dinsdag 11 januari 2022

Weerbericht door Ruben Weytjens


Vannacht nog mistig. Dinsdag eerst grijs, later opklaringen.
De mist bleef vandaag op de meeste plaatsen in Limburg hardnekkig plakken en daardoor werd het uiteindelijk ook een erg frisse dag. Op plaatsen waar de zon er niet door kwam bleef de temperatuur beneden +2°C steken en regionaal kwam het kwik amper boven het vriespunt uit. Bijgevolg schommelt de temperatuur in de vroege avond ook maar net boven het vriespunt.

In de loop van de avond en nacht zal het op vele plaatsen dan ook weer gaan vriezen. Het wordt of blijft dus opletten voor rijm- of ijsplekken. De wind blijft zwak van kracht en komt uit het zuidoosten tot zuiden.

Dinsdag is het op de meeste plaatsen eerst grijs. Later kunnen er opklaringen verschijnen. Regen is er nergens te verwachten.
De temperatuur loopt op naar een maximum tussen +3 en +5°C, afhankelijk van de opklaringen. Er waait hierbij een zwakke zuidwestenwind.
In de nacht naar woensdag worden er veel lage wolken verwacht. Daardoor zou de temperatuur enkele graden boven het vriespunt blijven schommelen. Neerslag van betekenis wordt er door de weercomputers niet berekend maar wat lichte motregen valt niet uit te sluiten.

WEERBERICHT voor de volgende dagen  http://www.rubenweytjens.be/home