubbeldekkers en de andere kleinere bussen om de ex kompels veilig naar Brussel te brengen en later op de dag terug veilig naar huis te brengen. We kunnen zeggen dat het een goede organisatie was van KS Vriendenkring en alles werd in goede banen geleid. Vanaf 8 uur arriveren al de bussen en vanaf 8.45u vertrekt de kolonne te Zolder Mijn.
In elke bus is een medewerker aanwezig. Ook nog meegeven dat er meer als 1.000 ex kompels uit verschillende gemeenten zelf met eigen vervoer de weg naar Brussel zullen betreden.
Rond 10.30 zullen de bussen arriveren te Brussel als het toch een vlot verkeer is op de autostrade en verzamelen dan aan het Centraal station.
Aldaar zullen verschillende politieke vertegenwoordigers van verschillende partijen de ondergrondse mijnwerkers toespreken en vakbonden ACV en ABVV zullen de mijnwerkers ook toespreken.

De manifestatie trekt zich op gang richting wetstraat.
Dit gaat een uniek gebeuren worden dat nog nooit eerder in de wetstraat gezien is.
Om 12.00 u wordt een delegatie ontvangen in wetstraat 16 in het kabinetsgebouw van de Eerste Minister.
Vermits de directie van FOD Financiƫn een onwettelijke visie nastreeft en dat we dientengevolge, na advies van al onze topspecialisten Pensioen- Arbeidsrecht- en Fiscaal Recht ontegensprekelijk recht hebben op interesten en schadeloosstelling. Dit is uitdrukkelijk voorzien door de bestaande wetgeving.

Ir. Michel Dylst    Dr. Herman Marx     Robert Coens                                                                 Eddy Melis
Voorzitter           Ondervoorzitter      secretaris      secretariaat@ksvriendenkring.be           mijnwerkersvoorwerk@gmail.com